Voor & Na: Zolderuitbouw en renovatie van villa

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

We laten je vandaag een herenhuis in Berlijn zien!  Deze kreeg zijn voormalige pracht en praal terug, dankzij een zorgvuldige renovatie en een uitbreiding van de zolder. Het historische gebouw kreeg door deze moderne ontwikkeling een nieuw interieur met veel charme, terwijl de renovatie van de buitengevel gericht was op de conservatie van het oorspronkelijke charme van het exterieur. De ervaren ontwerpers van Möhring architecten namen deze uitdaging graag aan. Als je precies wilt weten hoe de zolder en het gebouw geworden zijn, lees dan hieronder verder!

Voor de uitbouw

  door Möhring Architekten
Möhring Architekten

Bestand vor Umbaumaßnahme

Möhring Architekten

De buitenkant van de Berlijnse Villa was prachtig om te zien, zelfs voordat de renovatie plaatsgevonden had, maar bij nader inzien viel het op dat het dak nodig een opknapbeurt kon gebruiken. Daarom werd het schilddak in zijn geheel verwijderd en herbouwd. Om te voorkomen dat veel van het uiterlijk van het historische gebouw gewijzigd werd, diende het oude dakontwerp als inspiratiebron voor het nieuwe.

Na renovatie

Op deze foto zien we duidelijk de veranderingen die het huis ondergaan heeft, maar ook is rekening gehouden met de authentieke sfeer van vroeger, deze is in zekere zin bewaard, zodat deze stadsvilla zijn statige en authentieke karakter behouden heeft. Bijzonder opvallend zijn de nieuwe ramen, die veel meer licht toelaten in de pas verbouwde zolder, met een oppervlakte van ongeveer 85 vierkante meter. Het dak heeft weer glans gekregen!

De oude onderkant van het dak

  door Möhring Architekten
Möhring Architekten

Bestand vor Umbaumaßnahme

Möhring Architekten

Hier zien we de  zolder van voor de transformatie. Zoals we weten werd het schilddak volledig verwijderd. Bij een schilddak is de dakvorm een beetje bolvormig boven de ramen, waardoor het dak op een schildpaddenschild lijkt. We zien hier goed hoe mooi het dak al is. 

Oude onderkant II

  door Möhring Architekten
Möhring Architekten

Bestand vor Umbaumaßnahme

Möhring Architekten

Hier kun je goed zien dat vele pilaren het oude dak omhoog houden. Deze nemen natuurlijk veel ruimte in beslag en daarom werden ze verwijderd. Zelfs het kleine dakraam, dat we hier zien aan de binnenkant, moest plaatsmaken voor grotere vensters. Op de volgende foto gaan we zijn wat de transformatie op deze zolder te weeg gebracht heeft.

Erna!

Wow wat een verschil! Het interieur is opnieuw ontworpen zonder kolommen en is oogt nu super modern. De woonkamer heeft een mooie vormgeving, en het centrale punt in deze ruimte is nu het woon- en werkgedeelte. Verder is er een kleine badkamer gerealiseerd en zelfs een kitchenette, evenals een fitnessruimte. Aan alle vier zijden van het dak hebben nu royale ramen die veel licht doorlaten en dus zorgen voor een heldere en vriendelijke sfeer. De belangrijkste dakvlakken zijn voorzien van brede dakkapellen waardoor deze zolder (we zouden het bijna vergeten) extra ruimtelijk wordt. De gehele ruimte is daardoor voorzien van natuurlijk zonlicht. De ruimtelijke scheiding van de verschillende gebieden vindt plaats door middel van hoogwaardige gipswandjes. Het resultaat van de verbouwing was een heuse loft, waar een geweldige sfeer hangt!

Groot Raam

De woonkamer onder de dakrand is bijzonder vanwege de charme en het uitzicht. Natuurlijk is de ruimte op een voormalige zolder beperkt en moet je als architect met slimme oplossingen komen om ruimte te besparen, dit kun je doen door ingebouwde planken te realiseren om boeken en andere spullen modieuze op te slaan. Een ander probleem met veel zolderappartementen en lofts is de vaak sterke temperatuurschommelingen, door het vele zonlicht op het dak en een vaak mindere goede isolatie. Om dit tegen te gaan is een goede ventilatie van belang, maar natuurlijk helpt een excellente isolatie van het dak ook erg mee! In deze stadsvilla zijn deze twee zaken geïmplementeerd, waardoor het heerlijk vertoeven is in deze prachtige loft!

Mooie badkamer

Tot slot nemen we een kijkje in de mooie en eenvoudige badkamer. Deze mocht natuurlijk niet ontbreken in de schitterende loft op de getransformeerde zolder. Er is veel aandacht besteed aan het eenvoudige ontwerp van deze badkamer, dit moest rustgevend en esthetisch zijn. Gelukkig gaan deze twee concepten vaak hand in hand. Om de privacy te waarborgen werd een witte wand geplaatst, waardoor je hier ´s ochtends en ´s avonds heerlijk kunt genieten van je persoonlijke quality time!

Tot zover deze verbouwde zolder in een stadsvilla van Berlijn. Hopelijk ben je geïnspireerd en erg enthousiast. Veel plezier met het inrichten van je eigen loft. 

De badkamer is zo langzamerhand de parel van het moderne huis aan het worden. Hier vind je de mooiste modellen van dit moment!

Op ons forum tref je experts die je kunnen helpen met het verwezenlijken van je ontwerpen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!