homify 360°: Modern huis in Münster

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Een gerenommeerd bouwkundig ingenieur heeft voor zijn gezin een prachtig huis gebouwd. Als een deskundige zijn eigen huis bouwt, dan mogen we echt wel wat bijzonders verwachten! Het Strathmannhaus is dan ook echt bijzonder geworden. In de kubus, die zwaar overladen is met metselwerk, breekt af en toe het fragiele glaswerk door in de vorm van prachtige ramen en insnijdingen. De vloeiende ruimtelijke overgangen van het grondplan kan ook worden teruggevonden in de gevel. Het gebouw werd gebouwd met oude sloopklinkers en heeft veel verstevigende stalen onderdelen. Kom mee voor een kleine wandeling door het huis.

Vanaf de weg

Vanaf de kant van de weg ziet het huis er erg modern uit, dit ondanks de klassieke klinkers die gebruikt zijn. Deze uitstraling krijgt het huis door de cut-outs, waardoor het gebouw zich als het ware opent en verschillende emoties de ruimte in straalt. Op de bovenste verdieping vinden we het terras als de beschutte buitenruimte van het huis. Op de eerste verdieping bevindt zich een balkon dat kan ook worden gebruikt door de loggia als het regent. Erg handig dus! Op de begane grond zijn er vanaf de vloer tot aan het plafond grote ramen die zorgen voor veel natuurlijk licht. Eigenlijk is elke verdieping wel voorzien van een spannend element, zowel qua interieur als qua architectonische vormgeving.

De Ingang

Van de zijkant gezien blijkt dat er ook een uitsparing aan de achterzijde is. Het ontwerp is erg levendig door zijn geometrische trekken. De openingen in de gevel zijn van verschillende grootte en de vier verschillende insnijdingen geven het gebouw, dat met liefde en zorg ontworpen is, een geheel eigen karakter. De structuur van zowel het exterieur als het interieur van het huis heeft baat bij deze insnijdingen van de kubus, omdat het de massiviteit van de vorm en het bouwmateriaal reduceert. Kortom, het gebouw krijgt er een vriendelijkere uitstraling van! Ook ontstaan er door de insnijdingen afdakjes, waaronder je heerlijk kan recreëren.

De Facade

In het ontwerp van de gevel werden niet alleen bakstenen gebruikt, maar ook de zwarte stalen structuren of lijnen. Deze zijn erg accentrijk en brengen een bijzonder gevoel van diepte teweeg, die bijdraagt aan de persoonlijke en vriendelijke sfeer van het exterieur. Het gebruik van de aluminium kozijnen zien we vooral bij de zolder, de borstwering en de vormgeving van de garage.

Contrast

De trap van het huis presenteert zich in absolute minimalistische vorm. De combinatie van de niet-kleuren zwart en wit en de eenvoudige vormgeving zijn verantwoordelijk voor deze vorm. De heldere witte muren zorgen voor een basis waarop de trap sterk tot uitdrukking komt. De reling fungeert als het centrale punt, deze is welhaast een sculptuur te noemen, die zijn weg baant door de verschillende niveaus van het huis. De treden lijken wel uit steen uitgehouwen en zijn natuurlijk prachtig door hun zwarte kleur. Het trappenhuis heeft veel natuurlijke lichtval, waardoor de ruimte helemaal past in een weldadig woonconcept.

Badkamer

Hier zien we een deel van de schitterende badkamer. Onconventioneel hier is de opstelling van de wastafel. Want het is niet zo gebruikelijk dat de gootsteen op het blad gemonteerd is. De spiegel bevindt zich net boven het bad, dit is natuurlijk ook niet echt een alledaagse plek, maar nu kun je wel tijdens het poetsen genieten van het uitzicht op het platteland. De badkamer is naadloos geïntegreerd in het kleurconcept van het huis en de lineaire vormen dragen bij aan een rustige sfeer.

De keuken

De keuken bevindt zich op de eerste verdieping. Het werkblad strekt zich uit over bijna de gehele zijkant van het venster. Door het plaatsen van de ramen erboven, wordt het mogelijk om in het natuurlijk licht je culinaire meesterwerken te creëren. De lineaire vorm en de afstand tot de grond zorgen ervoor dat het lijkt alsof het keukenmeubel in de lucht zweeft, in het meubel zijn kasten gerealiseerd. Daarnaast wordt dit gebied gedomineerd door de kleuren donkerbruin en wit, die combinatie heeft een bijna magnetische uitwerking op de ruimte. De deur naar de andere kamer is verborgen in de witte muur, alleen het handvat verraadt waar hij zit.

Woonkamer

Het interieur wordt vooral gekenmerkt door het licht/donker schema. Het daglicht en uitzicht op de omgeving via de grote ramen dragen bij aan de fijne sfeer in dit appartement, terwijl de donkere meubels het interieur een beetje temperament geven. Het spel met de materialen en afwerkingen in de buitengevel wordt voortgezet in het interieur. Als we het hele pand even in ons opnemen kunnen we niet anders zeggen dan dat het een schitterende combinatie is tussen rustieke baksteen aan de buitenkant en een minimalistische moderne vormgeving aan de binnenkant. Over een onverwacht contrast gesproken! 

Tot zover dit schitterende moderne huis in Münster. Laat je lekker inspireren door deze fantastische architectonische vondst! We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij! 

Grootse Nederlandse huizen met de wow-factor vind je hier!

Op ons forum vind je veel leuke discussies en ideeën!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!