Industrieel penthouse in Milaan | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Industrieel penthouse in Milaan

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van andrea borri architetti Modern
Loading admin actions …

In Milaan hebben onze experts van Humus Studio een grote zolder van een jaren '60 huis, met twee verdiepingen, compleet verbouwd, waardoor een prachtig  penthouse gerealiseerd werd dat veel charme heeft, supermooi en industrieel is, en waar je veel geraffineerde en originele elementen in kunt ontdekken. Waarom nu juist in Milaan? Vraag jij je misschien af. De reden waarom ervoor deze locatie gekozen is mag eigenlijk heel eenvoudig heten: het is een geweldige bruisende metropool waar werkelijk van alles te beleven is! Plus het feit dat een penthouse hier de waarde van je pand enorm omhoog stuwt. Je kunt zo'n penthouse zelfs verhuren aan toeristen gedurende een bepaalde periode van het jaar, waardoor je er ook aan verdient! Laten we maar eens gaan kijken naar het resultaat. Hier zijn de foto's van dit indrukwekkende project!

Woonkamer

Hier zijn we op de bovenste verdieping van het duplex penthouse-appartement, direct onder het dak. De open ruimte wordt gebruikt als woon- en werkruimte. Op de achtergrond zien we een schuifdeur, daarachter is een gang die ons voert naar de spectaculaire badkamer. Opvallend is de originele betonnen constructie van het dak, die werd gerealiseerd bij de uitbreiding van het pand, waardoor het appartement niet alleen een industriële sfeer krijgt, maar ook een heel bijzondere persoonlijke twist, want de bewoner is dol op de industriële sfeer.

Andere hoek

Hier zien we dezelfde kamer, maar dan vanuit een andere hoek. Op de achtergrond zien we montage planken met boeken, deze geven de ruwe industriële omgeving een huiselijke en gezellige charme. Als we naar rechts draaien zien we de open keuken, in het midden van de kamer bevindt zich de stalen trap, die dit deel van het appartement, op de zevende verdieping van het huis, met de zesde verdieping verbindt. In deze kamer kom jij tot je beste werk, daar aan dat sfeervolle bureau omgeven door boeken.

Open keuken

De open keuken wordt overspoeld met licht, dankzij de grote ramen en het glazen plafond heb je een fantastisch uitzicht over de daken van de stad. Het is niet te warm hier, want je kunt de grote glazen oppervlakken met een flexibele zonnewering sfeervol afdekken, dit laatste is geen overbodige luxe als de zon vol op het huis staat!

De badkamer

De ingang van de badkamer zagen we al even op de eerste foto. Vijf treden leiden je naar de badkamer die uitgevoerd is in marmer, staal en beton, waardoor een spannende vormgeving ontstaat. De grijze tinten en de hoekige lijnen bepalen het ruimtelijk concept. Vanuit de glazen douche kun je in het appartement kijken, je kunt deze doorkijk ook afsluiten met een schuifdeur, waardoor er meer privacy is.

Slaapkamer

De slaapkamer is gescheiden van de woonkamer door een witte schuifdeur. De typische stijl van de inrichting houdt het midden tussen het moderne minimalisme, de industriële stijl en een retromentaliteit. Het uitzicht hier is natuurlijk betoverend. Waar vind je zo'n sfeer in deze stad! Het bed is comfortabel, waardoor je heerlijk in slaap valt in deze schitterende stad waar zoveel te beleven is. Maar je hoeft niet vroeg naar bed als je daar geen zin in hebt: ga dan lekker uit in de vele uitgaansgelegenheden die de stad rijk is!

Bijzonder toilet

Tot slot werpen we nog even een blik op het bijzondere toilet! Dit is natuurlijk de absolute blikvanger van het appartement, wat een creativiteit en durf heeft de architect met deze muur en toilet laten zien. Deze enorme stalen structuur is helemaal verankerd in de thematiek van de zware industrie die de charme van dit penthouse sterk bepaald. Als de deur dicht is verwacht je niet dat er zich een toilet achter bevindt. Het toilet zit trouwens onder de trap, die als het ware achter de stalen plaat naar boven loopt. Een sfeervol en gedurfd design! 

Tot zover deze tour door dit penthouse in Milaan. Ben je enthousiast en gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan? Dan wensen we je veel succes met het ontwerpen van je eigen interieur! 

Zoek je mooie accessoires voor je huiskamer? Lees dan dit mooie artikel!

Ons forum is de plek om ideeën uit te wisselen en experts te raadplegen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!