Het huis van de toekomst | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het huis van de toekomst

Stoa. Stoa.
van Metro Cúbico Digital
Loading admin actions …

Huizen in Wales hebben een bepaalde naam; we hebben er vaak een ietwat traditioneel beeld bij: 'die huizen zullen wel honderden jaren geleden gebouw zijn'. In de typische rotsachtige stijl, een beetje zoals de woningen van de Hobbits in de Lord of the Rings. Toch herbergt Wales veel meer bouwstijlen dan we aanvankelijke zouden vermoeden. Vandaag nemen we je mee naar een woning die precies illustreert hoe de contemporaine bouwkunde in de Wales er voor staat. Bij realisatie van de woning was het belangrijk dat deze woonstee in het landschap zou passen waarin ook veel traditionele bouwkunde te vinden is. De woning laat een spel van ruimtes, vormen en texturen zien die zelfs een link lijken te hebben met de traditionele bouwkunde van de streek.

Modern

Het donkere grijs en de eerlijke look van de materialen verwijzen naar de traditionele bouwstijlen de er overal in de streek te vinden zijn. Deze woning zoekt het contact met het land en de lucht. De grote ramen laten het licht naar binnen stromen waardoor binnen en buiten versmelten. Het huis lijkt tussen hemel en aarde te zweven, een ervaring die je zeker hebt als je vanuit het interieur naar buiten kijkt. Wat een ruimte is er trouwens rond de woning te vinden! Een plek waar je je gewoon helemaal op je gemak voelt! De bouwstijl is enerzijds strak en ietwat abstract, maar door de grijze tinten en vooral de kleurtonen van het hout, krijgt het huis de nodige warmte.

Woonkamer

Het interieur laat duidelijk de vorm van het dak van de woning zien. Zo ontstaat er een duidelijke visuele connectie tussen het exterieur en het interieur van de woning. De woning wordt letterlijk doorzeeft met daglicht dat voor een poëtische woonsfeer zorgt. Ook in de avond is de woning een prachtige plek om te vertoeven. De sfeervolle verlichting boven de tafel heeft daar een groot aandeel in. Ga lekker zitten (of liggen) op de sofa en droom lekker weg met een goed boek. Dat kan heel goed in deze omgeving, mede door het zachte kleurenpalet van het interieur. Let ook op de dominante aanwezigheid van het hout. Zo wordt een natuurlijke ambiance gecreëerd.

Eetkamer

De eetkamer is zeer op de buitenwereld gericht. Dat uitzicht is toch onbetaalbaar. Als je met z´n allen zit aan de grote eettafel (het centrum van deze zone) ervaar je de eenheid. De sfeervolle verlichting die we zojuist al zagen komt nu vanuit deze hoek mooi uit. Op elk moment van de dag is de lichtsfeer hier in één woord prachtig. Binnen en buiten versmelten hier echt! De tips en tricks van de experts kunnen je helpen je droominterieur te realiseren.

Gezellig

Een belangrijk onderdeel van de woonsfeer in een woning is natuurlijk de gezelligheid. Veel Nederlanders vinden dit een belangrijk deel van de Nederlandse cultuur, onderdeel van de Nederlandse identiteit. Een leuke manier om je woning gezellig te maken schuilt natuurlijk in de details. We zien hier een bijzonder eenvoudig idee om dit te bereiken: een goed gevulde fruitschaal die de familieleden lekker gezond houdt! Vanuit deze hoek hebben we een mooi zicht op de woonkamer, waar vooral de zwevende, ietwat space age-achtige open haard een opvallende plek inneemt.

Dagsluiting

Als de dag zich als een roos sluit, dan trekken we ons terug naar de slaapvertrekken. En zeg nou zelf, zou jij de slaap niet moeiteloos kunnen vatten in deze prachtige slaapkamer? Inmiddels bekend, maar we zijn er nog niet aangewend: we hebben het natuurlijk over de het schitterende uitzicht over het landschap van Wales. Deze slaapkamer baadt in het licht dat door de verschillende openingen in de gevel naar binnenstroomt. Als je in de ochtend gewekt wordt door het eerste licht weet je zeker dat deze woning je thuis is. Meer mooie ideeën voor de slaapkamer vind je hier.

Afscheid

We werken nog een laatste blik op de opvallend gelaagde woning waarin de materialen steen, staal en glas zorgen voor een moderne look zonder daardoor uit de toon te vallen in de omgeving. Het gras en de wanden van de woning hebben een duidelijke dialoog, dat is één van de redenen waarom de woning geliefd is in de omgeving. Deze stijl zal ongetwijfeld een grote invloed hebben op de nieuwe architectuur in de streek. 

Wit in je interieur: een goede keuze!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!