De verbouwing van een modern woonpaleis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De verbouwing van een modern woonpaleis

Stoa. Stoa.
Rustieke slaapkamers van Obrasdecor Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Een oude woning herbergt vaak bijzondere geheimen, details die je volkomen kunnen verbazen. Vandaag laten we je zo'n schitterend pand zien. We reizen af naar Portugal om het allemaal uit de doeken te doen. Het renoveren van oude panden is een grote trend, ook in dit zonnige mediterraanse land weten ze hoe ze dit moeten doen. Het project dat we vandaag bezoeken bevindt zich in de stad Lissabon, waar het culturele en sociale potentieel je om de oren vliegt. De stad is behept met oude gebouwen die zeer interessant en prachtig zijn, echt de moeite waard om eens een vakantie te overwegen in deze omgeving. Een van die gebouwen in de stad stond op de lijst om gerenoveerd te worden, laat dat nu net het gebouw zijn waar wij vandaag gaan kijken. Een oude woning draagt de mogelijkheid in zich om een prachtige moderne woning te worden, maar dit gaat natuurlijk niet vanzelf, daar zijn creatieve ideeën en vakkennis voor nodig. Kijk met ons mee en leer van de besten!

De oude staat

In zijn oude staat laat de woning de sporen van het verleden duidelijk zien. Wat een tijd is er door deze vensters heen gegaan… De wanden zijn deels gestript en de zaken worden gereed gemaakt om een update aan deze oude woning te geven, zodat deze weer vele decennia bewoonbaar is. Als we deze rommel zien staan kan de moed ons gemakkelijk in de schoenen zakken. Hoe moet die ooit nog iets worden?! Gelukkig hebben de experts de juiste vakkennis om deze klus te klaren. Als je zelf een bouwproject in gedachten heb en je wilt advies van een professional, klik dan hier voor de nodige inspiratie! Laten we naar het resultaat gaan kijken!

Transformatie

We kunnen wel zeggen dat de transformatie gigantisch is. Daar waar de woonkamer eerst een volkomen rommeltje was, is het nu een absoluut mediterraanse woonpaleis. Wat de kennis en kunde van een aantal experts niet kan veranderen in een woonruimte als deze. Het met hout bekleedde plafond, de kroonluchter en het rode tapijt contrasteren qua kleur, maar vinden elkaar in de temperamentvolle ambiance die ze oproepen. Men zegt dat de Spanjaarden temperament hebben, maar de Portugezen bewezen met deze kamer dat ook zij over het talent beschikken om een kale ruimte vurig tot leven te brengen!

Koel

In dit volkomen gerenoveerde slaapvertrek heerst een ontspannen en koel kleurenschema. De lamp aan de wand achter het hoofdeinde, bevestigd aan een abstracte wanddecoratie, zorgt voor het sfeervolle kunstlicht in de avond uren. En wat dacht je van de lampjes aan weerszijden van het bed? Qua kleuren sluiten ze aan op het totaalconcept van deze slaapkamer (grijs en wit met een figuratieve lambrisering).

Conceptueel

In deze kamer is er gekozen voor een minimalistische aanpak. Let op de moderne kunst aan de wand met daarin een aantal sfeervolle lampen. Deze kunst doet denken aan de 'primitieve' kunst en dat is nu net de bedoeling. Een werk als dit steekt natuurlijk mooi af bij de helder witte kamer. Let ook op het traditioneel aandoende sprei: een prachtige toevoeging aan deze kamer. Zoek je inspiratie voor je eigen slaapkamer? Klik hier voor een creatieve boost!

Warmte

In een heldere woning als deze hoort de expert de roep om een zekere mate van warmte. Deze wordt in visueel opzicht bereikt door de toepassing van hout uit de omgeving. We zien dit toegepast worden in de houten vloer en de rustieke deurposten. Let op de authentieke deuren en de schitterende ramen boven de deur recht voor ons. De wanden kunnen natuurlijk niet zonder de frisse aanblik van de kunst, deze is hier volop aanwezig. Wat een sfeer wordt er zo opgeroepen. Maar als je dacht dat dit alles was, wacht je nog een verrassing… .

Badkamer

Na een warme dag in Lissabon smacht je natuurlijk naar een verkwikkende douche. Denk je dat dat lukt in deze badkamer? Wij denken van wel. Qua looks en lichtheid overtuigd deze ruimte direct. Er is voldoende bewegingsruimte waardoor het comfortabel vertoeven is in deze kamer. De donkere tegels en de grijze wastafel sluiten in zekere zin aan bij de authentieke looks van de woning. Ze vormen een prettige herinnering aan de lange leeftijd van de woning en het nieuwe leven dat deze recentelijk heeft ontvangen. Ben jij al overtuigd door deze Portugese schoonheid? 

Uiteenlopende woningen ter inspiratie vind je hier.

Waar staat je droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!