Villa met een Koreaans zuiverheid | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Villa met een Koreaans zuiverheid

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van (주)건축사사무소 아뜰리에십칠 Modern
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een villa met een oosterse zuiverheid, daarbij is het tevens de warme woonstee, het absolute thuis voor een Koreaanse familie. In Korea zijn de binnensteden druk bevolkt, daarom week de familie uit naar de buitensteden, waar je als huizenjager nog wel voldoende leefruimte kunt vinden. Dit is overigens een trend die zich in het hele land laat zien. In dit artikel laten we je een kijkje nemen bij een bijzonder Koreaans project dat zeker voor veel inspiratie zal zorgen. In dit huis woont een jong gezin dat zijn plek helemaal heeft gevonden. De woning heeft een basisstructuur van gewapend beton en beschikt over goed geïsoleerde buitenmuren, waardoor het een veilig en comfortabele woning is. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Eerste blik op de woning

Het huis blijkt een absolute beauty te zijn. Het dak is gemaakt van titanium gemixt met zink waardoor het een unieke look heeft. Dit materiaal is supersterk en zeer goed bestand tegen corrosie. Daarbij is het uiterst slijtvast. Vanuit het interieur heb je elke seizoen van het jaar een schitterende blik op de voortdurend veranderende omgeving. Zo ontstaat er natuurlijk een bijzondere connectie tussen het interieur en de wereld daarbuiten. De woning lijkt uit diverse blokken te bestaan die op een speelse manier met elkaar interacteren. Mede door de sfeervolle verlichting oogt de woning gezellig en vriendelijk.

Straatzijde

Aan de voorzijde van de woning, de straatzijde, heeft dit huis een geheel andere look. Zojuist zagen we een buitenruimte die vooral een privé karakter had. Hier hebben de nieuwsgierige ogen van de mensen op straat meer kans, hoewel veel aan het zicht wordt onttrokken door de begroeiing en de bijzondere poort. ´Down to earth en solid´, zo zouden we deze woning kunnen omschrijven. Als gast voel je je direct welkom als je het warme hout van de poort ziet. Wat een geslaagde combinatie tussen het zuivere wit en dit natuurlijke materiaal. Laten we binnen gaan kijken.

Het interieur

We willen je mee laten genieten van deze mooie eetkamer, deze vormt de sociale kern van de woning. Dat kan ook niet anders, let bijvoorbeeld eens op de lichte houtvloer, de grote tafel en de conceptueel interessante verlichting daarboven. Natuurlijk is er ook voldoende daglicht dat de ruimte binnen valt, dat is een van de redenen waarom de bewoners zo hechten aan deze eetkamer. De grote tafel biedt aan veel mensen een plek en ook de ruimte rond de tafel maakt deze plek geschikt voor feestelijke aangelegenheden. De juiste experts kunnen je helpen om je ideale eetkamer te realiseren.

Patio

We komen de patio al tegen in de architectuur van het oude India, maar tegenwoordig maakt hij weer furore in de eigentijdse Europese bouwkunst die we contemporaine architectuur zouden kunnen noemen. We zien hier een prachtig herfstig voorbeeld van een patio met boom. Het past natuurlijk helemaal in het plaatje van de koude periode van het jaar, waarin we juist zoveel licht en warmte binnen aantreffen. Vanuit de eetkamer heb je zich op deze schitterende persoonlijke buitenruimte. Meer mooie ideeën voor een patio of tuin? Klik hier voor de creatieve inzichten!

Eerste verdieping

We bevinden ons hier op de eerste verdieping en het valt ons direct op, dat de ruimte ondergedompeld is in een minimalistische stijl die voor de nodige visuele rust zorgt. De Aziatische architecten staan erom bekend dat ze de eenvoudige ontwerptaal, die in de zen ontwikkeld is, toepassen in de contemporaine architectuur. In deze vergader annex werkruimte zien we deze concreet toegepast. Let op de geïntegreerde wandkasten: super mooi en strak toch?! Natuurlijk vraagt al dat wit om een warme tegenhanger, die wordt gevonden in de kleurtonen van de houtvloer en de tafel. Het dag- en kunstlicht mengen zich in de poëtische lichtsfeer die elke activiteit in deze ruimte ontspannen laat verlopen. 

Zoek je inspiratie voor je eigen interieurontwerp? In dit artikel vind je de nodige tips voor een mooi gekleurde woonkamer!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!