Een huis dat oud en nieuw samenbrengt | homify

Een huis dat oud en nieuw samenbrengt

Stoa. Stoa.
Tagarro-De Miguel Arquitectos Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

In Spanje weten ze nog wat de schoonheid van imperfectie is. Je ziet ze zo vaak langs de kant van de weg als je met de auto door dit land rijdt: vervallen en verlaten huizen die een heel leven achter de rug hebben, maar nu nog slechts de ruïnes van een vervlogen tijd zijn. Hoe mooi zou het zijn om de oude en de nieuwe wereld samen te brengen in een hedendaagse woonstee. Vandaag laten we je dat zien! We nemen je mee naar een schitterend project dat gelegen is aan de Asturische kuststad, in het centrum van Luarca. Het is een unieke woning die de harten van de huizenjagers sneller laat kloppen. Eens was het een hoopje stenen en verweerd hout, nu is het weer een moderne woning geworden waarin gewoond kan worden volgens de moderne wooncriteria. Hoe dat kan? Gewoon door een beetje creativiteit en durft! Het is gebouw in een landelijke omgeving die alle geneugten van de mediterrane bezit. Kom met ons mee voor een tour naar Spanje, om te genieten van dit schitterende huis. Doe in de tussen tijd zelf ook maar even wat inspiratie op!

Uniek

´Schoonheid schuilt in de imperfecties´, zegt men wel eens. In het geval van dit huis gaat die stelling duidelijk op. De familie die de woning bezit wilde iets aparts om in te wonen, geen dertien-in-een-dozijn-woning, dus namen ze enkele experts in de arm die dit voor hen konden realiseren. Het was geen eenvoudig omgeving om een modern woonhuis te realiseren, dit natuurlijk vanwege de heuvels en de oneffenheden in het landschap. Maar uiteindelijk werd het droomhuis van de familie gerealiseerd. De woning lijkt afgebroken als een rots in de branding, maar toch betreft het hier een zorgvuldig gereconstreerde oude woning die nu een moderne woonstee geworden is. Vanuit het interieur heb je zicht op de bergen en de zee; een locatie waar de meesten van ons alleen maar van kunnen dromen. Maar in de dromen ontstaan de plannen die concreet gemaakt kunnen worden. Staal, oude steen en glas vormen hier het spel dat opzienbaard in de omgeving.

Oud

Omdat het oude interieur te donker zou zijn geweest voor moderne bewoning werd er gekozen om extra lichtgaten in de gevel te maken. Dit geschiedde in een ietwat industriële stijl. Het ijzer corrodeert en laat een levendig spoor achter op de muur, zo heb je een woning die steeds een beetje veranderd door natuurlijke processen. Het concept van de schoonheid in de imperfectie wordt hier concreet uitgewerkt. Hout, steen, glas en staal hebben een dominante functie in het geheel en geven de woningen zijn industriële en moderne look. Zelf een oude woning opknappen? Raadpleeg eerst een expert!

Uitzicht

Hebben we zojuist één woord teveel gezegd? Het uitzicht vanuit deze woning is fenomenaal. Een opvallendheid in het interieur is de combinatie tussen de oude stenen, de witte wanden, de rustiek balken en de moderne glaswand, die een scheidingsfunctie in de ruimte vervult. De sfeer van de oude wereld komt heel mooi samen met die van de 21ste-eeuw. We kunnen als moderne bewoners genieten van een woning met een historische lading. Plof neer op je bed en rust lekker uit. Hoe mooi moet het hier in de ochtend zijn. Dat is toch met geen pen te beschrijven!

Close-up

Op deze afbeelding hebben we wederom zicht op de woonkamer en de verschillende materialen waaruit de woning bestaat. We zien de inmiddels bekende glaswand, maar nu ook de balustrade, het trappengat en de rustieke elementen, zoals de natuurstenen muur en de authentieke balken. Te midden van al deze historiciteit treffen we ook de eenvoudige, moderne houtvloer. Zo ontvouwt er zich voor onze ogen een spel van textuur en sfeer die voor een geheel eigen woonsfeer zorgt. Een unieke woning voor een dankbare familie.

Muziek

De keuken en woonkamer bevinden zich beneden, dat is veel voorkomend in deze streek. Het feit dat de woning op een heuvel gebouwd is maakt een dergelijke indeling mogelijk. De trap leidt ons naar de woonkamer annex keuken. In deze woonkamer is er de ruimte om te recreëren en te genieten van de culinaire én muzikale hoogstandjes. Dus nodig vooral gasten uit die muzikaal uit de voeten kunnen op de gitaar. Maar dat zal in Spanje geen probleem vormen. Meer mooie ideeën voor je woonkamer vind je hier!

Relaxen

De dag begin of eindig je natuurlijk in stijl. Hoe je dat doe? Natuurlijk in een mediterraanse badkamer met een rustgevende indeling. De witte wanden en de grijze vloer zijn een weldaad voor de zintuigen. Het heilzame warme water doet je goed. Daarbij is de sfeer in de kamer natuurlijk onovertroffen. Let bijvoorbeeld op de fraaie combinatie tussen de rustieke stenen en de witgepleisterde wanden. Wit, grijs en temperamentvolle Spaanse stenen: het is allemaal aanwezig in dit juweel van een badkamer! 

Wil je je huis vakkundig opnieuw inrichten, maar het liefst wel een beetje goedkoop! In dit artikel krijg je de tips en tricks aangereikt om dat klaar te spelen!

Waar staat jouw droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!