Unieke vrijstaande spiegelwoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Unieke vrijstaande spiegelwoning

Stoa. Stoa.
Eclectische huizen van royale projects : contemporary art Eclectisch
Loading admin actions …

Dit huis is niet van deze wereld! Ooit zo´n futuristisch exemplaar gezien? Deze woning houdt het midden tussen architectuur en kunst. Bij het zien van deze woning kun je niet anders dan verbaast met je mond open kijken. Typisch iets voor homify om dit tegen te komen in het wild. We mogen het gerust omschrijven als een eclectische woonstee. Een kunstwerk van de moderne architectuur. Al deze superlatieven gaan echt wel op voor deze spiegelwoning, maar we moeten ze natuurlijk wel op één of andere manier verifiëren. Dat gaan we hieronder doen. Kijk gewoon met ons mee en doe de nodige inspiratie op voor je eigen bouwplannen en huisontwerpen.

Teruggevonden

De Amerikaanse kunstenaar Phillip K. Smith III vond een verlaten, oude en vervallen houten hut in het midden van de woestijn in Californië en besloot deze om te turnen tot een kunstwerk. Hij wilde laten zien hoe een aantal kleine aanpassingen de woestijn direct een geheel andere look konden geven. Op de buitenmuren van de hut zijn spiegelende panelen bevestigd die de omgeving als het ware vangen en tegelijkertijd weerspiegelen en dus in zekere zin vergroten. Daarbij wordt heel slim de illusie gecreëerd dat de hut doorschijnend is. Het contrast tussen het hout en de spiegels zorgt voor een intrigerend beeld dat onze zinnen betoverd.  

Andere kant

We laten je de woning ook even van de voorkant zien. Wat een topper! Het is een magisch gezicht zo in de woestijn, een fata morgana bijna, maar toch concrete realiteit. De ingangen van de hut, zoals de voordeur en de ramen, lijken weg te vallen in een surrealistisch landschap. Deze hut heeft alle ingrediënten waardoor hij in een schilderij van Dali zou passen. Dit is pas een vakantiewoning met stijl. De look van de hut doet ook bijzonder Aziatisch aan; het is op verschillende fronten een wonderlijke verschijning; zoveel is zeker.

Verte

Om je een mooi beeld te geven van de dimensie waarin de hut zich bevindt, laten we je dit schitterende kiekje zien. Zo komt het landschap toch echt tot leven! We kunnen nu ook zeer scherp het contrast tussen het donkere hout en de zuivere spiegel zien, een prachtplaatje. Soms wil je meer met je tuin doen, maar je mist een beetje de inspiratie… . Een vakkundige expert biedt advies en creatieve inzichten!

Verrassing

Maar als je dacht dit het was, wacht je nog een leuke verrassing. Want nu het donker is laat deze hut zich van zijn poëtische kant zien. De grote spiegels hebben een speciale coating en een speciaal ledsysteem dat wordt bestuurd door het computerprogramme de Arduino. Dit zorgt ervoor er diverse kleureffecten te zien zijn in de illusoire ruimte van de spiegels. Dit geeft deze vrijstaande hut een onaards gevoel, een prachtige lichtsfeer. Een ideale plek om te verblijven. Vooral schrijvers en kunstenaars blijken deze plek inspirerend te vinden.

Interactie

Om deze hut naar het volgende niveau te brengen laat de kunstenaar ook de woestijn en de vegetatie meewerken in zijn ontwerp. Daarmee wordt de interactie tussen landschap en bouwwerk een feit. In dit schijnbaar monotone en levenloze gebied wordt met behulp van deze kleurenexplosie een schitterend licht in de duisternis gecreëerd. Het is alsof de woestijn nieuwe energie krijgt! Een beetje het Burning Man-gevoel. De juiste experts kunnen je helpen je eigen droomwoning te realiseren.

Sfeervol

Als een 21ste-eeuwste stal van Bethlehem staat deze schitterend gekleurde hut onder de sterrenhemel. Elk raam of deur schijnt een mysterieus licht de duisternis in, deze lichten veranderen voortdurend van kleur waardoor er een mooie dynamiek ontstaat. Het mag een briljant project heten dat een oude hut nieuw leven gekregen heeft en nu over de hele wereld bekend geworden is. 

Meer lezen over huizen, maar dan dichter bij huis? Check dit artikel over een jarendertigwoning in Nederland!

Wat vind je van de looks van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!