homify 360°: Moderne villa in Kronberg im Taunus | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Moderne villa in Kronberg im Taunus

Stoa. Stoa.
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Neugebauer Architekten BDA Modern
Loading admin actions …

Onze experts van Neugebauer Architekten BDA hebben een moderne villa in het Duitse Kronberg im Taunus gecreëerd. De moderne villa ligt in het achterste deel van het pand en is privéterrein, de gevels zijn door de architecten op een bijzondere wijze open gelaten, waardoor de woning een open en transparant karakter heeft, dat voortvloeit uit de speelse dialoog tussen het massieve en het transparante. De villa heeft veel privacy en biedt de bewoner echt de rust die vandaag de dag zo erg nodig is. In de woongedeeltes is duidelijk een connectie tussen binnen en buiten merkbaar. Kom met ons meer voor een rondleiding door het huis!

Façade

Hier zien we de villa van de voorkant. Het pand presenteert zich als modern en tijdloos, daarnaast heeft het een minimalistische uitstraling, strakke lijnen en een imposante présence. Door het interessante samenspel van luchtige transparantie en de vaste massieve wanden is dit bouwwerk een typisch voorbeeld van de open architectuur.

Zicht vanuit de tuin

De bouw van de villa was een delicaat onderwerp, de bestaande vegetatie in het gebied  van groot belang, deze moest hoe dan ook behouden blijven. De historische lindeboom die we hier op de foto zien is uiteindelijk bewaard gebleven en sfeervol geïntegreerd in het tuinconcept. Let ook even op de prachtige steen op de voorgrond, dit lijkt wel een sculptuur. Een tegelpad leidt ons over het grind richting het groen. We ruiken de frisheid van de ontluikende natuur en zijn blij dat het bijna lente is!

Dakterras

Tijdens het project is er geen ruimte onbenut gelaten, waardoor we kunnen spreken over een efficiënt en hoogwaardig (meer waarde creëren uit dezelfde beschikbare ruimte) project. Een voorbeeld van dit procedé is dit dakterras, dat een oase aan rust en ontspanning biedt. Het terras lag vroeger op de plek waar nu de groene tuin gerealiseerd is, zonder het idee van het dakterras was het terras verloren gegaan. Uiteindelijk is er een luxe buitenruimte gecreëerd die zowel stijlvol als functioneel is. De outdoor lounge meubelen en de hot tub staan garant voor het pure genieten, terwijl je een indrukwekkend uitzicht hebt op de omgeving.

Lekker eten

Bij het betreden van de villa is meteen duidelijk hoeveel natuurlijk licht er door de grote ramen het huis binnenstroomt. Het resultaat is een lichte, luchtige en uitnodigende ruimte met een prachtig open ontwerp. Op de begane grond vloeien de keuken, de eetkamer en de woonkamer in een harmonieus geheel samen. Hier zien we de eethoek, die naadloos overgaat in de woonkamer op de achtergrond.

Woonakamer

De woonkamer van de villa is zeer comfortabel en gezellig, wat opvalt zijn de grote ramen en het open ontwerp. De grote zithoek met hoogwaardige materialen is het centrale punt, en nodigt je uit om 's avonds bij de open haard of tv te ontspannen.

De keuken

De keuken bevindt zich op de begane grond en is net als alle andere  kamers voorzien van grote ramen waar het natuurlijke licht door naar binnen kan schijnen. Net als de rest van de villa is de keuken zeer modern en heeft  een tijdloos interieur, zoals tijdloze meubels en de nieuwste technologie, waardoor je van alle moderne gemakken bent voorzien.

De kelder

In de kelder van de villa bevinden zich een luxe logeerkamer een studieruimte, een heuse sauna, een multimedia-kamer en ruimte voor uiteenlopend recreatief gebruik. De kelder is eenvoudig toegankelijk via een trap die vanaf de binnenplaats naar de ingang van de kelder leidt. Er is zelfs een thuisbioscoop! Volop genieten dus in deze bijzondere villa.

Badkamer

De bovenste verdieping is verdeeld in twee delen: het ene omvat de douche met een kinderbad, het andere deel bevat de master bedroom met eigen badkamer. 

Belichting

Aan het einde van onze tour door de villa werpen we nog eenmaal een blik op het mooie exterieur van deze villa, maar deze keer 's nachts. Vanuit dit perspectief en op dit uur, valt het des temeer op hoe modern en minimalistisch het design van het huis is, maar ook wat een uitzonderlijke details het heeft, zoals de beugelachtige structuur boven de eetkamer. Dit indrukwekkende lichtconcept toont aan waarom het gebouw gezien wordt als het hoogtepunt van zijn omgeving.

Tot zover het indrukwekkende huis. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Veel creatief plezier bij het creëren van je eigen interieur. 

Ook in Gelderland weten ze van wanten als het gaat om innovatieve architectuur. Maar hier een tour door het huis. 

Op ons forum zien we je graag terug voor het beantwoorden van je vraag of gewoon voor een leuke uitwisseling van ideeën.

Waar staat jouw droomvilla? Deel je droom op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!