Een vriendelijk en modern familiehuis

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Het architectenbureau Neugebauer heeft een schitterend huis in Wiesbaden ontworpen. Het ontwerp is het bewijs dat duidelijke vormen, een ingetogen kleurenschema en de bewuste integratie van de natuur een harmonisch geheel vormen. Het plan is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en geheel volgens de filosofie van het kantoor: .Wij ontwerpen voor onze klanten met een innovatieve visie en hechten een groot belang aan het welzijn van de bewoners van het huis en de omgeving waarin het staat. Laten we snel gaan kijken naar deze prachtige architectonische parel.

Schitterend aanzicht

De opening in de gevel van  het nieuwe gebouw wordt bereikt door een slimme integratie van de bestaande garage met het huis, die eerste is gelegen in de voortuin die we hier op de foto zien. Er is als het ware een luifel gecreëerd tussen de garage en de woning. Ook wordt er zo een aantrekkelijke entree gerealiseerd die het begin van een veelbelovend gebouw markeert.

Ontwerp

Het huis is een architectonische expressie van de moderniteit, en beschikt over klassieke elementen van het minimalisme. De kubus zorgt ervoor dat specifieke segmenten mogelijk zijn, zoals het overdekte terras, dat was een van de zaken die de bewoners van het huis gerealiseerd wilden zien. En geef ze eens ongelijk, wat een mooie architectonische vondst, en zo sfeervol ook! De vormgeving van het gebouw heeft een schitterend dynamisch vlakkenspel dat deze architectuur zo interessant en bijzonder maakt. De verhouding tussen de massieve muren en de open ramen resulteert in een speelse dialoog tussen het interieur en het massieve exterieur.

De Rustige Tuin

De tuin van het huis is een oase van rust. Verschillende zones verdelen het buitenleven in verschillende gebieden van waar je diverse activiteiten uitvoert. We zien het terras, maar ook het gras, waar je lekker op kunt zonnebaden of een picknick op kunt houden. Het grote grasveld biedt de kinderen daarnaast ook een ruimte om stoom af te blazen, de rechthoekige vijver die er aan grenst creëert rust en een sfeervolle ambiance.

Ingang

 Gang en hal door Neugebauer Architekten BDA
Neugebauer Architekten BDA

Eingangsbereich mit Sitzbank

Neugebauer Architekten BDA

Hier zijn we bij de ingang van het huis. De grote ramen zorgen natuurlijk voor veel licht en dit zorgt voor een vriendelijke en uitnodigende ambiance. Het natuurlijke hout zet de toon en geeft deze entree de nodige warmte. Een leuk detail is de smalle bank die welhaast uit het raamkozijn lijkt te groeien, dit meubelstuk is natuurlijk erg praktisch als jij je schoenen aan en uit wil doen. Hoe vaak staan we daar wel niet me te klungelen!

Open woonkeuken

moderne Eetkamer door Neugebauer Architekten BDA
Neugebauer Architekten BDA

Esszimmer Küche mit Kamin

Neugebauer Architekten BDA

Het hout speelt als bouwmateriaal een belangrijke rol in dit interieur. De hele vloer is bedekt met een hoogwaardige houten vloer. Ook de trap is bedekt met hout. Al dit natuurlijke materiaal zorgt voor een zeer levendige structuur en natuurlijke ambiance. De keukenkasten hebben een tijdloze witte kleur en passen goed bij de dominante houtkleur in deze ruimte. Helderheid, warmte en geborgenheid: dit zijn de sleutelwoorden in deze prachtige open woonkeuken. Stel je voor, dat je hier lekker aan tafel met vrienden een heerlijk diner nuttigt, gewoon heerlijk!

Woonkamer

Naast de mooie keuken bevindt zich de woonkamer. De kamer bevindt zich een niveau lager waardoor er toch een bepaalde scheiding komt tussen de keuken en de woonkamer die eigenlijk in elkaar overlopen. De open haard is de link tussen de woonkamer en de keuken, deze straalt daarbij een gezellige warmte uit. Het kleine raam aan de rechterkant van de kamer dient niet alleen als opening voor het heldere daglicht,  maar is tevens door zijn buitengewone vorm een echt design statement. In de woonkamer kun je vooral genieten van de natuurlijke kleuren en de heilzame rust.

Badkamer

De badkamer heeft het kleurenschema van de rest van het huis overgenomen, waardoor er een consistente natuurlijkheid in het huis merkbaar is. De positionering van de badkamermeubels is nogal ongebruikelijk, maar het ziet er daardoor juist heel erg modern uit. Het rechthoekige dakraam zorgt voor een natuurlijke helderheid in het bad en biedt je een rustgevend uitzicht op de tuin. Hoe heerlijk moet het zijn om in deze fijne badkamer in de ochtend jezelf gereed te maken voor de dag, en in de avond te genieten van het heilzame warme water, dat jou helemaal gereed maakt voor een weldadige slaap.

Zicht op de Natuur

De beste manier om een connectie met de natuur te maken is om een groot venster in de muur te plaatsen. Het venster op de foto zorgt voor een uitzicht op de weelderige natuur rond het huis, waardoor deze kamer van studie en spel zeer aangenaam en rustgevend wordt. Het is niet alleen het vele licht dat zo positief op ons gemoed werkt, maar ook het uitzicht over de toppen van de nabijgelegen fruitbomen werkt heilzaam. Deze kamer biedt jou de kans om aan het einde van een stressvolle dag eens even lekker te ontprikkelen. 

Tot zover de tour door het huis. We hopen dat je lekker tot rust gekomen bent door het zien van deze prachtige foto´s. Veel succes bij het realiseren van je eigen ontspannende interieur. 

Op ons forum vind je antwoorden en kun jij je ideeën en ervaringen kwijt!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!