Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

homify 360°: Een pittoresk boshuis in Gelderland

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Midden een Gelders bos, in het idyllische dorpje Epse, vinden we dit pittoreske houten huisje met rieten dak. Maar, dit is niet zomaar een huisje in het bos – Mon Rêve (Frans voor “mijn droom”) is een honderd jaar oude woning die door de architecten van reitsema & partners is omgetoverd tot een sprookjesachtige combinatie van eeuwenoud en eigentijds ontwerp. In deze homify 360° laten we je alle kanten van dit huisje zien en ontdekken we de spectaculaire bijzonderheden van dit huis…

Uitgebreid

De grootste structurele verandering die de architecten bij dit houten huis hebben uitgevoerd is het simpelweg groter te maken: het rieten zadeldak is uitgerekt en de achtergevel is verplaatst zodat het gehele bouwvolume significant is vergroot. Zonder aan uitstraling te verliezen is nu een ruimere woning ontstaan.

Opengelegd

De tweede opvallende verandering is de in het oog springende glazen achtergevel die we hierboven al even hebben kunnen zien. Van het terras tot aan de nok bestaat de gehele gevel uit een grote glazen pui die je binnen het gevoel geeft buiten in het bos te leven. In plaats van het weinige licht dat door de oorspronkelijke kleine raampjes binnen scheen wordt nu het gehele huis overvloedig verlicht door deze pui, bijgestaan door het nieuwe, brede dakraam.

Aangevuld

Hoewel de oorspronkelijke schil van het huis behouden is gebleven – slechts naar een kant toe uitgebreid – is de interne architectuur compleet vernieuwd. De binnenmuren worden nu gevormd door een groot berkenmultiplex meubel, dat als geheel zowel binnenmuren als de verschillende kamers en opbergruimte tegelijk vormt. Hier zien we ook hoe de interne muur van de slaapkamer op de bovenverdieping vrij staat van het dak waardoor het licht van het dakraam ook in de benedenverdieping een grote rol speelt. Rechts zien we dat er in het meubel zowel plafondverlichting als een open haard zijn geïntegreerd waardoor de elegante eenvoud van het interieur versterkt wordt.

Uitgedacht

In deze afbeelding zien we de slaapkamer dat, zoals we hierboven al gezien hebben, als een los meubel in de ruimte is ingebouwd. Zo ontstaat een soort balkon of vide waarvandaan een prachtig uitzicht wordt geboden door de pui terwijl tegelijkertijd deze kamer wordt betrokken bij de woonkamer beneden. De dakspanten zijn blootgelegd en compleet wit vormgegeven waardoor de originele stijl behouden blijft maar tegelijk ook meewerkt aan het lichte, open karakter van het interieur.

Ingericht

Tot slot nemen we nog even een kijkje in de open woon- en eetkamer dat zich door de grote raampartijen bijna in de open lucht lijkt te bevinden. Het bos loopt bijna tot aan het raam, afgezien van een terrasstrook waar van de buitenlucht genoten kan worden. Binnen vinden we moderne meubels met eenvoudige kleuren, aangevuld met vrolijke rode noot in de vorm van deze bijzondere bank en het vloerkleed in natuurlijke stijl dat de doorsnede van een boom voorstelt. Zo is een unieke eenheid ontstaan van binnen- en buitenruimten en traditioneel en modern design: een ware woondroom!

Lees hier verder voor meer woondromen in Nederland:

homify 360°: Een eengezinswoning inLeiden

Zou jij hier graag willen wonen? Deel je woondromen met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!