homify 360°: Een Weens Familiehuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een Weens Familiehuis

Stoa. Stoa.
Eclectische huizen van Caramel architekten Eclectisch
Loading admin actions …

Het architectenbureau Caramel heeft grote naam gemaakt met het project CJ5 . Met name omdat het bureau zo goed ingegaan is op de vraag hoe de stedelijke gemeenschappen van de perifere gebieden van Wenen optimaal benut konden worden. Deze aanpak is geslaagd: het is een klassiek bouwwerk geworden van twee verdiepingen dat bijzonder oogt in de wijk waar we vooral standaard rijtjeshuizen vinden. Wat een bijzonder gezicht!  De aangrenzende terrassen en tuinen zorgen voor een hoge sfeer van comfort en ontspanning. Het huis CJ5 was een proefproject: wat een uitdaging om een vrijstaand huis met ruime tuin en terras te creëren midden in een bestaande woonwijk! Maar het is gelukt. Laten we een tour maken door het huis, zodat we het met eigen ogen kunnen zien.

Zijkant

Laten we eens kijken naar het gebouw van de zijkant: in tegenstelling tot gewone geschakelde , of rijtjeshuizen, is de tuin niet te zien, want de witte muren ontnemen je het zicht. De tuin van het huis is dus hermetisch of gesloten en niet open, zoals zo vaak het geval is bij rijtjeshuizen. Hierdoor ontstaat een onconventioneel uiterlijk. Het perceel heeft een breedte van vijf en een lengte van 35 meter. Het gebouw is een futuristisch huis geworden dat in de toekomst navolging in de wijk zou kunnen krijgen.

Woonkamer

Hier zien we een deel van de woonkamer. Een bijzondere feature is de keuken, die is geïntegreerd in de stijgende trap. De enorme ruimte wordt gekenmerkt door het betonoppervlak, dat is voorzien van een witte, houten bekisting. Dit zorgt voor een schitterend contrast tussen de wanden en het plafond. Het resultaat is een stedelijke en industriële uitstraling. De vloer zorgt voor een bepaalde continuïteit in de woning en steek mooi af bij de witte wanden en het beton, daarnaast geeft de vloer warmte aan de ruimte. De binnenplaats zorgt voor veel ruimtelijkheid, waarin je totaal vergeet dat jij je in een wijk bevindt met veel krappe rijtjeshuizen. De grote openingen in het dak zorgen voor een licht en luchtig gevoel van ruimte.

Binnenplaats

Hier zijn we in de achterliggende binnenplaats, deze heeft een beperkte ruimte, maar is wel supermooi en biedt je veel privacy. Buiten en binnen worden gescheiden door een glazenwand, die vanaf de vloer tot aan het plafond loopt, waardoor binnen en buiten als het ware in elkaar overvloeien! De zwarte deurpost brengt op subtiele wijze een duidelijke grens aan.

Master-bedroom

De master-bedroom is gelegen aan de voorkant van het huis en heeft een eigenaardige vorm. Het bad, dat verzonken is in de grond, is een ander hoogtepunt van deze kamer. Wat een vondst! Vanuit het raam achter het hoofdeinde kun je neerkijken op de garage. Het materiaal van het bed neemt de kleur van de vloer over en is zo opgenomen in het algemene concept van de kamer.

Badkamer

De badkamer en het toilet bevinden zich aan de zijkant van het gebouw en zijn werkelijk oases van kleur. In deze kamer zijn rose-gekleurde tegels gebruikt, maar natuurlijk wel op een bescheiden manier. Ze steken mooi af bij het hout en passen er juist goed bij vanwege hun zachte kleurenpalet. In deze badkamer zul jij elke ochtend en avond genieten van een comfortabele douche, dat is in deze schitterende kamer ook niet zo moeilijk!

Van boven

Het verhoogde terras geeft je een prachtig uitzicht over de wijk en de binnenplaats. De architecten creëerden een huis dat voldoet aan alle eisen en wensen van de moderne tijd. Wat een schitterende ruimtes hebben we gezien! Er is maar weinig oppervlakte beschikbaar, maar door de slimme architectuur zijn er toch ruime kamers gerealiseerd. Het resultaat is een woning waar een open en lichte sfeer hangt, waarin de bewoner zich goed voelt, en de verbinding tussen binnen en buiten zorgt voor een natuurlijke ambiance! 

Tot zover deze schitterende woning in Wenen! We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij!

Heb je zin in meer woningen lees dan dit artikel over mooie eigentijdse bakstenen huizen.

Een mooi huis vraagt om een schitterend opbergsysteem! Hier vind je enkele voorbeelden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!