6 budgetvriendelijke tips om je woonkamer een make-over te geven | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 budgetvriendelijke tips om je woonkamer een make-over te geven

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
modern  door Central Multiservicios, Modern
Loading admin actions …

Er komt een moment dat je op de bank zit, om je heen kijkt en denkt 'Hoe lang heb ik eigenlijk al niets veranderd in mijn woonkamer?' Niet lang daarna wil je vaak aan de slag om daar verandering in te brengen. Zo en nu dan is het nou eenmaal tijd voor iets anders. Maar hoe pak je dat aan zonder meteen veel geld kwijt te zijn? Je woonkamer een make-over geven loopt al snel in de kosten. Toch kan je ook veel doen zonder meteen bakken met geld uit te geven. Je kunt met een klein budget ook al tal van kleine veranderingen aanbrengen. Tevens is wekenlang klussen niet altijd noodzakelijk. Kleine klusjes kunnen ook veel veranderen aan de uitstraling van je woonkamer

De bank, stoelen, salontafel, het tv-meubel en het tapijt, op een gegeven moment gaan ze je allemaal vervelen. Je wilt iets nieuws, maar je hebt niet direct het budget om de hele inboedel van je woonkamer te vervangen. Wat doe je dan? Af en toe iets kopen, zodat je make-over heel lang duurt? Of is er ook nog een andere mogelijkheid? Wij denken van wel! Er zijn manieren waarop je jouw woonkamer binnen niet al te lange tijd een make-over kunt geven,  zonder dat je hier heel veel geld voor nodig hebt. Af en toe zal je hiervoor zelf de handen uit de mouwen moeten steken, maar het eindresultaat zal dat zeker waard zijn. Je bank, meubels en raambekleding, maar ook je verlichting en accessoires. Al deze dingen kun je op budgetvriendelijke wijze van een make-over voorzien. Verderop in dit Ideabook lees je hoe!

Je zitgedeelte een make-over geven

DesignGietvloer in een sfeervolle woonkamer www.designgietvloer.nl Moderne woonkamers van Design Gietvloer Modern
Design Gietvloer

DesignGietvloer in een sfeervolle woonkamer www.designgietvloer.nl

Design Gietvloer

Hoe geef je die inmiddels saaie bank waar je al jaren tegenaan kijkt een make-over zonder veel geld kwijt te zijn? Het liefst zou je natuurlijk gewoon een nieuwe bank kopen, maar wat als dat geen optie is? De makkelijkste én meteen ook de goedkoopste manier, is door aan de slag te gaan met accessoires op de bank. En dan hebben we het natuurlijk over de kussens. Alle losse kussens op je bank kun je vervangen door andere, en dit hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Er zijn genoeg winkels die kussens aanbieden, waardoor ze in alle prijscategorieën te vinden zijn. Op de foto zie je dat er spotjes op de bank zijn gericht, waardoor de bank als het ware in de spotlight komt te staan. Iets wat je bank ook een heel ander uiterlijk kan geven.

Je ramen een nieuw likje verf geven

Je ramen een make-over geven is misschien wel het makkelijkste wat je kunt doen in je woonkamer. Het enige dat je hoeft te doen is een nieuwe kleur uitkiezen en een potje verf en wat kwasten te halen. Daarna kun je meteen aan de slag en je kozijnen gaan schuren en schilderen. Aangezien de kozijnen slechts een klein oppervlakte beslaan, zul je niet heel veel verf nodig hebben. Hierdoor houd je de kosten laag. Ook de tijd die je ervoor nodig hebt is beperkt. Het resultaat daarentegen hoeft dat niet te zijn. Zeker als je een totaal andere kleur kiest, geven jouw ramen je woonkamer meteen een heel andere uitstraling.

Je vloer een make-over geven

Eigenlijk ben je al tijden uitgekeken op je vloer, maar bij de gedachte aan het leggen van een nieuwe word je ook niet bepaald vrolijk. Niet alleen loopt dit al snel aardig in de kosten, het kost ook een heleboel tijd. Je hele woonkamer moet leeg en al die spullen moet je dan weer ergens anders in huis opslaan. Daarbij komt dat je zeker een paar dagen bezig bent om een nieuwe vloer te leggen. Dat moet makkelijker kunnen toch? Een makkelijke manier om de vloer in je woonkamer van een make-over te voorzien, is door er een mooi tapijt op te leggen. Op de foto zie je dat er voor de bank en onder de salontafel meer dan genoeg ruimte is voor een tapijt. Hierdoor word je vloer een stuk minder zichtbaar en ziet je woonkamer er meteen heel anders uit. 

Voor meer tips over vloeren kun je ook dit Ideabook eens lezen.

Je meubels een make-over geven

Houten tafel van NokNok Klassiek
NokNok

Houten tafel

NokNok

Sommige meubels kunnen in principe jaren mee, maar gaan na verloop van tijd vervelen. Neem nou de salontafel op deze foto, die waarschijnlijk sterk genoeg is om jarenlang te kunnen blijven staan. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je er na een aantal jaar al op uitgekeken bent. Wat je met deze tafel zou kunnen doen is het een kleurtje geven. Veel mensen durven dat eigenlijk niet zo goed, maar het is echt het proberen waard. En aangezien je toch al op het meubel was uitgekeken, heb je eigenlijk niets te verliezen toch? Even goed kijken of het mogelijk is, en dan schuren en schilderen. Meer is het eigenlijk niet. Erg budgetvriendelijk ook, want zoveel kost een potje verf niet. 

Je lampen een make-over geven

Over het algemeen is het niet onbetaalbaar om je lampen gewoon in zijn geheel door nieuwe lampen te vervangen. Mocht je echter een paar dure lampen in huis hebben, dan kun je de lampen die je al hebt ook een make-over geven. Het makkelijkst is dan om de kap of de poot te vervangen. Deze zijn in heel veel winkels los te verkrijgen en dat scheelt toch weer in de kosten. Een poot zoals op de foto geeft je lamp meteen een heel ander uiterlijk. Zeker als je daarvoor een standaard aluminium poot had. Mocht je echt bijzondere verlichting willen, dan kunnen onze lichtdesigners je wellicht helpen. 

Je accessoires veranderen

Marokkaanse Poef Wit van House of Khmissa Scandinavisch Leer Grijs
House of Khmissa

Marokkaanse Poef Wit

House of Khmissa

Tegenwoordig zijn er tal van leuke winkels die niet al te dure accessoires verkopen. Hierdoor is het mogelijk om zo en nu dan eens van accessoires te wisselen. Zo kun je af en toe eens een andere vaas neerzetten of een nieuw schilderijtje ophangen. Voor schilderijen die je al in huis hebt zou je ook een nieuwe lijst kopen. En een vaas met bloemen geeft je de mogelijk om eens in de twee weken andere bloemen uit te kiezen. En wat is er eigenlijk fijner dan verse bloemen in huis? Helemaal niets, zouden wij daarop antwoorden.  

Ben jij ook van plan om je woonkamer een budgetvriendelijke make-over te geven? Laat het ons in een comment hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!