De mooiste geprefabriceerde woningen van hout | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De mooiste geprefabriceerde woningen van hout

Karmijn Simons Karmijn Simons
van SOMMERHAUS PIU - YES WE WOOD Scandinavisch
Loading admin actions …

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Misschien heb je de voor- en nadelen met elkaar afgewogen van de verschillende soorten woningen en weet je eindelijk welke woning bij jou past en waar je naar toe wilt verhuizen. Dan hebben wij nog een tip voor je: wat dacht je van een geprefabriceerde woning van hout? Dit hoor je vast niet dagelijks, maar ondanks dat het nog niet aan de lopende band wordt gebouwd in Nederland, biedt het heel wat voordelen. Je zult je buren, vrienden en familie er zeker mee verrassen!  

Een geprefabriceerde woning, ook wel prefab woning genoemd, is een woning die op de bouwplaats wordt gebouwd. De woning is al voor een groot deel klaar wanneer het de fabriek uitgaat. Het voordeel van een prefab woning is dat de bouw snel verloopt en er meestal geen vertraging opgelopen kan worden. Vaak wordt er tijdens het bouwen van een huis vetraging opgelopen vanwege slechte weersomstandigheden. Met een prefab woning heb je hier geen zorgen over! Behalve dat deze makkelijke woningen snel gebouwd zijn, staan ze ook bekend om hun goede isolatie. Bovendien hebben prefab woningen een hoge marktwaarde, wat je tijdens de verkoop wel eens aangenaam kan verrassen! 

Wil je meer weten over de zogenaamde 'houten prefab woning'? Lees dan snel verder en laat je inspireren!  

Voordelen van een geprefabriceerde woning

Ken je de beruchtmakende verhalen van woningen die maanden of zelfs jaren vertraging op kunnen lopen? Vaak heeft dit te maken met slechte weersomstandigheden, een tegenvallend budget of onduidelijke communicatie. Wil je deze ellende voorkomen? Een houten prefab woning kan een goede oplossing zijn! 

Op de bouwplaats wordt de fundering aangelegd, terwijl de rest van je woning in een fabriek wordt gebouwd. Wanneer de fundering klaar is, wordt de woning als een bouwpakket naar de bouwplaats gebracht. Het dak, de vloeren en de binnen- en buitenmuren zijn in de fabriek gebouwd. Op locatie worden de onderdelen in elkaar gezet. Binnen enkele dagen is de woning klaar! Vervolgens kunnen de experts aan de slag met de afwerking. Je leest dus al, een houten prefab woning is veel sneller klaar dan een traditionele woning. 

Voordelen van een houten woning

Behalve de voordelen van een geprefabriceerde woning, biedt een houten woning óók voordelen. Een houten huis is vaak betaalbaar. Er zijn namelijk veel keuzemogelijkheden in oplevering, waardoor je deels zelf de prijs in de hand hebt. Bovendien is het bouwen met hout goedkoper dan traditionele methoden, vanwege de kortere bouwtijd. Natuurlijk is de prijs belangrijk, maar het oog wil ook wat. De sfeer is bepalend voor een houten woning. De uitstraling hangt natuurlijk af van de soort houten woning. Zo kan je voor een klassieke uitstraling en design kiezen, terwijl de ander voor klassiek en traditioneel gaat. Hoe strak en modern een houten huis ook is, het zal nooit koud en ongezellig ogen. 

Wanneer het milieu belangrijk voor je is, hebben we goed nieuws! Houten huizen zijn meestal erg milieuvriendelijk. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit heeft tot geval dat je maar minimale milieubelasting moet betalen. Ook heeft hout een positief effect op de isolatie. Hierdoor zal het energieverbruik ook minder worden. Klinkt ideaal, toch? 

Waar je op moet letten

Moderne huizen van homify Modern

Maak jij je zorgen over de prijs van een geprefabriceerde woning? Je hebt de kosten voor een groot deel zelf in de hand. Je kunt namelijk zelf kiezen in hoeverre je je woning wilt laten afwerken. Mocht je zelf een handige klusser zijn, dan kan je ook zelf nog een deel van de afwerking doen. Heb je twee linkerhanden? Dan kan je de afwerking aan experts, zoals timmermannen over laten. De prijs kan ook invloed hebben op de complexiteit van de woning, het opleveringsniveau en verschillende eisen. Laat je van te voren goed informeren.  

Wist je dat je al een vrijstaand huis kan bouwen van rond de € 180.000? Een villa is niet voor iedereen weggelegd, maar dankzij een geprefabriceerde woning kan je je droom verwezenlijken en eindelijk je eigen villa bouwen. Wie had dat ooit gedacht? Natuurlijk kunnen de kosten erg variëren, afhankelijk van je wensen. 

Prefab tuinhuis

Industriële huizen van homify Industrieel

Ben je tevreden met je huidige woning, maar wil je wel graag een prefab tuinhuis? Dit is zeer eenvoudig te bouwen! Het monteren van een houten tuinhuis kan al binnen een paar uur gedaan zijn. Laat je prefab tuinhuis goed verstevigen, waardoor hij lang mee zal gaan. Ook hier is een groot voordeel dat de prijs erg kan meevallen. Helaas kan een tuinhuis niet zo groot zijn als je op deze afbeelding ziet. Een prefab tuinhuis kan maar maximaal 3x3m zijn.

Vakwerk

Laat het grote werk, zoals het framewerk en design trap aan een expert over. De fundering en het framewerk zijn namelijk heel belangrijk. Je wilt natuurlijk wel dat je woning veilig is en lang mee kan gaan. Wanneer je een echte doe-het-zelver bent, kan je de afwerking zelf regelen. Twijfel je over je klustechnieken en wil je toch liever advies van iemand die hier veel kennis van heeft? Vraag een expert het hemd van zijn lijf. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en niet voor vervelende verrassingen komt te staan tijdens het proces. 

Houten frame

Geprefabriceerde woningen bouwen in houtskeletbouw is een snelle bouwmethode. Bovendien is het ook erg nauwkeurig te plannen. Alle onderdelen zijn op elkaar afgestemd en passen perfect in elkaar. Bovendien zijn uitbreidingen altijd te realiseren in een later stadium. 

Ben jij overstag en wil je ook een geprefabriceerde houten woning? Wij zijn in ieder geval ondersteboven van deze mooie woningen! Zeker wanneer je een woning zoekt met een bepaald budget en binnen een bepaalde tijd kan dit een uitkomst voor jou zijn. Er zijn tal van mogelijkheden wanneer je een houten prefab woning kiest. Oriënteer je eerst goed en laat je door verschillende experts infomeren. Zo kan niks misgaan en weet je zeker dat je de juiste beslissingen neemt. Misschien zit jij binnenkort met een kop koffie op de bank in een compleet nieuwe woning..

Waarom zou jij graag een prefab woning willen? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!