Sensationele transformatie van een klein appartement in Rome

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Onze serie Voor en Na-projecten zijn gewijd aan de transformatie van sensationele huizen verspreid over de hele wereld. Vandaag gaan we naar Rome, waar we een blik zullen werpen op de renovatie van een appartement gelegen in de wijk Ostia. Ondanks het gebrek aan beschikbare ruimte, is het project erin geslaagd om verschillende gebieden te creëren: het appartement heeft een kleine keuken, een eetkamer compleet met een grote tafel met stoelen en bank, een grote woonkamer en een groot terras voorzien van alle gemakken voor de warme zomeravonden. Zonder verdere omwegen leiden we je nu naar het hart van het project – kijk mee!

Voor de verbouwing: licht zonder ruimte

Hoewel de buitenruimte niet vervallen, zeker niet donker en in zijn geheel nog in goede staat was werd deze ruimte gebruikt als inefficiënte opslag van oude werktuigen en andere ongebruikte objecten. Deze prachtige ruime plek werd ondanks de fantastische ligging niet als terras gebruikt en bood veel potentie als buitenruimte.

… en ruimte zonder licht

Deze eerste foto laat het interieur van de wasruimte zien vóór herstructurering: een donkere ruimte, gekenmerkt door passende meubels voor zijn oorspronkelijke functie. Uiteraard had deze wasruimte oorspronkelijk niet veel licht nodig, want deze was niet bedoeld om in te wonen. Het doel bij de bouw van dit huis was dus niet om de aandacht te richten op een ruime hoeveelheid natuurlijk licht.

Na de verbouwing: licht…

Hier kunnen we zien hoe het voormalige washuis is omgetoverd tot een mooie lichte studio met een maximum aan comfort. Om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te houden is de inrichting zoveel mogelijk wit gehouden, daarbij afgewisseld door lichte kleuraccenten die een vrolijke sfeer door de ruimte verspreiden.

… én ruimte

Vanuit de nieuwe keuken komen we via de gezellige eethoek uit bij de woonkamer. Deze kamer is licht en vooral ook ruim en houdt een goed beloopbaar gebied vrij tussen de slaapbank en het wandmeubel. De lichte houten vloer en de witte vormgeving vinden we ook hier voor een licht en luchtig effect.

De badkamer voor de verbouwing…

In deze foto zien we de badkamer voor de herstructurering: we worden geconfronteerd met een krappe ruimte met verouderde voorzieningen. De transformatie zal je verbazen…

… en erna

We vonden het moeilijk te geloven dat dit dezelfde krappe ruimte is uit de vorige foto – de architecten van Formaementis hebben een indrukwekkend resultaat opgeleverd in de vorm van een ruime badkamer met grote douche, toilet en bidet, wastafel en zelfs opbergruimte.

Het terras voor de verbouwing…

We keren weer terug naar het terras, waar we hier een ander deel van het verbazend grote buitengebied vinden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de architecten, in het fantastische klimaat van Rome, potentie zagen voor een fantastisch dakterras…

… en erna

Het resultaat is een ruime idylle waar je je kunt voorstellen hoe de bewoners hier dagelijks leven. Zelfs bij slecht weer biedt het overdekte deel een knusse zitplaats terwijl met mooi weer een tuinfeest aan de orde van de dag kan zijn. De geïntegreerde plantenbakken en bankjes zorgen voor een efficiënt gebruik van de ruimte terwijl de licht tropisch aandoende bamboe afscheiding voor privacy en beschutting zorgt. Een klein en donker appartement in Rome is zo een ruime en luxe studio geworden met een spectaculair terras.

Wil je meer sensationele transformaties zien? Ontdek dan deze projecten:

Voor & Na: Van Aftands Zwembad totModerne Studio

Voor & Na: De Renovatie van een Eengezins-ruïne

Hoe zou jij deze ruimte ingedeeld hebben? Deel je ideeën bij de berichten hieronder! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!