homify 360°: Een zeer efficient huis in Noordrijn-Westfalen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een zeer efficient huis in Noordrijn-Westfalen

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van bdmp Architekten & Stadtplaner BDA GmbH & Co. KG Modern
Loading admin actions …

Het architectenbureau bdmp | Architekten & Stadtplaner BDA realiseerde het eerste gecertificeerde Efficiency Plushuis in Noordrijn-Westfalen. Dit woongebouw is de volgende stap in de evolutie van het inmiddels klassieke passiefhuis. Dit betekent dat het huis meer energie oplevert dan het verbruikt, zodat de verwarming en warme water altijd voorhanden zijn. Zeer milieuvriendelijk! De energie die teveel opgewekt wordt, wordt direct opgeslagen in een systeem en kan worden gebruikt als de energie nodig is. Het huis maakt tevens gebruik van zonne-energie. Op het dak van het huis werd een fotovoltaïsch systeem geplaatst, dat zonne-energie kan omzetten in elektriciteit. Heel futuristisch! Het gebouw is een bijzonder geslaagd voorbeeld van de integratie van architectonische aspecten en de nieuwste technologie. Kom met ons mee voor een tour door het huis!

Zicht vanaf de straat

Het was de taak van de architect om een huis te ontwerpen met twee wooneenheden. Veel nadruk werd gelegd op de zorgvuldige integratie van het huis in de omgeving. Wat natuurlijk gelukt is! Hier zie je de voorkant van het huis vanaf de straat. De kubistische structuur is modern en eigentijds. Het zwevende houten dak werd bedekt met hout en steekt mooi af tegen de begane grond. Het huis oogt daarmee uniform, maar kent ook een bepaalde variatie.

Achterzijde

Gezien vanaf de andere kant opent de kubus zich, terwijl de tuin je beschutting en geborgenheid biedt. Door de kubistische vorm van de begane grond ontstaat een overdekte ruimte, die je bescherming tegen de zon biedt tijdens de zomermaanden. De juiste verlichting zorgt voor een gezellige sfeer.

Terras

We staan op het terras met de mooie donkere vloer. Er is genoeg ruimte en sfeer om in de zomermaanden heerlijk te genieten. Lichte en donkere kleuren vormen hier een sfeervolle symbiose die erg luxe aandoet. Buiten eten tijdens de zomermaanden is hier erg fijn. Daarbij heb je ook nog een schitterend uitzicht over de omgeving waardoor jij je helemaal vrij voelt.

Keuken

De keuken is helder en gezellig met mooie rode tinten. De verlichting is subtiel en uitnodigend. Deze wordt op milieuvriendelijke wijze opgewerkt. In deze keuken kun je heerlijk koken en biedt je daarnaast de mogelijkheid om met je vrienden te genieten aan die schitterende donkere tafel. Let ook op de rode meubels die erg expressief staan naast de houten meubels.

Trap

Stairway to heaven! Deze trap heeft een slanke lijn die langs de zuivere witte wanden ons naar de bovenste verdieping leidt. Het is een ruime hal met veel luxe houttonen en een overvloedige helderheid. Als je gasten hier binnenkomen zijn ze direct ontspannen. En zeg nou zelf: dit is toch een prachtige hal!

Sauna

Zin om eens heerlijk te ontspannen tijdens het weekeind? Dat kan in deze persoonlijke sauna. De banken langs de wand bieden je veel ruimte om te relaxen. Natuurlijk licht en een mooi uitzicht mag natuurlijk niet ontbreken in deze persoonlijke sauna. De transparantie en de ruimtelijkheid zorgen voor een sfeer waarin jij tot jezelf komt. Binnen en buiten lijken te versmelten. Genieten van de sauna was nog nooit zo fijn. We hebben gezien dat een sfeervol en mooi verlicht huis geen energieslurper hoeft te zijn. Het heeft zelfs een sauna, dus duurzaam kan ook luxe zijn. Het is een prachtig huis dat zeer efficiënt en inspirerend is, zowel qua bouwkunde als qua sfeer kunnen we er heel wat van leren!

Tot zover dit schitterende efficiënte huis in Noordrijn-Westfalen. Laat je inspireren door het duurzame karakter en het spannende design. 

Heb je vragen voor onze experts? Stel ze  op ons forum!

Duurzaam speelgoed is een mooie nieuwe designstroming waarmee kinderen op speelse wijze bekend raken met duurzame materialen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!