Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Grote Huizen naar Groots Nederlands Ontwerp

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Hoewel Nederland maar een klein land is, met gemiddeld per woning maar een beperkt oppervlak beschikbaar, zijn we in het bezit van genoeg architectonisch talent voor groots ontworpen gebouwen en woningen. De beste architecten en architectenbureaus laten hier op homify hun mooiste en beste werken zien en vandaag willen we jullie een kleine greep uit de collectie grote huizen tonen en laten zien wat voor grootse architectuur uit ons kleine landje voortkomt. Kijk mee en geniet!

Stuttgart

Haus am Weinberg:  Huizen door UNStudio
UNStudio

Haus am Weinberg

UNStudio

Het eerste huis dat we aan jullie willen voorstellen is ontworpen door architectenbureau UNStudio uit Amsterdam, hoewel het huis zelf in Stuttgart staat. De locatie is bijzonder, want dit Haus am Weinberg (“huis bij de wijngaard”) staat in het midden van het Duitse wijngebied waar op de steile hellingen de wijngaarden te vinden zijn die het landschap kenmerken en Duitsland's reputatie als wijnland hoog houden. Onze ervaring met het bouwen van dijkhuizen en duinhuizen is perfect geschikt voor dit glooiende gebied en UNStudio heeft hier dan ook een uniek en groots resultaat neergezet. Met golvende lijnen die het omringende landschap weerspiegelen en aanvullen is dit een unieke combinatie van moderne architectuur die harmonisch met de omgeving samenwerkt.

Austerlitz

Opnieuw in Duitsland, maar nu in Austerlitz, vinden we een indrukwekkende uitbreiding van een bestaande woning – uitgevoerd door het internationale Utrechtse architectenbureau Naked Architecture. Een deel van de oorspronkelijke woning werd behouden (waaronder de mooie traditionele mansardekap) en verlengd tot een ruimer en groter geheel. Een moderne houten aanbouw is met een verbindingsstuk aan de basisconstructie van de woning gehecht waardoor een unieke ruimte in het interieur is ontstaan. Het resultaat is een idyllisch maar ook modern, ruim, open en licht huis met warme, landelijke elementen.

Voorburg

Weer in Nederland aangekomen nemen we een kijkje bij deze moderne villa – door architectenbureau PHOENIX ontworpen voor een klein gezin in Voorburg. Open, licht en luchtig is ook hier het motto, bereikt door het integreren van veel hoge ramen en openingen in iedere muur. Doordat de vormgeving draait om symmetrische geometrie en elegantie doet de voorgevel qua opzet denken aan traditionele witte mansions of villa's waardoor dit grootse ontwerp een luxueuze en internationale uitstraling krijgt.

Blaricum

Woonvilla Blaricum:  Huizen door Kabaz
Kabaz

Woonvilla Blaricum

Kabaz

In Blaricum hebben we een nieuwbouwvilla ontdekt naar geheel andere stijl, in de vorm van deze robuuste en natuurlijke woning – ontworpen door Kabaz. Deze welbekende Gooise architecten van luxe en glamour hebben voor de opdrachtgevers niet alleen deze grootse woonvilla ontworpen maar ook het totale interieurproject uit handen genomen – “van de theelepels tot en met het tuinmeubilair”. Het resultaat is een spectaculaire landelijke villa, tot de nok toe gevuld met stijl en luxe.

Almere

Florian Eckardt is de naam van de architect verantwoordelijk voor deze indrukwekkende grote villa in Almere. Direct aan de Gooimeerdijk staat dit tweekleurige moderne huis met bijzondere golvende vormen dat geheel volgens de regels der Feng Shui (de Chinese filosofie waarin harmonie van de mens met zijn omgeving centraal staat) ontworpen is. Heel toepasselijk hebben de bewoners vanuit de achtergevel een prachtig uitzicht over het Gooimeer. Daarnaast zijn er meerdere terrassen op verschillende niveaus en een ruime en open serre in het ontwerp opgenomen waardoor een natuurlijke overgang tussen interne en externe ruimten is ontstaan die het woongenot van de bewoners compleet maken.

Sterksel

In Brabant is het goed wonen:  Huizen door Arceau Architecten B.V.
Arceau Architecten B.V.

In Brabant is het goed wonen

Arceau Architecten B.V.

Ten slotte eindigen we deze greep uit onze collectie grote huizen in Sterksel – een idyllisch dorp in Brabant. Hier vinden we een zonnige droomvilla, ontworpen door Arceau Architecten, die modern woongenot in een prachtig landelijk jasje hebben gegoten. Statig design en serene rust worden daarnaast spectaculair afgerond door de grote tuin met duidelijke lijnen die de symmetrie van het huis op een weelderige manier reproduceert. Van Brabants landgoed tot Goois kavel – op verschillende afmetingen en verschillende schalen hebben onze architecten zowel grote als grootse projecten verwerkelijkt die het Nederlandse en zelfs internationale landschap op een indrukwekkende manier sieren.

Wil je ook de prachtige interieurs van deze grote huizen bewonderen? Maak dan een begin bij de kelder vol verrassingen onder de woonvilla te Blaricum:

De Mancave – Mannelijke Luxe door Kabaz

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!