homify 360º: Klassiek Engels huis in Zuid-Londen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360º: Klassiek Engels huis in Zuid-Londen

Stoa. Stoa.
Loading admin actions …

Dit prachtige huis in Zuid-Londen was al twee keer uitgebreid voordat het gerenommeerde architectenbureau Russell Taylor Architects de woning renoveerde, waardoor er weer een gebouw met eenheid ontstond. Na de eerste twee wijzigingen ontbrak de continuïteit en samenhang in het ontwerp, maar met de toevoeging van kroonlijsten, schoorsteenstukken, en ingebouwde meubels, is elk element van het gebouw gestroomlijnd en sierlijk geworden. Het huis is een indrukwekkende en elegante ruimte die het beste van het klassieke en moderne ontwerp bevat, zonder de oude ongerijmdheden van de vorige renovaties te laten zien. De twee stijlen komen perfect bij elkaar, en het is dan ook niet verwonderlijk dat Russell Taylor Architects vele prijzen heeft gewonnen voor hun werk! Kom met ons mee voor een bijzondere tour door dit schitterende huis.

Gevel

Semi Detached Villa in South London Klassieke huizen van homify Klassiek
homify

Semi Detached Villa in South London

homify

Bij aankomst zien we de fraaie gevel en het bijbehorende metselwerk, dat wordt afgewisseld met klassieke en moderne kozijnen. De renovatie lijkt aan de buitenkant in ieder geval een succes te zijn. Het wordt nog spannend hoe het er binnen uit zal zien. Het groen geeft deze setting een natuurlijk ambiance die je graag ziet in de grote stad. Londen is een schitterend voorbeeld wat traditioneel en modern design samen aan sfeer kunnen oproepen. De witte basis van de begane grond is erg klassiek en oogt zeer luxueus. Oud en nieuw gaan hier een schitterend verbond aan! Laten we naar binnen gaan om te zien of het daar net zo bijzonder is!

De keuken

Klassieke keukens van homify Klassiek

Deze keuken is relatief klein, maar ziet er wel fantastisch uit en heeft alle moderne gemakken. De traditionele inrichting geeft dit vertrek een zeer aangename sfeer om in te koken. De keuken is met de authentieke keukendeuren af te sluiten. Wat een een supermooi voorbeeld van moderne gemakken in een traditionele setting!

De hal

Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van homify Klassiek

De hal is strak, heeft een schitterende vloer met grote tegels en een ingetogen kleurenpalet, precies wat je verwacht bij een Engelse hal. Je wilt je gasten immers niet met felle kleuren direct knallende hoofdpijn bezorgen! Als we verder door de hal lopen is er aan het einde een kapstok waar je gasten hun jas kunnen ophangen. Let even op de donkere houten deuren in het midden en de witte marmeren trap aan de rechterkant. Schitterend!

Doorgang naar de Keuken

Landelijke keukens van homify Landelijk

We naderen de keuken. Ook hier zien we de vloer met de grote tegels die voor een rustige continuïteit op de begane grond zorgt. De keuken belooft veel goeds. Kijk even naar de deurposten, die zijn modern qua kleur, maar klassiek qua vorm.

De keuken

Landelijke keukens van homify Landelijk

Eindelijk staan we in het stijlvolle culinaire hart van het huis: de excellente keuken. Wat direct opvalt is het bijzondere kleurenschema van houtkleur, grijs, zwart en wit. In de hoek bij het raam staat zelfs nog een roze stoel. Deze keuken is erg slim gestileerd, waarbij het zwarte vintage fornuis en het witte plafond de visuele kern vormen. De keukenkast biedt ruimt om boeken en servies in op te slaan. Dit oogt gezellig en is ook erg praktisch!

Eetkamer

Klassieke eetkamers van homify Klassiek

Het plafond van deze kamer is weergaloos mooi en de grote tafel die er onder staat baadt in het licht. De tuin is toegankelijk via de grote tuindeur. Deze kamer verbindt binnen en buiten waardoor eten in de zomer een waar feest wordt. De bloemen op de tafel dragen bij aan de natuurlijke sfeer en de bank en stoelen rond de tafel geven jou en je gezin voldoende zitcomfort. Echt een hemels mooie kamer.

Klassieke herenkamer

Klassieke woonkamers van homify Klassiek

Soms ben je in een bespiegelende bui en wil jij je even terugtrekken in de herenkamer. Dat kan! Gooi een houtblok op het vuur, pak een boek en een heerlijk glas whiskey en lees uren lang over de interessante dingen van de wereld. In deze kamer kun je ook heerlijk met vrienden bijzondere avonden doorbrengen. De wanden zijn rustgevend koper groen en de prachtige spiegel zorgt voor extra luxe en een royale sfeer. Een portret van een voorvader mag natuurlijk niet ontbreken in een kamer als deze!

De slaapkamer

Klassieke kinderkamers van homify Klassiek

Wonen in stijl betekend ook slapen in staal. Waar kun je dat beter doen dan in een koninklijke slaapkamer. De inrichting haakt in op het royale en klassieke thema van het huis. Alles is hier licht en comfortabel. Je hebt hier zelfs een open haard! Trouwens, niet alles is hier licht, de vloer en het bed hebben namelijk een donkere temperamentvolle tint, die prachtig het evenwicht zoekt met de lichte elementen in deze mooie slaapkamer.

Zicht op de badkamer

Klassieke badkamers van homify Klassiek

Als je in deze doorgang loopt, krijg je al helemaal zin om in bad te gaan. Dat kan ook niet anders met dit uitzicht! Het licht straalt je gewoon tegemoet en nodigt je uit! Het zwart-witte bad is uniek en superluxe, wat staat het schitterend op de donkere houten vloer. De gordijnen geven het vertrek een klassieke nette sfeer en de meubels in de badkamer ogen modern. Natuurlijk is het erg fijn om daglicht in je badkamer te hebben, want dan wordt je zo lekker wakker in de ochtend!

Douche

Moderne badkamers van homify Modern

Mocht je meer in de stemming zijn voor een lekkere douche, dan is deze designdouche iets voor jou. Deze douche heeft een moderne vormgeving, maar met sterke klassieke trekken. Vooral het fonteintje en de spiegel passen in de laatste categorie. Hoewel de douchecabine modern oogt heeft hij toch een klassieke lijn. De kleur op de wand is prachtig modern monochroom en de verlichting is eenvoudig. In deze douche voel jij je thuis!

Kinderkamer

Klassieke kinderkamers van homify Klassiek

In een Engels huis hoort een Engelse kinderkamer. Klassiek en snoezig, maar met een wit modern kleurenschema. De lichte kleuren zorgen voor een fijne sfeer waarin je kleine heerlijk zijn of haar gang kan gaan. Zelfs het speelgoed is ouderwets mooi en heeft veel persoonlijkheid. Eigenlijk precies wat je verwacht in een schitterend Engels huis als dit. De donkere vloer die het geheel draagt steekt mooi af bij al die lichtheid.

De tuin in de avond

Klassieke huizen van homify Klassiek

De Engelsen staan bekend om hun mooie bouwkunst, maar ook om hun nette tuinen. Deze tuin is echt een voorbeeld van de excellentie die in Engeland op dit gebied bereikt wordt. Het is een tuin van hoog niveau, waarbij strakheid en weelderig groeiende vormen, zie bijvoorbeeld de prachtige bomen, samen een prachtige symbiose vormen! Let ook op de mooie verlichting die het huis van binnen en van buiten zo gezellig maakt. Wie wil er nu niet een tuinfeestje geven in deze paradijselijke omgeving! 

Tot zover het mooie huis in Zuid-Londen. We hopen dat de Engelse stijl je geïnspireerd heeft. Veel creatief plezier gewenst! 

Wil je dat je kind speelt met duurzaam speelgoed? Lees dan dit artikel voor de nodige inspiratie!

Op ons forum kun je altijd terecht voor raad en daad.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!