Rietgedekte villa in de velden bij Laren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Rietgedekte villa in de velden bij Laren

Johan van Dijk Johan van Dijk
Woonhuis Laren Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Loading admin actions …

Een villa of landhuis kan op heel veel verschillende plekken gebouwd worden. Je kunt natuurlijk kiezen voor een villa in een chique dorp of bij een grote stad. Als je het over een heel andere boeg wilt gooien dan is er ook de mogelijkheid om een villa op het platteland te bouwen. Deze prachtige rietgedekte villa van Maas Architecten bij Laren is daarvan een uitstekend voorbeeld. Alle ruimte voor jezelf, je gezin en je eventuele huisdieren maar wel met alle hedendaagse comfort en gemakken in je prachtige huis bij de hand. Ideaal dus voor de liefhebbers van zowel ruim wonen als veel ruimte om het huis.

Boerderij of villa?

Woonhuis Laren Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

Woonhuis Laren

Maas Architecten

Als je de achterkant van deze villa bekijkt word je een beetje aan het twijfelen gebracht. Is het een boerderij, is het een villa of is het een boerderij die tot villa verbouwd is? Juist dat twijfelachtige element roept vragen op en maakt het huis daardoor heel erg interessant! Ongetwijfeld was dat een van de redenen van de experts van Maas Architecten om voor deze specifieke vormgeving te kiezen. De villa past perfect in het landschap, maar heeft ook iets heel erg unieks waardoor de aandacht er onmiddellijk naartoe getrokken wordt.

Bijzondere voorkant

Woonhuis Laren Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

Woonhuis Laren

Maas Architecten

De voorkant van deze prachtige villa is het onderdeel dat voor het grootste contrast met de omgeving zorgt. En waarom ook niet? Het huis past al zo goed in de landelijke omgeving dat het zeker op een paar punten af mag wijken. De grote ramen zorgen voor een prachtige lichtinval in het huis en maken de overgang tussen de binnenruimte en de omringende velden klein. In elk seizoen is het een genot om hier wakker te kunnen worden en je koffie ’s ochtends te kunnen drinken. In de zomer lekker buiten en in de winter heerlijk warm met uitzicht op het ongerepte landschap vanaf de bank.

Mens en natuur

Woonhuis Laren Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

Woonhuis Laren

Maas Architecten

Dat deze villa niet alleen voor mensen geschikt is maakt deze mooie foto wel duidelijk. Ook voor huisdieren, in dit geval een paar mooie honden, is dit een waar paradijs. Huisdieren hebben alle ruimte om zich vrijelijk te kunnen bewegen en ook binnenshuis is genoeg ruimte voor ze. Zou je in een woning als deze graag honden willen hebben, maar vind je het niet zo fijn dat ze zich vrijelijk door het hele huis kunnen bewegen? Ook dan biedt deze villa meer dan voldoende mogelijkheden om een aparte ruimte in te richten voor je huisdieren.

Een rieten schip in de velden

Woonhuis Laren Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

Woonhuis Laren

Maas Architecten

Laten we het rieten dak waar de professionals van Maas Architecten dit huis van hebben voorzien nog eens beter bekijken. De villa krijgt hierdoor een hele natuurlijke uitstraling en wordt hierdoor bijna opgenomen in het omringende landschap. Riet is een heel duurzaam product. Het kan jarenlang mee en zorgt voor de perfect isolatie van het huis. En de tijd dat riet als brandgevaarlijk bekend staat is gelukkig ook voorbij: met speciale brandvertragende middelen kan een rieten dak net zo veilig zijn als een meer standaard dak met dakpannen.

Verborgen licht

Woonhuis Laren Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

Woonhuis Laren

Maas Architecten

Al lijkt de zijkant van dit landhuis misschien wat donker, als je beter kijkt dan zie je dat onder het rietdek heel veel ruimte overgelaten is voor ramen. Ook de zijkanten van het huis zorgen dus voor een perfecte lichtinval. De uitgebouwde rechthoekige delen met de grote ramen brengen ook aan de zijkant van het huis iets terug van de bijzondere architectuur van de voorkant. Juist dit contrast onderscheidt de woning van een boerderij zonder dat het afbreuk doet aan het bijzondere karakter: het voegt juist een extra element toe. Kortom, een heerlijke landelijke villa met genoeg ruimte voor mens, dier en natuur!

Wil je meer weten over een ander project van Maas Architecten? Klik dan hier!

Voor meer algemene informatie over architecten kun je hier terecht.

En tot slot moet je ook in een huis als dit de ideale inrichting hebben, je kunt daar hier alles over lezen.

Wat vind jij van deze woning? Laat het ons weten in een reactie hieronder. 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!