Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Moderne tuinhek ideeën

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Een van de basisbehoeften als het gaat om de tuin is wel de afscheiding: hek, muur, heg etc. We willen namelijk allemaal graag in meerdere of mindere mate privacy, veiligheid en last but not least ook een beetje stijl in onze tuin met behulp van de afbakening van ons eigendom. Persoonlijke wensen spelen hierbij een grote rol – sommigen van ons kletsen graag bij met de buren over een laag tuinhekje, terwijl anderen graag een beetje privacy hebben bij het zonnen. Sommigen van ons hebben waardevolle bezittingen te beschermen, anderen willen juist een afscheiding puur voor het mooi. Voor al deze verschillende wensen hebben wij hier bij homify wel een model dat ervoor gemaakt lijkt en vandaag willen we kijken naar een aantal van de mooiste en beste moderne tuinhek ideeën van onze experts. Kijk met ons mee…

Subtiel

BEKAFOR CLASSIC PANEELAFRASTERING:  Tuin door Betafence Nv
Betafence Nv

BEKAFOR CLASSIC PANEELAFRASTERING

Betafence Nv

Als eerste geven we de aandacht aan een minimalistische klassieker van Betafence: de subtiele paneelafrastering. Duurzaam, eenvoudig, elegant en bijna onzichtbaar is dit een ideaal en functioneel systeem dat bij iedere moderne tuin past. Zowel alleenstaand als hekwerk of licht begroeid met klimop is deze vorm van afrastering een eenvoudige, plaatsbesparende en makkelijk te installeren idee dat bovenaan iedere lijst dient te staan.

Multifunctioneel

PLASITOR AFRASTERING:  Tuin door Betafence Nv
Betafence Nv

PLASITOR AFRASTERING

Betafence Nv

Een tweede basismodel van de hand van Betafence is deze geweven afrastering in vrolijk en natuurlijk groen. Niet alleen is dit een robuust, veilig en vooral ook veerkrachtig en vormvast hekwerk dat de tand des tijds effectief doorstaat, de stevige bovenbuis en het verweven staal bieden de perfecte basis voor klimplanten.

Veelzijdig

ZENTURO SUPER GEVULDE WAND:  Tuin door Betafence Nv
Betafence Nv

ZENTURO SUPER GEVULDE WAND

Betafence Nv

Het laatste model uit de collectie van Betafence dat wij hier willen laten zien is dit moderne designmodel. Deze driedimensionale stalen constructie biedt naast functionele afsluiting ook ruimte voor tuindecoratie naar wens. Dit keer niet in de vorm van klimplanten maar in de vorm van steen: keien, lavasteen, glasblokken en nog veel meer geven deze wand vorm en stijl en kunnen zo iedere tuin zowel sieren als functioneel afsluiten. Hier zien we ook dat modern hekwerk afwijkt van de standaard schuttingen en naast elegant staal ook richting de tuinmuur afbuigt. Hoe dit vorm krijgt zien we hieronder ook bij onze andere tuinexperts.

Trendy

WWOO Concrete Outdoor Kitchen:  Tuin door NewLook Brasschaat Keukens
NewLook Brasschaat Keukens

WWOO Concrete Outdoor Kitchen

NewLook Brasschaat Keukens

Als we het over multifunctioneel en veelzijdig tuinontwerp hebben kunnen we de nieuwste trend hier natuurlijk niet overslaan: de tuinkeuken. Gebruik je tuinafscheiding voor extra luxe en comfort en overweeg een unieke grensbepaling als deze, ontworpen door beroemde ontwerper Piet-Jan van den Kommer. Deze WWOO buitenkeuken wordt gevormd door een elegante, lichtgrijze betonnen wand dat tegelijk als hekwerk fungeert en die een open haard en Big Green Egg barbecue bevat. In verschillende hoogten en combinaties te installeren is dit een bijzonder modulair systeem dat een unieke en vernieuwende interpretatie van de tuinmuur voorstelt.

Nostalgisch

Als laatste in deze serie moderne afrasteringen willen we ook een oud exemplaar tuinmuur laten zien dat ondanks de leeftijd een prachtige aanvulling vormt op deze moderne tuin. In dit tuinontwerp van Erik van Gelder zien we hoe het behoud van oude architectuur een tuin extra karakter en stijl kan geven. Deze oase bevindt zich middenin het historische centrum van Dordrecht en het eeuwenoude metselwerk van de stad vormt hier tegelijkertijd de afscheiding van deze stadstuin. Gecombineerd met moderne materialen en vormen en met behulp van veel natuurlijk groen en hout is hier een prachtig geheel gecreëerd waar de tuinmuren een integraal onderdeel van vormen.

Van hekwerk tot decoratief gevulde constructie tot multifunctionele en antieke tuinmuren – modern tuinontwerp blijft nieuwe en vernieuwende ideeën naar voren brengen die de moderne tuin sieren, afbakenen, beveiligen en hoe dan ook met stijl aanvullen.

Lees voor meer eigentijdse tuin ideeën ook eens deze ideabooks:

De Moderne Tuin – Eigentijds Ontwerp

Ideeën voor Buiten – Verlichting

Welke van deze moderne tuinhek ideeën spreekt jouw stijl het meeste aan? Wij horen graag jouw mening bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!