Een mega cool zwembad in de tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een mega cool zwembad in de tuin

Stoa. Stoa.
Mediterrane tuinen van Hesselbach GmbH Mediterraan
Loading admin actions …

Een zwembad in de tuin is de droom van veel mensen. In dit artikel laten we je zien hoe het bouwproces eigenlijk in zijn werk gaat. Je denk er wel eens aan, maar er een beeld van vormen is soms wel eens lastig. Ons bad is trouwens geen 'dertien in een dozijn'-zwembad, want de looks en de afmetingen zijn behoorlijk uitzonderlijk. Kijk met ons mee naar de vakkundigheid waarmee deze experts het zwembad aanleggen.

Werk aan de winkel

Het begint allemaal met het graven van een enorme kuil. Natuurlijk gaat je dat niet lukken met een schep, daarvoor is grover geschut nodig. Hier zien we de werkzaamheden gedaan worden met behulp van een kleine graafmachine, dus het proces is qua grote nog vrij overzichtelijk. De grond wordt afgevoerd met behulp van een grote laadbak waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor de hierop volgende werkzaamheden. Samen met een expert klaar jij deze klus vrij snel.

Egaliseren

Hier zien we de bodem van de kuil geëgaliseerd worden zodat de vloer van het zwembad er straks mooi strak in komt te liggen. Je ziet nu ook echt hoeveel grond er afgegraven is. Dat is een behoorlijke kuil! Het zwembad zal dus ook ongeveer deze diepe krijgen. We kijken even verder. Laat je inspireren door meer mooie ideeën.

Versteviging

Deze wand is zeer belangrijk omdat de aarde op deze manier op de plek blijft. Het is een verstevigingswand die uiteindelijk als een soort mal dienst gaat doen. Met klinknagels worden de metalen platen aan elkaar bevestigd. Je kunt je er nu nog niet veel bij voorstellen misschien, maar het wordt echt een schitterend zwembad.

Beton storten

Als de wanden eenmaal opgetrokken zijn (je ziet hier ook isolatie en betonnen blokken achter de metalen platen), dan is het tijd om het beton te storten. Zo krijg je een vloer uit een stuk, je kunt kiezen om er wel of geen tegels op te leggen, maar dat laatste is onderhoudsintensiever omdat de tegels los kunnen raken waardoor er reparaties uitgevoerd moeten worden. Ons advies: keep it simple

Testfase

Even testen of het bad wel lekker zwemt… eigenlijk gaat het hier om de stevigheid van de wanden. Nu is het namelijk nog vrij eenvoudig een aanpassing of reparatie te doen. Als de aarde straks de wanden bedekt is dat een stuk moeilijker, maar zoals het er nu naar uitziet is alles perfect aangelegd en zijn er geen problemen, zoals lekkages.

Vlonder

Het mooie van dit zwembad is de luxe afwerking. We zijn erg dol op de vlonder, deze laat al een glimp zien van de luxe sfeer die in de tuin te ervaren is. Dit is een vlonder gemaakt van zeer duurzaam en slijtvast hout, waardoor je er nauwelijks werk mee hebt. Zo kun je langer genieten en hoef je je niet druk te maken over slijtage. Zo af en toe een hogedrukspuit erop en het is in orde. Wij zijn heel erg benieuwd naar de mooie nieuwe tuin met zwembad.

Eindelijk klaar!

En dan is het eindelijk zo ver! Het zwembad is helemaal af en goedgekeurd. Daarbij beschikt de tuin nu over een luxe set tuinmeubels waar de bewoners zich in de zomer uitstekend mee kunnen vermaken. Het moderne design past goed bij de strakke vlonder. Dit is nu net zo plek waar je lekker met familie en vrienden kunt zitten om te genieten van een prachtige zomeravond. In dit ideabook hebben we je kunnen laten zien hoe het bouwproces van een zwembad in zijn werk gaat. We hopen dat je door dit mooie design leuke ideeën opgedaan hebt voor je tuin. Blijf ons volgen voor meer mooie woontrends en eigentijds design. 

Een mooie aanvulling op je woning, klassiek of modern, is de serre. Dit vertrek brengt binnen en buiten heel dicht bij elkaar.

Wat vind je van dit zwembad? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!