10 stappen onderweg naar een nieuw terras

Johan van Dijk Johan van Dijk
Taras drewniany w Cigacicach wykonany z drewna Bangkirai., PHU Bortnowski PHU Bortnowski
Loading admin actions …

De aanleg van een nieuw terras lijkt misschien heel eenvoudig, maar soms kan het (letterlijk en figuurlijk!) heel wat voeten in aarde hebben. Zo ook in dit geval: bij een leuk woonhuis moest behoorlijk wat werk verzet worden om een nieuw terras aan te leggen. Maar door de vele foto’s die tijdens het hele proces zijn genomen, krijgen we een heel goed beeld van de 10 stappen die er genomen moeten worden onderweg naar een nieuw terras. Kijk daarom mee hoe dit project van de experts van PHU Bortnowski tot stand is gekomen.

1. De grond

Om een terras aan te kunnen leggen heb je natuurlijk ruimte nodig. Een klein verhoogd terras was al aanwezig, maar er was genoeg plek voor meer terras ruimte en gezien het glooiende oppervlakte van deze tuin moest daarvoor net iets meer gebeuren dan het simpel leggen van extra tegels.

2. Graven

Om de fundering een van het terras te storten, moest er uiteraard eerst gegraven worden. Een kwestie van meten, de waterpas zorgvuldig gebruiken en vervolgens met een spade of graafmachine aan de slag om de benodigde grond te verwijderen. En nu al kun je trouwens zien dat dit een groot terras gaat worden!

3. Een stevige ondergrond

Dit terras wordt gedeeltelijk in hout en gedeeltelijk in beton uitgevoerd. Voor het houten gedeelte is ook een stevige fundering en een goede drainage noodzakelijk. Je wilt immers niet dat een flinke regenbui het hele terras onder water zet.

4. Vers beton

Een stevig betonnen fundament is gemaakt voor de eeuwigheid zou je kunnen zeggen. En dat is wat je hier ook ziet in de vorm van vers beton. Dit terras zal nooit meer gaan verzakken en hier kun je op zeer stevige wijze straks genieten van heel wat aangename zomeruren.

5. Onderweg naar het echte terras

Op het betonnen fundament moest nog een houten ondergrond worden aangebracht voor het echte terrasdek geplaatst kon worden. Die activiteit zie je hier. Denk je dat je dit zelf zou kunnen doen of ben je blij als een expert je al dit werk uit handen neemt?

6. Planken leggen!

De ondergrond en fundering kosten vaak de meeste tijd om aan te leggen. Als het eenmaal zo ver is om planken te leggen, dan gaat het snel. Afmeten, afzagen en plaatsen maar. En eindelijk begin je wat van het langverwachte resultaat te zien.

7. Een trapje

We hadden het eerder al even over de hoogteverschillen in deze tuin. Een leuk trapje verwerkt in het terras zorgt voor een soepele overgang naar de tuin. En dat ziet er hier toch wel erg fraai uit, zelfs als het nog niet helemaal af is.

8. De laatste loodjes

De laatste loodjes wegen het zwaarst zegt het aloude spreekwoord. Maar ons wachten wordt zeer snel beloond met een compleet terras en dan is het vooral een kwestie van genieten. Ben je klaar voor het eindresultaat?

9. Meubels plaatsen

Eén ding hebben we nog over het hoofd gezien voor je aan het genieten kunt beginnen: het plaatsen van de meubels. Eerst moet je die natuurlijk wel uitzoeken. Een simpel en moderne zithoek is hier gekozen en dat past prima bij de modern-rustieke uitstraling van het terras. En let trouwens ook even op het schitterende uitzicht!

10. Genieten!

De tuin zelf moet nog even afgewerkt worden, maar het terras ziet er geweldig uit en is klaar om intensief gebruikt te gaan worden. De bewoners mogen met recht trots zijn pop het behaalde resultaat.

Wil je zelf nu ook met je terras aan de slag en nog meer inspiratie opdoen? Vergeet dan niet ook dit project even te bekijken.

Wat vind jij van dit nieuwe terras? We horen het graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!