Historisch poorthuis in Odenwald | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Historisch poorthuis in Odenwald

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van Karl Kaffenberger Architektur | Einrichtung Modern
Loading admin actions …

We gaan kijken bij een bijzonder project, waarbij een oud poortgebouw en een oude molen in Odenwald gerenoveerd zijn. De structuur doet denken aan een oud kasteel of stadspoort. Een heel bijzondere locatie dus waar veel moois gerealiseerd kan worden. In Odenwald wilden ze graag het historische karakter bewaren, daarom was het authentieke karakter van de poort en het poortgebouw bij de renovatie een belangrijk punt. Maar er moest ook veel vervangen worden, zoals de houten structuur van het huis en het dak. Daarbij werd de isolatie verbeterd, waardoor het huis weer helemaal up-to-date is. In het interieur werd het authentieke karakter van het gebouw ook gerespecteerd. Na een fikse renovatie werd uiteindelijk een prachtgebouw gerealiseerd, waarin je kunt wonen in de stijl van de 21ste-eeuw. Het is een inspirerend gebouw waar je qua design veel van kunt opsteken. Laten we niet langer wachten en gewoon eens gaan kijken.

Poort

We lijken bij een middeleeuwse burcht aangekomen, maar niets is minder waar. Het is gewoon een woonhuis. Nou ja, gewoon… Het oude aura van het pand geeft een bijzonder gevoel en zodra we het pand dichter naderen worden we nieuwsgieriger wat het zou kunnen herbergen. De houten buitenkant is bijzonder in combinatie met de oude stenen. Hier komen hard en zacht, oud en nieuw bij elkaar. Let ook op de leuke stenen en de overgang naar het terras van grijze houten vlonders. Echt te gek! Het is wel duidelijk dat ecologisch hout een speciale rol vervult in dit moderne en historische huis. Laten we snel verder kijken.

Bijzonder interieur

Bij binnenkomt worden onze vermoedens bevestigd. Ecologisch hout is het gene wat de klok slaat, zowel op de vloer als op het plafond. Het is erg mooi dat de rest van deze woonkamer zwart-wit is, waardoor er een mooie kleurbalans is. De grote ramen zorgen voor het nodige licht en de handige schuifdeur zorgt voor de toegang naar de fijne tuin. Een beetje groen in de kamer en je huis is helemaal klaar om bewoont te worden.

Nette keuken

Het huis heeft een bescheiden oppervlak, en daar past een nette bescheiden keuken bij. De afzuigkap is opvallend, gemaakt van staal en erg strak, waardoor hij goed past bij het eenvoudig ingerichte vertrek. Ook in de keuken is het lekker licht en gezellig, zodat koken een fijne dagelijkse bezigheid wordt. Let ook even op de handig kastjes, erg luxe! 

Eetgedeelte

Het eetgedeelte bevindt zich naast de keuken, waardoor er een gezellige en huiselijke uniciteit ontstaat in deze culinaire tempel. De tafel heeft een bescheiden oppervlak, maar biedt genoeg ruimte aan een gezin. Stel je de gezellige gesprekken en lachbuien voor die je in deze keuken met z'n allen kan hebben! Waardevolle momenten ontstaan vaak tijdens de maaltijd. En wat dacht je van de prachtige zwarte tegelvloer? De prachtige grote stenen zorgen voor een rustgevende sfeer.

Lekker ontspannen

De tijdeloze sfeer in deze kamer haalt de drukte uit je lijf en laat je zweven op het water. De warme houttinten zijn weergaloos mooi en geven je een beschut gevoel. Wat vind je van het bad? Is het niet prachtig ontworpen? Vaak is het bad wit en staat het op een al even witte vloer. In dit geval lijkt de vloer door te lopen in het bad om te stoppen bij de witte rand. Dit unieke bad staat geweldig bij de witte muur, waardoor het visuele evenwicht een feit is. Ying en Yang.

Luxe douche

Deze douche oogt eenvoudig, maar is superluxe. De hoogwaardige glasplaat zorgt voor transparantie & een droge douche. De zwarte vloer is ook hier weer aanwezig, waardoor een frisse koele sfeer opgeroepen wordt. Let ook op watervaldouche, echt een populair element in de hedendaagse douche. Het houten dak is ook weer van de partij en completeert het onderhand bekende kleurenschema: zwart-wit en houtkleur. Deze douche is een schitterende en welhaast onmisbare toevoeging aan deze bijzondere poortwoning.

Tot zover de tour door het bijzondere huis. Zin in een verbouwing gekregen bezoek dan ons forum voor advies en ideeën!

Bijzondere afzuigkappen maken je keuken! Hier vind je de toppers van nu!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!