8 fouten die je absoluut moet vermijden bij het verbouwen van de badkamer! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 fouten die je absoluut moet vermijden bij het verbouwen van de badkamer!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne badkamers van LEBEL Modern
Loading admin actions …

Binnenkort start je met het verbouwen van je badkamer. Je hebt al helemaal in je hoofd hoe het moet worden en in gedachten lig je al in een heerlijk borrelend en geurend bad. Maar waar moet je nu op letten om ervoor te zorgen dat je badkamer echt een fijne plek wordt? Want niets is zo vervelende als een badkamer waar de schimmel op het plafond staat, de wandtegels niet mooi bij de vloer passen, of de gekozen kleuren de badkamer wek erg klein maken.

Vermijd de volgende 8 meest gemaakte fouten en je zult straks genieten van je eigen comfortabele welnessruimte!

1. Slechte ventilatie

Moderne badkamers van CANAL Modern

Vergeet niet om een goede ventilatie aan te leggen in de badkamer. Ventileren helpt tegen onaangename geurtjes, schimmel en vieze voegen. Als de badkamer geen ramen heeft zet dan regelmatig de deur open of zorg voor een goede mechanische ventilatie.

2. Een potpourri van stijlen

Moderne badkamers van LEBEL Modern

Eclectisch kan heel mooi ook kan ook snel rommelig ogen. Vooral wanneer je te veel stijlen, kleuren en vormen door elkaar gebruikt. Maak het niet te gek of houd het bij een stijl!

Weet je niet welke stijl je moet kiezen voor de badkamer? Dan is het beste om advies in te winnen voordat je begint met het project. Onze professionals helpen je graag!

3. Te veel verschillende materialen

Opnieuw zien we een badkamer met een verscheidenheid aan stijlen en materialen. Het resultaat is werkelijk schitterend. Maar stem je de materialen niet goed op elkaar af dan kan het resultaat overdreven en overweldigend zijn. 

Wil je meerdere materialen en afwerkingen combineren, raadpleeg dan een deskundige om de perfecte combinatie te realiseren. Onze professionals helpen je graag! Een mooi voorbeeld hiervan zie je op de foto.

​​​​4. Donkere kleuren in een kleine ruimte

In een kleine ruimte kun je beter donkere kleuren vermijden. Zoals je op de foto ziet maken de donkere kleuren op wanden en  vloer deze badkamer veel kleiner dan hij in werkelijkheid is. Wil je donkere kleuren gebruiken in je huis doe dit dan alleen in een grote ruimte met voldoende daglicht.

5. Te veel hout

Rustieke badkamers van RI-NOVO Rustiek & Brocante

Hout is warm en uitnodigend, maar haar natuurlijke schoonheid verdwijnt wanneer je het te veel toegepast. Wil je hout gebruiken in je badkamer beperk je dan tot een aantal onderdelen. Let er ook op dat je een houtsoort kiest dat tegen een vochtige omgeving kan en zorg voor goede ventilatie.

6. Te veel spullen

Rustieke badkamers van k.halemska Rustiek & Brocante

Is je badkamer niet al te groot? Richt de ruimte dan niet in met te veel spullen. Zo houd je de badkamer rustig, ruim en opgeruimd. In dit voorbeeld maakt de grote stoel de ruimte klein en rommelig.

Kijk ook eens in dit Ideabook. Hier laten we je verschillende handige opbergers voor de badkamer zien!

7. Overdreven veel lijsten op de muren

Moderne badkamers van Deeco Modern

Teveel schilderijen en lijsten aan de muren maken de badkamer klein en rommelig. Maak er geen tentoonstelling van of beperkt je tot een klein aantal lijsten. Een lege muur spreekt soms meer dan een rijk gedecoreerde!

8. Te kleine tegels op de muur

In en kleine ruimte is het niet zo handig om donkere en kleine tegels te plaatsen. Kies liever grote langwerpige tegels in een lichte kleur en plaats ze liggend op de muur. Zo lijkt je badkamer breder en veel ruimtelijker.

Vind je de tips zinvol? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!