Een modern huis in een oude schuur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een modern huis in een oude schuur

Stoa. Stoa.
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van ab.rm - gesellschaft für interdisziplinäres arbeiten in den bereichen architektur, urbanistik, design, kunst Modern
Loading admin actions …

Het architectenbureau ab.rm combineert verschillende disciplines, namelijk architectuur en design. Deze combinatie leidt tot onverwachte en unieke resultaten. De beginsituatie verbeterd vaak aanzienlijk, precies waar ab.rm op mikt! Dit huis is zo'n uniek geval waarbij een innovatieve mentaliteit wordt gecombineerd met een duidelijke afwijking van de norm, dit laatste is natuurlijk een voorwaarde voor elke uniek design. 

Om je een indruk van het werk van ab.rm te geven laten we je vandaag het project gebouw in een gebouw zien, een geheimzinnige titel. Het is een gebouw dat twee kampen tevreden moet stellen: de liefhebbers van oude gebouwen en de voorstanders van moderniteit. Hoe ga je dat als architect aanpakken? 

De opdracht was om een huis te bouwen voor een gezin op het terrein van een historische boerderij, en wel een huis met karakteristieke houten kozijnen. Er werd gekozen om de oude stal te integreren in het huis, waardoor er extra bruikbare vierkante meters beschikbaar werden. Deze nieuwe schuur is een waardevolle toevoeging en ziet er erg goed uit. Kom met ons mee voor een kijkje in de nieuwe schuur.

Bijzondere binnenkomst

Bij binnenkomst staat je direct al een verassing te wachten. Als je de buitenkant van de oude stal ziet, dan verwacht je stro en op zijn minst een paar kippen. Dat er een strakke heldere ruimte achter de donkere deur verborgen is kan geen mens in eerste instantie bevroeden. Het wordt langzaam duidelijk dat het huis en de schuur aanzienlijke veranderingen doorgemaakt hebben. De eerste blik door de opening houdt het totaalbeeld nog even geheim. Laten we maar even verder lopen.

Integratie

De nieuwe schuur en het woonhuis zijn op een zeer moderne wijze geïntegreerd. Het wil niet zeggen dat ze qua ruimte in één beweging in elkaar overlopen, maar er is een moderne verbinding tussen woonhuis en schuur. Naast de functionele stalen trap zien we een witte kubus, hier bevindt zich het kantoor dat op deze manier zich in de werkruimte bevindt. De grote hal is prima als agrarische loods te gebruiken, maar kan ook heel goed dienst doen als caravanstalling, waardoor hij jaarlijks een bedrag opbrengt. Lopen we de trap helemaal op dan bereiken we de deur die ons toegang geeft tot het woonhuis. Dit woonhuis bevindt zich dus in de oude schuur, waardoor er een bijzondere sfeer heerst. Wat een idee!

Een imposante ruimte

We kijken nu de schuur in vanaf een verhoging, waarop onder andere het hout voor de houtkachel opgeslagen wordt. Het platform geeft ons ook een mooi zicht op het witte huis. Het is natuurlijk een bijzonder gegeven, zo'n groot dak boven en rond je huis. Het biedt je heel veel voordelen, want je kunt altijd buiten zitten zonder nat te worden en er is genoeg ruimte om een feest te houden. Daarnaast is de schuur ook erg handig, want je kunt je auto of boot eenvoudig stallen onder dit gigantische dak! Het is natuurlijk ook mogelijk om een mooi tuinhuisje neer te zetten voor puberende kinderen, lekker rustig!

Zicht op het huis…

We kijken hier recht over het dak. Nu kunnen we goed zien hoe hoog de schuur en huis zijn. Het hout en de witte kleur van het huis contrasteren prachtig. Als je in dit huis woont voel jij je dubbel beschermd, het is net alsof je in een eigen wereld woont, regen en wind krijgen in de grote schuur geen kans. Het platform waar we nu opstaan biedt natuurlijk ook veel ruimte, wat denk je van een extra woonhuis uitgevoerd in lichtgewicht hout? Je kunt het zo gek niet bedenken of dit platform is er geschikt voor. Laat je fantasie de vrije loop, dan komt er vanzelf een bijzonder idee tevoorschijn! 

Tot zover onze wandeling door de imposante schuur. Hopelijk ben jij geïnspireerd en enthousiast over dit huis-in-schuurconcept! 

In dit artikel behandelen we een low-budget huis. Mooie architectuur voor een bescheiden beurs. 

Ons forum is de plek om vragen te stellen en tips op te doen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!