De update van een bakstenen woonhuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De update van een bakstenen woonhuis

Stoa. Stoa.
Landelijke huizen van Lecke Architekten Landelijk
Loading admin actions …

Vandaag laten we je zien hoe je moderne huizen een update kunt geven, zodat ze weer lange tijd mee kunnen op het gebied van comfort en energie. Hou je van een landelijke sfeer, dan zit je hier goed! We gaan oude agrarische gebouwen verbouwen en modern maken, waardoor het woongenot in deze woning wordt verhoogt. Enkele aanpassingen waren nodig, zowel binnen als buiten, om dit doel te bereiken. Naast conventionele bouwmaterialen als metselwerk, staal en beton werden natuurlijk materialen als hout en klei gebruikt. Het geheel is een adembenemend decor geworden waarin oud en nieuw harmonisch samen gaan. Te lang hebben huizen gebruik gemaakt van louter fossiele brandstoffen, die vervuilend en eindig zijn. Daarom was het belangrijk om een aantal eenvoudige veranderingen aan te brengen. Dit is geluk! Het huis beschikt nu over zonnepanelen, waardoor het helemaal meedraait op het gebied van duurzame energie. Laten we deze idyllisch omgeving betreden en alle veranderingen eens van dichtbij bekijken.

Pittoresk

We betreden het terrein en zien het prachtige huis opdoemen en voelen ons direct thuis. Dit mooie huis heeft alles wat de stedeling zich wenst: rust, ruimte en natuur. In de natuurlijke tuin groeien de mooiste planten en bloemen. Deze landelijke sfeer wordt door het huis overgenomen. Let op de mooie stenen en de schitterende witte kozijnen. Als je het huis zo bekijkt, dan verwacht je niet dat het een update heeft gehad. Hoewel, de dakkapel verraadt het al een beetje, want deze ziet er verzorgd en nieuw uit! Laten we het huis eens van de andere kant bekijken.

Ander zijde

Ook aan deze zijde vinden we een flink stuk grond waarop mooie vegetatie groeit. Het stenen terras geeft je de ruimte om buiten te genieten van het prachtige zomerseizoen! Zet er wat tuinmeubels op en je zit direct goed. Aan deze zijde van het huis zien we duidelijk dat het huis een update heeft gehad. Gelukkig is de sfeer van het huis behouden gebleven. De grote ramen laten veel licht toe in het interieur, waardoor er binnen een fijne sfeer hangt. In een huis als dit wordt leven simpelweg genieten.

Zijkant

Ook aan de zijkant van het huis vinden we een grote ruimte waar jij helemaal je gang kunt gang. Zonnebaden is hier geen enkel probleem! Wil je een feest houden? Ook dat is mogelijk! De nieuwe ingang met de boog erboven voegt veel sfeer en transparantie toe aan het huis. De bestaande ingang, de kleine witte deur, is natuurlijk gewoon behouden. Door de nieuwe ingang heeft het interieur aan transparantie gewonnen, dit betaalt zich uiteindelijk ook uit bij een eventuele verkoop in de toekomst: je weet tenslotte nooit waar jouw creatieve geest je heen leidt!

Binnen

Het ouderwetse en gedateerde interieur werd vervangen door een open ruimte, waarbinnen wit-tinten en houtkleuren een dominante rol vervullen. Vaak worden zwarte elementen aan deze mix toegevoegd, waardoor er een supermooie visuele intensiteit ontstaat! De industriële trap leidt ons naar de balustrade/eerste verdieping waar de slaapkamers zich bevinden. Door de authentieke houten balken ook in het nieuwe interieur te gebruiken bleef het historische karakter van de woning bewaard. We kunnen zelfs zeggen, dat het zwart-wit thema dit karakter extra benadrukt. Soms moet je de zaken grondig aanpakken om een excellent interieur te kunnen creëren. Wat betreft dit laatste is de ontwerper zeker geslaagd. 

Hier eindigt onze tour. We hopen dat je enthousiast bent en zelf ideeën opgedaan hebt.

Een Duits woonhuis wordt compleet getransformeerd! Ga hier op tour naar Frankenland om het resultaat te zien!

Ons forum biedt je veel informatie en leuke ideeën!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!