homify 360°: Low-budget huis in Leutkirch | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Low-budget huis in Leutkirch

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van KARL+ZILLER Architektur Modern
Loading admin actions …

Zin om te bouwen voor weinig geld, geen zin om je wensen aan te passen aan een bestaand ontwerp of gebouw? Dit is mogelijk en de architecten Karl & Ziller hebben het al geregeld… voor de eigenaars van het huis hieronder natuurlijk, maar jouw ontwerp kunnen ze ook overwegen! Vanwege het relatief kleine perceel kon de bewuste constructie met deze bouwmaterialen worden verwezenlijkt. Er was een beperkt budget, maar dit leidde juist tot veel creativiteit. Echt bijzonder! De opdrachtgevers nam ambachtelijke en lokale bedrijven in dienst, waardoor de economie in het gebied rond het huis gestimuleerd werd. Dit bespaarde bijvoorbeeld transportkosten, en de eigenaars konden eenvoudig de vinger aan de productieve pols houden! Het resultaat mag er zijn: een prachtig modern woonhuis, dat gekenmerkt wordt door een ietwat kubistische structuur, waarin verschillende bouwmaterialen tot in een samenhangend geheel gevormd zijn.

Deze Duitse bouwkunst is een schitterend voorbeeld van wat excellente architectuur tegenwoordig inhoudt. Ben je al nieuwsgierig? Laten we gewoon eens gaan kijken!

Aanzicht

Terwijl we voor het huis staan nemen we het eens goed in ons op. De kubus, die het woonhuis vormt, wordt in tweeën gedeeld door de horizontale lijn, de eerste etage, waarop de slaapkamers en het dakterras zich bevinden. Het huis heeft een kubistische sfeer, die door het grint een welhaast Japanse zenachtige vibe krijgt. Onder het terras bevindt zich de overdekte ruimte, waar fietsen, kinderspeelgoed en ander meubilair droog neergezet kan worden. Het huis oogt modern, maar is echt gloednieuw en dus helemaal van deze tijd. Dit pand bewijst dat een low-budget huis, prachtig kan zijn.

Achterzijde

Vanaf een afstand ziet het huis er aan de achterzijde imposant uit. Het exterieur is relatief minimalistisch en essentieel gehouden. Er is vegetatie rond het huis te zien, maar omdat het niet de tijd van het jaar is, is dit laatste niet overal groen. Vind je het nu leuk om veel planten en struiken rond je huis te hebben, laat je dan niet tegenhouden ze te planten: er is ruimte genoeg! Het wordt tijd om naar binnen te gaan en het low-budget interieur eens onder de loep te nemen.

Gezellige eetkamer

Het ontwerp buiten was strak, maar hier is het niet anders. De donkere houten tafel en de design stoelen corresponderen met de sfeer van de buitenkant. Het donker-licht schema gaat een prachtige symbiose aan met het grijze betonnen plafond, waardoor er tevens een zichtbare uniciteit in het huis aanwezig is. Decoraties en natuurlijk schoon zijn binnen een interieur belangrijk, helemaal als het een strak en koel interieur betreft. De gedroogde knoppen in de blauwe vaas geven een hint dat het voorjaar weer in aantocht is, we hoeven alleen maar een beetje geduld te hebben. Ook de verlichting in deze eetkamer is bijzonder, deze hangt aan een eenvoudig snoer en loopt vanaf plafond als een strakke zwarte lijn tot in de heldere minimalistische lamp. Ook bij dit laatste zien we het donker-licht schema terugkeren. Low-budget was nog nooit zo mooi.

De woonkamer

We bevinden ons nu in de woonkamer, waar het groen goed vertegenwoordigd is in de vorm van een prachtige plant, de industriële lamp erbij is een hint naar het design van de jaren '60 en '70- je kent ze wel die oranje space age lampen! De sofa geeft je een heerlijke comfortabele feel, waar je naar verlangt als je na een dag van hard werken thuis komt. Ook deze kamer ademt grijs en wit, waarop de groene kleur van de plant, en de pot waarin deze staat, een mooie variatie is. Een helder interieur zorgt voor een lichte geest, waardoor ontspanning gegarandeerd is. Dit low-budget interieur is betaalbaar en valt in de smaak bij mensen die van een minimalistische setting houden.

Rauwe trap

Beton is rauw, dat weet iedereen. Maar waarom houden mensen er van? Ten eerste omdat het low-budget is en ten tweede omdat het een bepaalde eerlijkheid heeft. Het heeft een basic of minimale vibe, waardoor er een visuele rust in je interieur ontstaat. Sommige mensen dichten meditatieve kwaliteiten aan beton toe, omdat het ook in de nieuwe Japanse minimalistische architectuur veel gebruikt wordt. Deze oersterke trap leidt je naar boven, maar nooit zul je een trede horen kraken, want hij is oersterk!  Als het nacht is, komt de verlichting in de rechter muur zeer van pas, zodat je nooit een trede mist als het donker is! Gewoon een geweldige low-budget trap met een kostbare robuustheid! 

Tot zover onze tour door het low-budget huis. We hopen dat je overtuigd bent van de kwaliteiten van een dergelijk ontwerp en hopen dat je geïnspireerd bent. 

Voor vragen kun je terecht op ons forum.

Veel mensen dromen van een huis op het Engelse platteland! Neem een kijkje in dit droomhuis!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!