9 perfecte woonkamers die je graag wil kopiëren! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 perfecte woonkamers die je graag wil kopiëren!

larapappers larapappers
Moderne woonkamers van Violaine Denis Modern
Loading admin actions …

Een compacte woonkamer kan een van de lastigste en meest uitdagende ruimtes van een woning zijn. Niet alleen is het de sleutel tot gezelligheid, maar het zet ook de toon voor de rest van jouw woning. Laten we eerlijk zijn, als jouw woonkamer onaantrekkelijk is, lijdt de hele woning er onder. Met het oog op een gastvrije, warme en aangename woonkamer, moet je een aantal interieurstappen uitvoeren. En deze zijn niet altijd duidelijk. Daarom helpen wij jou vandaag een handje.

Om te beginnen hebben wij 9 compacte woonkamers op een rijtje gezet die ideaal zijn om na te bootsen. Neem eens een kijkje en laat ons weten welke jouw favoriet is!

1. Kleurrijk en compact

Deze eerste prachtige woonkamer staat vol met mooie elementen die je wilt nabootsen in je eigen huis! Compact en stijlvol, deze woonkamer is samengesteld door Eighty Two, een in Singapore gevestigd bedrijf, dat regelmatig frisse interieurs ontwerpt.

De opvallende kenmerken zijn zeker de frisse witte muren, gecombineerd met zwarte elementen en de juiste verlichting. Daarnaast is de bank volledig bedekt door kleurrijke kussens, waardoor het aantrekkelijk en uitnodigend uitziet. Aan de rechterkant zien we de eethoek die banken, evenals individuele stoelen biedt.

2. Eenvoudig en praktisch

Dit ontwerp is zowel eenvoudig als praktisch en is er toch in geslaagd om een gevoel van warmte en gastvrijheid op te roepen. De mintgroene muur in de eetruimte zorgt voor een levendige sfeer en steekt prachtig af tegen het frisse witte plafond en de vloer. De woonkamer zelf bestaat uit een elegante dressoir en een heerlijke sofa die een verbindend element in de ruimte is. In deze woonkamer kom je pas echt tot rust.

3. De ideale gezellige plek

Woonkamers zijn er om gezellig te knuffelen met vrienden, familie en geliefden. In deze ruimte zien we hoe de ontwerpers een heerlijke comfortabel ruimte gecreëerd hebben. Patronen zijn gebruikt om sfeer toe te voegen aan het totale ontwerp, terwijl de kleurstelling neutraal is. Je hoeft dus niet flink uit te pakken, ook met enkele items en rustgevende kleuren zorg je voor een harmonische sfeer.

4. Een grote spiegel

Een grote spiegel in een ruimte zorgt er altijd voor dat de ruimte optisch groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Dit is dan ook zeker een aanrader voor kleine ruimtes. Bij deze woonkamer zie je dat de spiegel ook nog eens perfect bij de interieurstijl past. Twee vliegen in een klap!

5. Een kleurenplan

Voordat je jouw woonkamer inricht is het belangrijk je eerst af te vragen van welke kleuren je gebruik gaat maken. De kleuren waar jij voor kiest moeten namelijk bij elkaar passen. Bij deze woonkamer zie je dat de groene muur terugkomt in de accessoires en dat de rest van de woonkamer neutrale kleuren heeft. Hierdoor is de groene muur niet te overdreven.

6. Geen TV

We kijken er uren naar, TV-shows op de TV. Maar wat gebeurt er als je de TV in de woonkamer weghaalt? Dan ontstaat er een veel gezelligere woonkamer. Je ziet op de foto dat in plaats van een indeling die zich concentreert op de TV, je nu in een kring gezellig samen zit. Wij zijn overtuigd! In deze woonkamer worden vast hele avonden met gezellige spelletjes doorgebracht.

7. De kleine woonkamer

Is jouw woonruimte aan de kleine kant? Geen probleem, ook van een kleine woonruimte kun je een fijne leefruimte maken. Zo zie je dat bij deze woonkamer door middel van het kleurgebruik op de muren er optisch een scheiding ontstaan is. Ook is er gekozen voor kleuren in eenzelfde kleurenpalet. Hierdoor zorg je voor een harmonische en rustgevende uitstraling. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over hoe kleur nieuwe vormen aanneemt in een interieur.

8. Woonruimte met een karakter

Deze woonkamer ademt een persoonlijk karakter. Dit komt door de vele persoonlijke accessoires. Fleur jouw woonkamer op met items die iets over jou zeggen; karakteristieke schilderijen, foto's, potjes, boeken of misschien wel een beeld dat je zelf gemaakt heb. Schuw niet en laat jezelf zien!

9. Alles op de juiste plek

Bij de inrichting van een woonkamer is het belangrijk dat alles op de juiste plek staat. Hier kun je een interieurontwerper over raadplegen, maar je kunt er ook zelf onderzoek naar doen. Zo zie je dat bij deze woonkamer alles op de juiste plek staat. De twee banken staan in een hoek met elkaar waardoor je niet uitkijkt op de binnenkomst van gasten. Het gaat dus om een lijnenspel; het schilderij, de tafel, de stenenmuur en de banken wijzen allemaal in dezelfde richting.

Welke woonkamer spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!