homify 360°: Een Engelse kustwoning met bijzonder uitzicht | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een Engelse kustwoning met bijzonder uitzicht

Stoa. Stoa.
Salcombe pavilion Moderne woonkamers van richard pain architect Modern
Loading admin actions …

Een kustwoning is spectaculair. De frisse lucht, het geluid van het water tegen de rotsen, de zonsopgangen en de wisseling van eb en vloed, die dingen geven het leven in de kustwoning sfeer. Dit huis in Salcombe, een district van Devon, in het zuidwesten van Engeland, staat in een idyllische  en welhaast magische omgeving. Naast deze prachtige omgeving is het huis tevens een parel van de moderne architectuur. Het gebied staat bekend om zijn watersport, vislocaties en pittoreske dorpjes. Het is tevens een felbegeerde plek als het gaat om vastgoed. De woningen die wij in dit artikel gaan bezoeken is ontworpen door Richard Pain, die de woning helemaal toegespitst heeft op het comfort van de bewoners. Of de woning nu dienst doet voor het dagelijks leven of voor vakantie doeleinden, de techniek en architectonische hoogstandjes bieden je de mogelijkheid om te genieten op hoogniveau. Maar het mooiste van alles is het uitzicht!

Laten we niet langer wachten met de tour, kom met ons mee!

Haven

Er zijn maar weinig huizen met een uitzicht als deze. Het pand valt sterk op door zijn witte muren en grijze dak, het groen omringt het huis en zo ontstaat een bijzondere symbiose. De andere gebouwen op de berg zijn grijs en bruin, maar dit pand is stralend wit: echt een eye-catcher. Eigenlijk zou je willen dat alle gebouwen er zo uitzagen. Beneden zien we de schepen rustig voorbij varen, een uitzicht waarvan je kunt genieten als je in je woonkamer uit het raam kijkt. Het lijkt een hele opgaven, maar het huis is prima bereikbaar via de moderne wegen. Laten we het van dichterbij gaan bekijken.

Zweven

In dit deel van het huis, de woonkamer, lijkt je te zweven in de lucht. Je ziet dat je een panoramisch uitzicht hebt als je in je favoriete stoel zit. Tijdens het ontbijt of diner kijk je geen tv, want de omgeving is jouw film. Door de grote ramen valt er lekker veel natuurlijk licht naar binnen waardoor jij je goed voelt. Natuurlijk mag het nodige groen niet ontbreken. De tuin onder de witte structuur contrasteert prachtig met het bouwwerk en levert een ontspannen en esthetische setting op.

Andere kant

Hier zien we de transparante woonkamer van de andere zijde. Hebben we te veel gezegd? Welk huis kan zich qua uitzicht meten met deze top woning.  Als je er eenmaal goed gaat zitten, dan kun je haast niet stoppen met kijken. Wat een rust stralen die scheepjes uit, terwijl ze rustig voorbij dobberen! In de zomer is het zo te zien erg mooi, maar wat dacht je van het uitzicht in de winter? De architect heeft goed na gedacht over het concept van openheid en transparantie, waardoor er binnen een sterke connectie met buiten voelbaar is.

Binnen

Nu we binnen staan voelen we de connectie tussen binnen en buiten. Dit laatste komt door de hoge graad van transparantie die er in het interieur heerst. De grote ramen geven je het bijzondere uitzicht. De telescoop schenkt je ook een blik op verre planten en de tafel is het decor voor gezellig familiemomenten. Helder en licht zijn kernbegrippen in deze kamer.

Heerlijke slaapkamer

Als de avond valt of wanneer de morgen aanbreekt, is niets zo fijn om te liggen in een comfortabele heldere slaapkamer. Gewekt worden door het eerste zonlicht is een fijne haast spirituele ervaring. De zonsopgang is sinds eeuwen een gebeurtenis van betekenis gebleken, in deze kamer zul je de opgang van de zon op een unieke wijze kunnen ervaren. Natuurlijk zijn de ramen te verduisteren mocht je daar behoefte aan hebben. Ook in deze kamer zien we een symbiose tussen binnen en buiten, we zien de heuvels, de prachtige tuin en het water beneden. Dit is gewoon een heerlijke slaapkamer! 

Tot zover de tour door het witte huis op de heuvel. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan zullen we jou op de hoogte houden van top design. 

Houd je van industrieel design? Lees dan dit artikel over Dutchbone design!

Yola maakt bijzonder kunstig licht. Benieuwd ? Lees dan dit artikel!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!