Voor & Na: Van Aftands Zwembad tot Moderne Studio

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Wat is er mooier dan oude aftandse gebouwen omgetoverd zien worden tot nieuwe ruimten met heel nieuw leven? Een zo'n gebouw is dit aftandse zwembad in een achtertuin in Southampton, Engeland. Deze ruimte is op heel slimme manier verbouwd tot een moderne ontwerpstudio voor de bewoners. De eigenaren van Walk Interior Design en het zwembad zagen onmiddellijk de potentie van de ruimte en gebruikten hun creativiteit en ervaring om dit vochtige en trieste bouwsel om te bouwen tot een lichte werkruimte, perfect voor het dagelijkse ontwerpwerk van het stel.

Ooit een zwembad…

Zoals je kunt zien was het al enige tijd geleden sinds er laatst een functionerend zwembad onder dit dak huisde. Veel werk diende ook uitgevoerd te worden om deze bouwvallige overdekte pool geschikt te maken voor gebruik. Meer geïnspireerd dan neergeslagen door de toestand van het bouwwerk heeft Walk dit project onder handen genomen en een indrukwekkend resultaat weten af te leveren.

… nu een thuisstudio

Wat we eerst als lelijke bouwput zagen is nu een lichte en heldere ruimte geworden en de perfecte basis voor een designstudio. Nieuwe isolatiepanelen zijn geïnstalleerd, de oude golfplaten zijn vervangen en een nieuwe achterwand is toegevoegd. De studio is ingericht in industriële stijl met betonnen wanden, vrijgehouden dakbalken, industriële stijl lampen, aluminium stoelen en achterin een tegelwand. Zelfs een ophangsysteem voor een fiets is geïnstalleerd waardoor het rijwiel niet alleen uit de weg staat maar ook deel uitmaakt van de decoratie.

Voor de verbouwing: een verzonken kuil

Het enige bewijs dat er ooit een zwembad in deze ruimte was is de verzonken vloer. In plaats van deze op te vullen is er een trap gemaakt naar de bodem waardoor er niet alleen meer hoogte en ruimte bleef maar ook veel bespaard werd aan het opvullen van het grote volume.

Licht en luchtig

Hier zien we het effect van de hoge, luchtige ruimte die zo is ontstaan. De hoogte van wel 3 meter zorgt voor een open en ruimtelijk effect, verder geholpen door de ruimte hoeveelheid natuurlijk licht dat de ruimte binnenvalt. Een vernieuwde dakconstructie ondersteunt nu een grondig geisoleerd dak met een lichte, witte vormgeving die de verspreiding van het licht bevordert. Met maar twee personen in deze ruimte is er meer dan genoeg ruimte voor twee werkplekken en een kleine conferentietafel waar met cliënten overlegd kan worden. Wat is beter dan om wakker te worden en te weten dat je werk maar 2 minuten bij je bed vandaan ligt…

De zon

Een kleine patio vult de studio aan met een fantastische plek om 's zomers te werken, van de zon te genieten, koffie te drinken of te lunchen. Maar, dit is niet de enige rol die de zon in dit project vervult. Op het nieuwe, lage dak zijn zonnepanelen geïnstalleerd die langs de volle lengte op het zuiden energie opwekken. Niet alleen voorzien deze panelen de studio van stroom, ook het woonhuis ernaast maakt gebruik van deze energie.

Walk

In maar 2 maanden tijd, en €34.000 later is er immense waarde aan het eigendom toegevoegd, al was het slechts in de vorm van woon- en werkgemak voor het stel van Walk Interior Design. Zij hebben zelfs het geluk gehad een authentieke “walk/don't walk” verkeerslicht uit New York op de kop te hebben kunnen tikken waardoor de laatste, persoonlijke touch aan de sowieso al stijlvolle en uitnodigende werkplek is gelegd.

Wil je meer fantastische verbouwingen zien? Neem dan ook eens een kijkje in deze ideabooks:

Voor & Na: De Renovatie van eenEengezins-ruïne

Voor & Na: Het huis met het nieuwegezicht

Wat zou jij doen met zo'n ruimte achter je huis? Deel je ideeën met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!