8 geweldige ruimtebesparende ideeën waar je nooit aan zou denken! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 geweldige ruimtebesparende ideeën waar je nooit aan zou denken!

TILL BEHNE TILL BEHNE
van MIKILI – Bicycle Furniture Minimalistisch
Loading admin actions …

Kleine ruimtes kunnen je al snel het idee geven dat je er geen meubels kan plaatsen. Omdat het anders al snel te vol wordt. Dus als de vierkante meters beperkt zijn, moet je slim te werk gaan om er toch het beste van te maken. En dat lukt vaak heel aardig. In dit Ideabook daarom 8 geweldige, ruimtebesparende ideeën zoals je ze nog niet eerder zag. Watch and learn!

1. Modulaire keuken

modern  door Dizzconcept , Modern
Dizzconcept

Pop-up kitchen PIA – Wood (KL 257S NDET)

Dizzconcept

Als je een kleine keuken hebt, maar je wilt er toch alle functionaliteiten in kwijt moet je iets slims verzinnen. Een oplossing zou deze modulaire keuken kunnen zijn. Ingeklapt en dus ruimtebesparend als je hem niet gebruikt. En ga je wel kokkerellen, klap je hem uit en heb je even de hele wereld tot je beschikking.

2. Nachtkastje

Minimalistische slaapkamers van homify Minimalistisch

Een nachtkastje naast je bed is wel zo handig. Je kan er je wekker, je telefoon en je boek op kwijt. Maar waarom zou je daar ophouden? Sla twee vliegen in één klap en maak van je nachtkastje meteen een handige opbergkast. Zo kan je veel meer spullen kwijt. En wees eerlijk, het ziet er toch hartstikke leuk uit?

3. Multifunctioneel

Een bekend fenomeen, een opbergplek die je ook voor iets anders kunt gebruiken. Hier zien we een opbergkist die tevens als opstapje dient naar de patio. Maar zo kan je nog wel een aantal varianten verzinnen, bijvoorbeeld een bankje om op te zitten waar je ook nog van alles in kwijt kunt.

4. Uitklapbare kast

Vergelijkbaar met de modulaire keuken is deze uitklapbare kast. Dichtgeklapt neemt hij niet veel ruimte in beslag, maar als je hem ontvouwd, biedt hij enorm veel ruimte voor allerlei spullen.

5. Wijnrek

Ben je een wijnliefhebber, en heb je het liefst altijd een aardige voorraad in huis, wil je deze natuurlijk ook zo efficiënt en fraai mogelijk bewaren. Dit prachtige wijnrek zou een optie kunnen zijn.

6. Fietsenrek

Ben je een fanatieke fietser en wil je je dure stalen ros niet in de regen laten wegkwijnen, parkeer je hem natuurlijk het liefst binnen. Om hem vervolgens niet onhandig in de gang in de weg te laten staan, kun je kiezen voor dit handige ophangsysteem. Hierdoor wordt je fiets én mooi gepresenteerd en staat hij niet onhandig in de weg.

7. Wasmachine

Wasmachines zijn niet de mooiste huishoudelijke apparaten. Maar helaas heb je ze toch nodig en moet je ze dus ergens neerzetten. Een slimme en fraaie oplossing is er een mooi kastje omheen bouwen. Daarmee is hij uit het zicht en dat is wel zo fijn.

8. Trap/kast

Ben je in de bevoorrechte situatie dat je een mooie trap midden in de kamer hebt, gebruik deze dan optimaal. Geef niet alleen de ogen de kost, maar maak er meteen een multifunctioneel meubel van. Zoals je goed op deze foto kunt zien, kan je van alles kwijt in en onder de trap. Superhandig!

Meer prachtige trappen kan je hier bekijken. Wil je dat iemand met je meedenkt over slimme oplossingen in jouw huis? Schakel dan de hulp van een van deze professionals in. En in dit Ideabook lees je nog meer handige tips om ruimte te besparen.

Welk ruimtebesparend idee uit dit Ideabook spreekt je het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!