Voor en Na: een smal huisje inspirerend opgeknapt | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een smal huisje inspirerend opgeknapt

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne keukens van Claire de Bodinat / Archidesign Modern
Loading admin actions …

Sommige huizen zijn groot, anderen zijn klein, weer andere woningen zijn breed en het huisje waar we vandaag gaan kijken is smal. En juist dat smalle kan als een belemmering worden gezien, maar ook als een uitdaging. Optimistisch als we bij homify zijn, kiezen we uiteraard voor het laatste. De Franse expert Claire de Bodinat zag ook wel brood in dit project en maakte een schitterend plan voor een zeer leuke opknapbeurt. Kijk met ons mee om de fraaie project te bekijken.

Voor: een smal en krap keukentje

Heb jij een beetje last van claustrofobie? Dan was de oude toestand in dit huis in ieder geval niks voor jou! Want dit oude keukentje zag er toch wel erg krap uit. Bovendien oogt het geheel ook wel erg gedateerd, smal en weinig inspirerend. Het verlaagde plafond helpt ook helemaal niet mee. Maar toch moet er zeker wel iets leuks zijn te maken van deze ruimte!

Tijdens: een nieuwe trap

Dat er hier druk gebouwd wordt mag duidelijk zijn! De nieuwe trap is al geplaatst en dat is ook een van de meest opvallende elementen in dit huis. Een prachtige stalen trap die qua uitstraling perfect eclectisch is uitgebalanceerd. Industrieel, modern en zelfs een beetje landelijk mag je deze constructie wel noemen. En naast de nieuwe keuken is hier nog een andere functie gepland: een slaapkamer. Misschien niet de meest alledaagse keuze naast de keuken, maar gezien de beperkte ruimte in dit huis een perfecte oplossing.

Na: koken en eten

Een foto van het eindresultaat zien we niet, maar wel een prachtige digitale tekening van de uiteindelijke situatie. Een zeer sfeervolle plek waar je kunt koken en eten. Vooral dat eethoekje ziet er zo ontzettend charmant uit bij het raam. En op deze manier is het eigenlijk helemaal niet zo klein meer, maar juist heel erg gezellig en inspirerend. Let ook vooral hier even op de bijzondere stijl: rustiek met moderne en industriële trekjes!

Na: nog een keer beneden

Voor we verder naar boven gaan, kijken we nog één keer beneden. Zie je het leuke keukentje? Slim ingepast om ruimte te besparen en toch van alle gemakken voorzien. En nu zien je ook heel mooi hoe de achterste ruimte als slaapkamer is bedoeld. Qua authenticiteit is het hier er ook een stuk beter op geworden. Houten balken passen toch een stuk beter bij zo’n oud huis als een lelijke houten lambrisering tegen het plafond…

Tijdens: boven wonen

Dat dit huis qua indeling net iets anders is dan anders, hoeven we je niet meer te vertellen, daar was je ongetwijfeld zelf ook al wel achter gekomen. De woonkamer met op een entresol nog een extra slaapruimte is boven gepland. Ook hier zie je weer zo’n leuke trap en wordt al druk gewerkt om dit kleine woonparadijsje helemaal af te maken. En onder de kleine zolderverdieping is nog net ruimte voor een badkamer zodat dit een volwaardig huis wordt.

Na: bijna zoals in het echt

Omdat we al hebben gezien hoe het uiteindelijk wordt zie je een paar kleine verschillen met de schets van het beoogde eindresultaat, maar je krijgt zo wel een hele mooie indruk van de aangename sfeer. Heel erg creatief om voor een niet alledaagse indeling te kiezen mag het zeker genoemd worden. Als je door wat voor omstandigheden redelijk bescheiden moet wonen, dan is dit zeker een prachtige manier om dat te doen.

Bij homify kun je naast alle grote huizen nog veel meer kleine onderkomens vinden. Graag helpen we je verder op weg door je de mooiste voorbeelden te laten zien. Bekijk daarom ook zeker even deze leuke kleine woning.

Enthousiast over dit geheel? We horen jouw mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!