Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

homify 360°: Een Mobiel en Duurzaam huis vanaf €25.000

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Stel je voor: een huis dat binnen een dag is gebouwd, minimaal €22.000 tot maximaal €43.000 kost en dat overal waar we willen mee naartoe gedragen kan worden. Is de ÁPH80 het huis van de toekomst? Architectenbureau Ábaton Arquitectura heeft in Spanje een prototype vervoerbare en economische woning ontwikkeld dat onze sedentaire levensstijl effectief kan beëindigen. De modulaire woning is in verschillende grootten te verkrijgen, van een xs formaat met alleen slaapkamer en badkamer tot een compleet appartement met slaapkamer, badkamer, woonkamer en keuken. Dit spannende product realiseert het ideaal van een modern Nomadenleven, op een woonoppervlak tot en met 80 m². Dit project is dan ook een innovatief en revolutionair idee dat we vandaag in deze homify 360° tot in detail aan jullie willen laten zien.

Het idee

 Prefab woning door ÁBATON Arquitectura
ÁBATON Arquitectura

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80

ÁBATON Arquitectura

Het Spaanse architectenbureau Ábaton Arquitectura besloot zichzelf uit te dagen en een serie woningen te ontwerpen die ieder een ideaal huis voor twee personen moest worden, eenvoudig te transporteren is en overal neergezet kan worden. Voor wie een enkele wooneenheid van 27 m² te klein is moesten de modulen met elkaar verbonden kunnen worden om zo in een handomdraai een gezinswoning te kunnen creëren.

De constructie

 Prefab woning door ÁBATON Arquitectura
ÁBATON Arquitectura

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80

ÁBATON Arquitectura

Het project is gefundeerd op een ecologische filosofie en minimalistisch design. De externe wanden van ieder huis zijn met betonspan (spaanplaat met een beschermlaag van beton) bekleed. De façade is geventileerd en voorzien van een twaalf centimeter dikke isolatielaag. De basisconstructie is opgebouwd uit massief hout en is evenals de binnenbekleding met CNC-machines geproduceerd. Dit betekent dat ieder element met grote precisie is gemaakt en gegarandeerd op elkaar past met een korte opbouwtijd.

Het design

 Huizen door ÁBATON Arquitectura
ÁBATON Arquitectura

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80

ÁBATON Arquitectura

De proporties van het huis zijn het resultaat van diepgaand onderzoek door het team architecten. Voor de bewoners moesten herkenbaar afgebakende ruimten ontstaan die desondanks niet te krap lijken en een open uitstraling moesten hebben. Zo is deze eenvoudige en robuuste constructie ontstaan waarin ieder materiaal en oppervlak meewerken voor een gevoel van welbevinden in iedere ruimte.

De dimensies

 Prefab woning door ÁBATON Arquitectura
ÁBATON Arquitectura

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80

ÁBATON Arquitectura

Het model ÁPH80-A heeft drie verschillende kamers: een open woonkamer en keuken, een complete badkamer en een slaapkamer. Het huis is 9 meter lang en 3 meter breed, en omspant hiermee een oppervlak van 27 m². Op het hoogste punt is de woning 3,5 meter hoog. Het unieke aan de ÁPH80 is daarbij niet alleen dat ieder model met elkaar gecombineerd kunnen worden tot een oppervlak naar wens, maar ook dat iedere woning op verschillende manier vormgegeven kan worden. Door de modulaire panelen, die wij hier afzonderlijk kunnen zien, kunnen de ramen en deuren in verschillende posities ten opzichte van elkaar gemonteerd worden, door de verschillend gevormde panelen als een puzzel opnieuw in iedere wand te rangschikken.

Het materiaal

 Huizen door ÁBATON Arquitectura
ÁBATON Arquitectura

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80

ÁBATON Arquitectura

De ÁPH80 is uit verschillende recyclebare materialen opgebouwd volgens de strikte duurzaamheidscriteria die Ábaton Arquitectura zichzelf opleggen. De naadloze integratie met de natuur door de grote ramen en deuren verbindt buiten met binnen. De eenvoudige en rechte contouren van het ontwerp beloven een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte terwijl het gebruik van hout in het hele huis rust, comfort en een hypoallergene omgeving garandeert.

De woonkeuken

 Woonkamer door ÁBATON Arquitectura
ÁBATON Arquitectura

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80

ÁBATON Arquitectura

In deze gezellig ingerichte open woonkamer en keuken kun je in stijl tot rust komen. De grote glazen openslaande deuren zorgen daarbij voor licht, lucht en ruimte. Zowel de meubels als de decoratie zijn van het label Batavia en zijn met zorg zo geplaatst dat een huiselijk geheel is ontstaan. De gehele ruimte is zo in rustige harmonie terwijl de verschillende kleuraccenten een levendige touch toevoegen. Een kleine maar praktische keuken staat dichtbij en door de keuze van hetzelfde hout voor het keukenmeubilair als de overige interne bekleding vormt deze een bescheiden eenheid met het gehele huis.

De slaapkamer

 Slaapkamer door ÁBATON Arquitectura
ÁBATON Arquitectura

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80

ÁBATON Arquitectura

De eenvoudige slaapkamer biedt alles wat nodig is. Een comfortabel bed, praktische opbergruimte en een ruim van waaruit alle mogelijk uitzichten te genieten zijn. Ook hier vinden we dezelfde interne bekleding van Spaans dennenhout dat het interieur rustig, warm, natuurlijk en licht houdt. Zo ontstaat door de gehele woning een heldere, huiselijke sfeer.

De badkamer

 Badkamer door ÁBATON Arquitectura
ÁBATON Arquitectura

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80

ÁBATON Arquitectura

Ook de badkamer past perfect in dit huis. De eenvoudige douche, hier uit het zicht, zorgt voor comfort in het nomadenleven terwijl het interieur weer voor eenheid in de gehele inrichting zorgt. Tenslotte nog even de belangrijkste informatie van dit project op een rij:

Design en productie: Ábaton Arquitectura

Oppervlak: 27 m²

Meubilair en decoratie: BATAVIA

Productietijd: 8 weken

Montagetijd: 1 dag

prijs: van €21.900 tot €42,800

Nog niet uitgekeken op kleine woningen met grootse ideeën? Lees dan verder over deze creatieve huizen…

Zou jij in een woning als dit willen wonen? Waar zou je hem het liefst neerzetten? We horen het graag bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!