7 tips om een persoonlijke sfeer in je woonkamer te creëren

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Colour pop lampshades by Montes & Clark, Montes & Clark Montes & Clark Moderne woonkamers
Loading admin actions …

In de woonkamer brengen we veel tijd door. Na een drukke werkdag is het dé plek waar we 's avonds tot rust komen. Als de kinderen uit school komen drinken we in de woonkamer gezellig samen een kopje thee. In het weekend gaan we er zitten kletsen met vrienden of kruipen we op de bank om van een goed boek te genieten. Om je in je eigen woonkamer helemaal thuis te kunnen voelen, is het belangrijk dat je deze geheel naar eigen smaak inricht. Maar hoe doe je dat? Met de juiste accessoires kun je heel veel bereiken. Je kunt je woonkamer er een geheel eigen identiteit mee geven. Zo onderscheid je jouw woonkamer van die van anderen, zelfs als je veel meubels hebt staan die je bij anderen in huis ook terugziet. Je bank verfraai je met leuke kussens en je muren geef je meer uitstraling met mooie schilderijtjes. Met accessoires kun je veel meer bereiken dan je zou denken.

In dit Ideabook geven we je 7 tips voor het verfraaien van je woonkamer. Hierna creëer je binnen no-time een persoonlijke sfeer in je woonkamer. 

Verfraai je woonkamer met kussens

Diseño de Interiores NEST, NEST NEST Eclectische woonkamers Sofa's & fauteuils

Een van de makkelijkste manieren om je woonkamer een persoonlijke touch te geven is door het gebruik van kussens. Ze geven je bank en stoelen meteen een heel ander uiterlijk. Daarnaast zijn kussens in allerlei soorten en maten in overvloed te verkrijgen. Ze zijn er in vele kleuren en met tal van leuke prints. Op deze foto zie je dat de kussens kleur toevoegen aan de woonkamer, en dat de gekozen kleuren ook erg goed passen bij de rest van het interieur. Zo past het blauwe kussen goed bij de muren en de zwarte kussens goed bij het tapijt. Voor de variatie is er gekozen voor kussens met print en kussens zonder print.

Bijzondere lampen geven je woonkamer een persoonlijk tintje

In je woonkamer nemen lampen meestal een prominente plek in, aangezien je moeilijk zonder kunt. Daarom kun je er maar meteen het beste van maken en bijzondere lampen uitkiezen. Natuurlijk ben je met een paar spotjes in je plafond ook gered, maar daarmee geef je jouw woonkamer nou niet bepaald een persoonlijk tintje. En er zijn genoeg bijzondere lampen te verkrijgen waarmee je dat wel doet. De lampen op deze foto zijn allemaal erg kleurrijk. Dat is vooral leuk wanneer het in jouw woonkamer nogal aan kleur ontbreekt. De lampenkappen hier zijn trouwens ook echt een genot om naar te kijken. Het is al een leuke bezigheid om eens goed kijken wat er allemaal op te zien is. 

Speelse salontafels voor een persoonlijke touch

De salontafels op deze foto zijn helemaal van deze tijd. In vele woonkamers zie je meerdere kleine rondje tafeltjes die als salontafel worden gebruikt. Tegelijkertijd kunnen ze makkelijk door de woonkamer worden verplaatst, en om die reden doen ze ook vaak dienst als bijzettafel. Het leuke aan deze tafeltjes is dat je verschillende soorten met elkaar kunt combineren. Hierdoor ontstaat een speels effect, waarmee je een persoonlijke touch aan je woonkamer kunt geven. Hoe groot is tenslotte de kans dat iemand anders precies dezelfde twee tafeltjes uitkiest?  

Je woonkamer verfraaien met gordijnen

Gordijnen geven je woonkamer altijd net dat beetje extra sfeer. Er zijn genoeg woningen waarin je enkel luxaflex of lamellen voor het raam ziet hangen. Door te kiezen voor gordijnen kun je jouw woonkamer net weer dat persoonlijke tintje geven. Zeker omdat gordijnen in eindeloos veel stoffen, kleuren en maten te verkrijgen zijn. En er zijn verschillende manieren waarop gordijnen kunnen worden opgehangen. Kies je voor gordijnen aan ringen of hang je ze aan een rails aan het plafond. En laat je de gordijnen tot op de grond komen of tot net onder je raam. Genoeg om over na te denken, maar zeker de moeite waard als je het eindresultaat ziet. 

Ongewone accessoires uitkiezen

Er zijn van die accessoires die je op een gegeven moment in elke woonkamer terugziet. Dat wil je natuurlijk niet hebben, want dan creëer je nog niet de persoonlijke sfeer waar je naar op zoek was. Kies daarom bij het uitzoeken van accessoires voor de wat ongewone artikelen. Pak dus niet weer een gekleurd vaasje uit de schappen, maar kies voor accessoires zoals op deze foto. Je moet er misschien iets meer winkels voor afstruinen, maar dan heb je ook wel echt iets bijzonders. Reis je veel? Dan is het ook heel leuk om iets mee te nemen uit de landen waar je bent geweest. Dan heb je zeker iets in huis wat anderen niet hebben. 

Een bijzonder meubelstuk als accessoire

Frost - FurnID, Stouby Stouby Moderne woonkamers Krukken, stoelen & zitkussens

Een meubelstuk op zich kan ook een bijzonder accessoire zijn. De stoel op deze foto ziet er op het eerste gezicht misschien niet heel comfortabel uit, maar is wel een echte blikvanger. En als je een meubelstuk als accessoire gebruikt is dat misschien nog wel veel belangrijker. Je hebt maar één meubelstuk zoals deze nodig om je persoonlijke smaak te laten zien. Het is misschien even wennen, maar meubels als accessoire zul je steeds meer gaan zien.

Een boekenkast weerspiegelt je persoonlijkheid

Penthouse Amsterdam homify Moderne woonkamers Bamboe Kasten & dressoirs

Door een boekenkast in je woonkamer te plaatsen creëer je de mogelijkheid om mensen te laten zien van welke boeken je houdt. Ergens laat je hiermee ook zien hoe je als persoon in elkaar zit. De boeken die je leest zeggen veel over wie je bent. Daarmee is een boekenkast een heel persoonlijk accessoire, die eigenlijk niet in je woonkamer mag ontbreken. Zeker nu het e-boek het papieren boek naar de achtergrond heeft geduwd, is het juist leuk om te laten zien dat jij nog wel voor de papieren versie kiest.    

Voor meer inspiratie voor het inrichten van je woonkamer kun je ook dit Ideabook eens lezen!

Ben jij ook van plan om je woonkamer met accessoires te verfraaien? Laat het ons in een comment hieronder weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine