Glas coatings: 10 ideeën voor een moderne keuken

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Casa Ilha das Flores, Arq. Leonardo Silva Arq. Leonardo Silva Moderne keukens
Loading admin actions …

Om te genieten van je keuken en de gerechten die je er bereidt, is het belangrijk om de juiste omgeving te creëren. Met glascoatings kun je dat unieke tintje snel en eenvoudig toevoegen aan je keuken. Die extra glans en kleur is een goede manier om een wat outdated keuken op te frissen zonder dat je een nieuwe keuken hoeft aan te schaffen. Glascoatings zijn er in allerlei sferen en stijlen en passen dus in elke keuken. Een keuken in rustieke stijl zal voor een warme en gastvrije sfeer zorgen, een minimalistische of moderne stijl zal zorgen voor een zeer exclusief gevoel.

Om je op weg te helpen hebben we een aantal ontwerpen met coatings voor je geselecteerd. Zo kun je je keuken een andere look geven zonder grote renovaties of zonder dat het teveel extra ruimte inneemt. Het grote voordeel hiervan is dat sommige van hen zeer gemakkelijk te combineren zijn en gemakkelijk toe te voegen aan je eigen keuken. Kijk mee naar onze voorbeelden..

Helderheid en licht

Wanneer je een speciaal tintje wilt toevoegen aan een eenvoudig ontwerp, voeg dan gewoon een glascoating toe en binnen enkele minuten is je keuken omgevormd tot een modern en stijlvol design. Een mooie frisse kleur erachter en de juiste verlichting doen de rest!

Aandacht voor kleur op elk oppervlak

Dúplex, AZ Diseño AZ Diseño Moderne keukens

Een glazen coating kan functioneren als een laagje glans over een bestaand ondoorzichtig materiaal, maar kan ook glas zelf versieren, dankzij de verscheidenheid van kleuren, diktes en afwerkingen.

In dit geval is de coating geplaatst op de bar in een grotere dikte en een mat oppervlak. Als kleur is gekozen voor wit: een natuurlijke kleur die perfect combineert met het geel en de inrichting in metallic kleuren.

Ultramodern design

Wil je een futuristische look geven aan je keuken, of een zeer modern design neerzetten? Dan is kristal de coating die je zoekt. In dit geval zorgt deze voor schoonheid en de helderheid, maar ook voor een meer gestileerde, elegante en verfijnde uitstraling. 

Glazen platen

Cocina Los Tuxtlas., arQing arQing Moderne keukens

Glasplaten op je tafel helpen je om glans toe te voegen aan je meubels en om de natuurlijke materialen te beschermen. Het is mogelijk om deze te combineren met marmer hout of beton en minder wenselijk om ze te gebruiken met staal.

Op elke wand een ander materiaal

Een ander voorbeeld van hoe een coating je keuken op kan fleuren is het ontwerp in dit voorbeeld. In dit geval fungeert het werkblad niet alleen als bescherming maar worden de reflecterende eigenschappen ook gebruikt om patronen te herhalen op de glazen laag. Bovendien zorgt het voor elegantie en een oppervlak dat gemakkelijk schoon te houden is.

Kleur en traditie

Zelfs als je op zoek bent naar een rustieke stijl in je keuken kunt je een glascoating toevoegen om je inrichting moderner te maken. Dit geeft een meer elegante touch aan de natuurlijke materialen. Het toevoegen van glas aan hout is ideaal voor kleine ruimtes want glanzende oppervlakken reflecteren meer licht en zorgen voor een ruimtelijker effect. Wil je een rustieke keuken? Dan bevelen we ook dit artikel aan: Hoe creëer je die prachtige landelijke look in je keuken?

Mozaïek, hout en gitzwart

Een ander groot voordeel van glas is de veelzijdigheid van de kleuren en dekking. In dit ontwerp heeft de glazen coating een zwarte kleur die perfect past bij de rest van het ontwerp. Dit geeft een speciale helderheid aan de bar en zo combineren ook de moderne stoelen perfect met het hout in dit design.

Glas en beton

De dikte van glas is een andere belangrijke kwestie. In de meeste gevallen is het raadzaam om tussen 2 en 5 centimeter dikte te nemen die zorgt voor de juiste hardheid maar die het ook weer niet te zwaar of massief maakt. 

Een ontwerp met contrasten

Een andere manier om coatings met gekleurde kristallen in te zetten is door middel van contrasten en patronen die terugkeren in de rest van het ontwerp. In dit geval wordt de zwarte kleur van de kasten en lampen aangevuld door de coating op het werkblad en ontstaat zo een mooi warm geheel. Een goede balans tussen materialen en kleuren!

Acryl

Hoewel de helderheid van glas een van de meest geprezen kwaliteiten is kunnen we met de ondoorzichtigheid van glas ook iets markeren. Wanneer je graag een meer formeel of gewoon innovatief, minimalistisch design wilt, kies dan voor het toevoegen van ondoorzichtige coatings. Je zult verrast zijn om te zien wat je kunt bereiken door wat kleine dingen te veranderen. Zie hier in dit voorbeeld wat een prachtig resultaat je daarmee kunt neerzetten.

Al eens gedacht aan een mix van verschillende materialen op je muur?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine