5 moderne woonkamers met een open keuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 moderne woonkamers met een open keuken

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne woonkamers van Tarimas de Autor Modern
Loading admin actions …

De schoonheid van de open ruimte wordt bepaald door de juiste indeling van de beschikbare ruimte. Deze optimale indeling maakt het hele huis niet alleen lichter maar ook visueel ruimer en meer functioneel. Het is dus belangrijk om alle beschikbare vierkante meters goed te organiseren en gebruiken. De afwezigheid van muren maakt het mogelijk om je te verplaatsen van het ene functioneel gebied naar het andere waarbij er een stilistische dialoog tussen beide delen blijft bestaan. Dit vraagt echter een goed design en een zorgvuldige studie. We tonen je vijf fantastische voorbeelden waarbij deze indeling van de open ruimte perfect geslaagd is. Kijk met ons mee..

De perfecte indeling

Waneer je de perfecte lay-out voor de open woonkamer gevonden hebt dan betekent dit dat je al halverwege bent. De opstelling van de verschillende functionele zones in een open omgeving is in feite bepalend voor de kwaliteit. Ook is dit een factor die de functionaliteit en het esthetisch resultaat van het gehele ontwerp kan beïnvloeden. In dit eerste appartement zijn de vierkante meters geoptimaliseerd en goed benut: een groot deel van de ruimte is gewijd aan de woonkamer, terwijl de keuken en een eethoek, een beetje afgezonderd maar symmetrisch gelegen zijn.

Een open en kleurrijke keuken

Minimalistische woonkamers van homify Minimalistisch

Een ingenieuze open ruimte structuur zien we in ons volgende project, waarbij we een aangename studio met veel kleur en helderheid presenteren. Hier is bijzondere zorg besteed aan de opstelling van de drie functionele gebieden. In dit geval is de keuken op goede wijze gescheiden van de rest van de ruimte. De compactheid van de rode kleur zorgt hier voor een duidelijke scheiding die tegelijkertijd goed verbonden is met door de aanwezigheid van de details op het plafond, de verlichting en de overige decoratie waarin de rode kleur terugkomt.

Een eigentijds en ordelijk geheel

Orde en strakke lijnen kenmerken het volgende ontwerp waarin we een moderne, open ruimte zien. De woonkamer die harmonieus is ingericht bevat zowel een klassieke ontspanningsruimte met banken en daarnaast de eetkamer met een tafel en stoelen. Er is sprake van een open stijl, gebruik van dezelfde materialen en lay-out waardoor een dialoog ontstaat tussen de ruimtes. De echte toegevoegde waarde van de ruimte wordt gevormd door de aanwezigheid van een opening tot aan het plafond met een groot raam dat uitkijkt op de tuin. Dit maakt het mogelijk om constant in contact te zijn met buiten en bij mooi weer de tuin te verbinden met de woonkamer.

Eclectisch en functioneel

Een groot oppervlak kan voor een open ruimte zowel een kans als een uitdaging vormen en de volgende woonkamer biedt ons daarbij een interessant perspectief. Er is maximale ruimte gewijd aan het woongedeelte dat vaak wordt vaak gezien als het centrum van de gezelligheid binnenshuis. Hier markeert een groot tapijt de grenzen met een gastvrije sofa, fauteuils langs de zijkant en een centrale salontafel. Achterin, maar duidelijk gescheiden van het woongedeelte zien we de keuken en eetkamer.

Opvallende proporties

Een bijna sprookjesachtige palet en een structuur met op zijn zachtst gezegd scherpzinnige verhoudingen maken dit verblijf tot een genot voor het oog; uitgevoerd met een maximum aan comfort. Hoewel dit in feite een open ruimte is, zien we subtiele scheidingswanden die de andere ruimtes scheiden van de woonkamer. Ze zijn asymmetrisch geplaatst om optimaal te profiteren van elke hoek van het huis. Wil je meer weten over het scheiden van ruimtes? Lees dan ook: tien tips om ruimtes optimaal van elkaar te scheiden.

Al eens gedacht aan sfeerverlichting in je boekenkast?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!