Oude boerderij met moderne uitbreiding in Laren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude boerderij met moderne uitbreiding in Laren

Johan van Dijk Johan van Dijk
Woonhuis Laren Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Loading admin actions …

Een boerderij kan een prachtig tweede leven krijgen als woonhuis. Soms is de boerderij zelf niet groot of ruim genoeg om als volledige woning te kunnen dienen. Maas Architecten heeft hiervoor een hele creatieve oplossing bedacht. Een uitbreiding aan een oude boerderij in een moderne stijl. De moderne uitbouw vormt aan de ene kant een groot contrast met het oude gedeelte, maar in combinatie met de omgeving en het landschap wordt het een prachtige eclectische eenheid. En wist je dat Albert Mol in deze boerderij gewoond heeft? Dat maakt het toch al unieke karakter van deze prachtige woonboerderij nog bijzonderder!

Leven met de seizoenen

Woonhuis Laren Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

Woonhuis Laren

Maas Architecten

Leven op het platteland betekent leven met de seizoenen. Nergens kan dat zo comfortabel als in een mooi modern huis met veel glas. Het uitzicht dat je vanuit de woonkamer in de nieuwbouw op het oude gedeelte van de boerderij hebt, versterkt nog eens het landelijke effect. Letterlijk elk seizoen kun je vanaf de bank volgen: de eerste uitkomende blaadjes aan de bomen in de lente, prachtige strakblauwe luchten in de zomer, de eerste mooie gekleurde herfstbladeren en niet te vergeten de eerste sneeuwvlokken in de winter. Genieten van de natuur dus met alle gemakken en comfort gewoon bij de hand!

Van oud naar nieuw

Woonhuis Laren Moderne woonkamers van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

Woonhuis Laren

Maas Architecten

Nergens valt de overgang van oud naar nieuw zo goed op als in de prachtige lichte en ruime woonkamer. En juist het grote contrast zorgt ervoor dat die overgang eigenlijk naadloos verloopt. De grenzen tussen oud en nieuw vallen als het ware weg en wekken de indruk dat het eigenlijk nooit anders is geweest. De grote ramenpartij waar de professionals van Maas Architecten voor gekozen hebben zorgt voor een ideale lichtinval en daarnaast voor een prachtig uitzicht, zowel overdag als in het donker. De eclectische inrichting van de woonkamer past ook helemaal in het concept van oud en nieuw.

Boerenschuur

Woonhuis Laren Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

Woonhuis Laren

Maas Architecten

De achterkant van de moderne uitbreiding van de boerderij is het grootste toonbeeld van de eclectische stijl waarmee Maas Architecten werkt. In een snelle oogopslag zie je namelijk eerder de achterkant van een boerenschuur dan de achterkant van een woning. De achterkant van het oude en het nieuwe gedeelte vormen zo samen een prachtige eenheid. Vanuit het veld lijkt het alsof het zo al heel lang bedoeld is. Maar als je beter kijkt ontbreken de grote deuren: een prachtig groot raam zorgt ook aan de achterkant van de uitbouw van de woning voor heel veel lichtinval, zowel boven als beneden.

Nog meer licht!

Woonhuis Laren Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

Woonhuis Laren

Maas Architecten

Het kan niet op met de hoeveelheid lichtinval in deze woning. Ook de zijkant van de nieuwbouw zorgt voor het nodige daglicht. Het uitzicht op de prachtige oude boom vanuit deze mooie ramen versterkt het landelijke effect maar zorgt daarnaast ook voor een extra laagje romantiek. En vind je het toch een beetje te open als het buiten donker is geworden? De prachtige witte gordijnen zorgen ervoor dat je de kamer bij avond (of juist om het felle zonlicht buiten te houden) weer een andere dimensie kunt geven.

Uitzicht

Woonhuis Laren Moderne woonkamers van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

Woonhuis Laren

Maas Architecten

Er valt heel veel over de woning te zeggen. Het is een prachtig ontworpen ruime woning met veel mogelijkheden, zowel voor kleine als grotere gezinnen. Respect voor het oude gecombineerd met nieuwe en verfrissende ideeën. De experts van Maas Architecten hebben daarmee een prachtig bouwwerk gecreëerd. Maar iets waar zelf architectuur bijna niet tegen op kan is het natuurlijke uitzicht dat op die plek al eeuwen aanwezig is. Met alle voorzieningen binnen handbereik waan je je toch in een prachtig stukje ongerepte natuur!

Wil je meer weten over architecten? Klik dan hier!

Als je ook een mooie woonkamer in eclectische stijl wilt inrichten dan kun je hier terecht.

Een andere boerderij die ook op eclectische wijze verbouwd is vind je hier

Wat vind jij van deze woning? Laat het ons weten in een reactie hieronder. 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!