Tips en trucs om je huis goedkoop (maar stijlvol!) in te richten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tips en trucs om je huis goedkoop (maar stijlvol!) in te richten

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Garage Loft Eclectische woonkamers van BRICKS Studio Eclectisch
Loading admin actions …

Iedereen wil mooi wonen, maar er zijn maar weinig mensen die de middelen hebben (en de noodzaak voelen) daar vervolgens ook nog belachelijk veel geld aan kwijt te zijn. Een interieur is zo duur als je het zelf wilt maken, en in dit Ideabook bespreken we tips 'n tricks waardoor je een geweldig mooie inrichting hebt terwijl je toch een goed gevulde portemonnee overhoudt. Er zijn namelijk volop 'hacks' te bedenken waardoor je de sfeer van een dure stijl neerzet zonder daar een stapel euro's voor af te hoeven rekenen. Hoe dan? Nou, kies bijvoorbeeld voor een simpele stijl (en blijf daar vervolgens bij!), ga voor DIY-projecten of upcycle oude materialen. Wij nemen je mee in de wereld van de moderne DIY-prinses.

Plan nauwkeurig

Woon eetkamer Industriële eetkamers van homify Industrieel
homify

Woon eetkamer

homify

Laten we beginnen met het begin: alles wat je niet nodig hebt, hoef je ook niet te kopen. Een simpele stelregel met enorme gevolgen want een van de grotere talenten van de mensheid is om ons huis maar vol te stouwen met alle mogelijke onzinnige bezittingen. Niet heel verwonderlijk trouwens, vanuit de evolutie zijn wij als jagers en verzamelaars volledig ingericht om ons constant voor te bereiden op slechtere tijden. Laat. Het. Los. Maak een strak plan waarin je beschrijft wat je nodig hebt, en hoeveel ervan. Hou je er vervolgens ook aan. De kosten die je uitspaart door het niet aanschaffen van spullen kun je ofwel in eigen zak houden of investeren in een mooiere uitvoering van het meubel dat je toch uitkiest. (Of je gaat op vakantie.)

Hou je ogen open voor oude materialen

Garage Loft Eclectische woonkamers van BRICKS Studio Eclectisch
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Vintage is niet altijd goedkoop, maar verander de titel naar 'tweedehands' en je bent een stuk voordeliger uit. Op basis van tip nummer 1 weet je inmiddels wat je aan gaat schaffen. Voor de koopjes kan je vervolgens dan wel Marktplaats op dan wel de tweedehandswinkel in. Het is even zoeken naar de parels, en soms moet je ook daadwerkelijk over een interieurdesigners-oog beschikken, maar de doorzetter wint ook hier. Door oude materialen aan te schaffen geef je vervolgens niet alleen je portemonnee maar ook je interieur een boost. Extra meegenomen bonus: vintage is helemaal hip. Een perfect gestijld huis kan inmiddels niet meer zonder, dus als jij gewoon stilhoudt dat het twee euro was bij de tweedehandswinkel op de hoek en er dat verhaal over die perfecte vintage markt in Berlijn voor in de plaats vertelt, is er helemaal niets aan de hand.

Knap oude meubels op

Marrakech van ESTAhome.nl Landelijke gangen, hallen & trappenhuizen van ESTAhome.nl Landelijk
ESTAhome.nl

Marrakech van ESTAhome.nl

ESTAhome.nl

Een aantal voordelen van het opknappen van oude meubels op een rijtje: de meeste opknapmeubels zijn een koopje, je kunt er volledig je eigen stempel op drukken en de trots die je voelt bij het afronden van je project is ongeëvenaard. Dus waar wacht je op? Als je geld uit wilt sparen aan je interieur is het aan te raden al bij de eerste tip die we gaven een beeld te schetsen van hoe zoiets er ongeveer uit zou moeten zien. Met de nadruk op 'ongeveer', want als de vorm in ieder geval overeenkomt is er voor de uitvoering ervan echt wel een kleur verf te vinden die het ideaal volledig benadert. Laat kleur dus niet leidend zijn voor je keus. Sterker nog, opschuren en verven van oude meubels is eigenlijk best wel gezellig. Voor je het weet heb je dat perfecte bankje voor in de hal. Zelfgemaakt.

Ga voor DIY

Dat nieuwe spullen hartstikke duur kunnen zijn, dat hoeven we inmiddels niet meer te benadrukken. Maar dat voor het 'hipste van het hipste' werkelijk waar de hoofdprijs wordt gevraagd terwijl het eigenlijk net zo makkelijk zelf te maken is, dat weet niet iedereen. In deze woonkamer zien we bijvoorbeeld twee prachtige lijstjes boven elkaar hangen. Accentkleurtje erbij.. hoofdprijs gegarandeerd. Terwijl dit typisch een voorbeeld zou kunnen zijn van een soort lijstje dat je zelf in elkaar kan knutselen. Houten lijstjes haal je bij de tweedehandsboer om de hoek of bij de interieurdump in de stad. Likje verf of randje washi-tape en het effect is precies hetzelfde. Verzin je dit soort DIY-projecten niet zo makkelijk zelf? Op internet zijn belachelijk veel websites te vinden met geweldige voorbeelden. Neem van ons aan, er gaat een wereld voor je open.

Het 'herbestemmingsplan'

Garage Loft Eclectische slaapkamers van BRICKS Studio Eclectisch
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Voordat we bij onze laatste tip belanden, noemen we graag nog deze optie: ga voor het 'herbestemmingsplan'. Kies voor het gebruiken van meubels die eerder een heel andere functie hadden. In deze slaapkamer zien we dat knap gedaan door een oude 'locker' te gebruiken als kledingkast. De functie van een locker is natuurlijk in eerste instantie niet om in een slaapkamer de kleding in op te bergen. En toch doet de oude metalen kast het hier wonderwel. Ongetwijfeld is er aan de binnenzijde van de kast wat gesleuteld voor wat betreft het plaatsen van de planken, maar de look is hetzelfde en het is precies die uitstraling die deze vintage slaapkamer een bijzondere persoonlijke extra dimensie geeft. Heb je nota bene het pallet bed al gezien? Over budgetteren gesproken!  

Ga uit van een simpel thema

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids Scandinavische woonkamers van Ookinhetpaars Scandinavisch
Ookinhetpaars

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids

Ookinhetpaars

Met deze laatste tip voor een goedkope inrichting maken we de cirkel weer rond. We begonnen met de tip dat het van belang is uit te gaan van wat je daadwerkelijk ook gebruikt, en deze interieurtip sluit daar perfect op aan: ga uit van een simpel thema. Thema's kunnen van alles zijn, van 'natuurlijk' tot 'Frida Kahlo' en zoals we hier zien 'modern in grijstinten'. Wanneer je kiest voor een thema dat niet bijzonder veel voeten in de aarde heeft, en het hier gebruikte thema leent zich daar beter voor dan de Zuid-Amerikaanse kunstenares, is het makkelijk om zowel financieel als qua inrichting bij de les te blijven. Alles dat namelijk niet modern en grijs is, kan je al van je lijstje strepen. (Maar sta jezelf toch maar een aantal accentkleuren toe, anders wordt het ook zo saai.)

Welke tip zijn we nog vergeten? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!