Een zeer persoonlijk ontworpen huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo, Archivice Architektenburo Archivice Architektenburo
Loading admin actions …

Het is eigenlijk de droom van iedereen die een bouwkavel koopt: het ontwerpen van je eigen huis. Helaas is dat door diverse omstandigheden niet altijd mogelijk, denk bijvoorbeeld aan de hogere kosten die daar aan verbonden zijn en de bouweisen die door een gemeente gesteld kunnen worden. Een Nederlands echtpaar had van die beide bezwaren echter geen last en kon aan de slag gaan om voor hun en hun zoon door de experts van Archivice Architektenburo een huis te laten ontwerpen. Een zeer persoonlijk ontworpen huis is het resultaat. Kijk met ons mee om te zien hoe alle wensen in prachtige plannen zijn omgezet.

Zicht vanaf de straat

entree/woonkamergevel: Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo Archivice Architektenburo
Archivice Architektenburo

entree/woonkamergevel: Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo

Archivice Architektenburo

Vanaf de straat zie je gelijk een mooi en opvallend bouwwerk waarin verschillende bouwvolumes op een erg mooie manier in elkaar overlopen. Elisabeth is dichteres en Hugo is jurist en in zowel hun werk als in hun persoonlijkheid zorgt dat voor bijna tegenstrijdige uitgangspunten waar het op het ontwerp van het huis aankomt. Je kunt dat ook wel zien als je een beetje naar de ontworpen structuur kijkt: een perfecte balans van moderne en meer landelijk-rustieke elementen is zichtbaar. Dit geldt ook zeker voor het ontwerp van de tuin zoals dat te zien is: natuurlijk, maar wel heel strak geordende en perfect de lijnen van het huis volgend. Het wekt direct interesse in de achterkant van het huis!

Vanuit de tuin

tuingevel garage/keuken: Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo Archivice Architektenburo
Archivice Architektenburo

tuingevel garage/keuken: Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo

Archivice Architektenburo

Eenmaal in de achtertuin zie je hoe mooi beschut deze tuin is aangelegd. Ideaal waar het de privacy van je gezinsleven betreft! De garage staat voor het mooie gazon terwijl een fraai terras gepland is direct achter de woonkeuken. Op die manier kun je bij mooi weer direct van de keuken naar buiten lopen en lekker buiten eten en als gezin de dag doornemen. Of lekker met een glas wijn op je vrije avond genieten van de sterrenhemel en van elkaars gezelschap natuurlijk.

Schitterend uitgelicht

Keuken/woonkamergevel: Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo Archivice Architektenburo
Archivice Architektenburo

Keuken/woonkamergevel: Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo

Archivice Architektenburo

Het is nog maar een schets, maar de architecten zijn zo vrij geweest de bewoners met een geluksballon in de schemering het geluk van hun huis en gezin te bekronen. Wat dan ook gelijk gevierd kan worden, is hoe schitterend het huis is uitgelicht. Heerlijke buitenverlichting laat ook in het donker de allermooiste kanten van de woning zien en dat past dan weer perfect bij de prachtige architectuur. En als je even gaat tellen zie je dat naast een terras er maar liefst twee balkons en een dakterras aanwezig zijn. Keuze genoeg dus waar het de buitenplekken betreft!

Een sfeervolle woonkamer

Interieur living: Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo Archivice Architektenburo
Archivice Architektenburo

Interieur living: Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo

Archivice Architektenburo

Ook binnen is het een feest waar het sfeer en stijl betreft, tenminste wel als we dit ontwerp mogen geloven! Rustieke kleuren komen hier ook weer op moderne manier tot leven. Erg leuk is natuurlijk ook de toevoeging van een open haard om het gezinsleven extra gezellig te maken. En naast een leuke accessoire is een telescoop ook een erg leuke manier om vanuit dit huis de sterren van dichterbij te kunnen bekijken. Vanuit de woonkamer kun je trouwens via beide kanten van de scheidingsmuur naar de woonkeuken lopen. Ook erg handig!

Plattegronden

Plattegronden: Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo Archivice Architektenburo
Archivice Architektenburo

Plattegronden: Vrijstaand woonhuis voor Elisabeth & Hugo

Archivice Architektenburo

Als afsluiter laten we je de plattegronden van het huis zien. Op de begane grond zie je enerzijds de garage met het toilet en de trap naar de eerste verdieping. Aan de andere kant van de gang vind je de woonkamer en de gecombineerde woonkeuken en eetkamer. De eerste verdieping heeft twee royale slaapkamers en een ruime badkamer. De bovenste etage kan als extra slaapkamer dienen, maar is hier gepland als kantoor en heeft bovendien ook een dakterras.

Wat ons betreft een schitterend persoonlijk ontwerp en we hopen dat de bewoners hier vele jaren met plezier mogen wonen. En voor nog een mooi en uniek ontwerp kun je hier een kijkje gaan nemen.

Enthousiast over dit project? We horen het graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!