6 leuke en inspirerende cottages die je zelf kunt bouwen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 leuke en inspirerende cottages die je zelf kunt bouwen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van SAKLI GÖL EVLERİ Modern
Loading admin actions …

Cottage, berghut, blokhut, trekkershut, chalet, bungalow… Voor dit overzicht hadden we heel veel verschillende titels kunnen kiezen, maar we hebben gekozen voor het meest internationale woord: cottage. In Nederland kennen we niet zoveel houten huizen meer, maar in het buitenland kom je ze heel vaak tegen. En inspirerend zijn deze woningen zeker, je krijgt direct zin om er lekker op uit te gaan trekken als je deze fraaie onderkomens zien. Vooral de variatie in stijl, grootte en uitstraling is daarbij zo leuk om te zien. Laten we eens gaan kijken hoe diverse experts het begrip van een cottage op geheel eigen wijze hebben geïnterpreteerd!

Lekker groot

We beginnen dit overzicht met het grootste huis in deze lijst. Dit is een woning die ook prima als permanente verblijfsplek gebruikt kan worden! Wederom is hier in een traditionele stijl gebouwd, alleen is er een extra grote patio/veranda aangebracht. Een leuke plek om een feestje te geven lijkt ons zo! Of om lekker een hangmat op te hangen en gewoon eens heerlijk lui te zijn. Let trouwens even op één grappig modern detail in de vormgeving: de driehoekige ramen op de bovenverdieping!

Een klein vakantiehuisje

Een klein en schattig vakantiehuisje waar je prima een tijdje met z’n tweeën of met twee kinderen vakantie kunt vieren. ’s Ochtends of ’s avonds lekker buiten zitten op de kleine veranda en overdag er op uit in de prachtige bergachtige omgeving. Een mini chalet zou je dit dan ook het beste kunnen noemen. Lekker traditioneel en rustiek gebouwd zonder overbodige poespas: een heel erg eerlijk huisje!

De chique variant

In vergelijking met het eerste kleine chalet dat we net hebben gezien, zie je hier een veel meer chique variant. Op een fraaie natuurlijke hoogte gelegen is deze woning met extra veel ramen gebouwd. Zo’n vakantiehuis wil toch iedereen wel? In elk seizoen is het heerlijk om in dit prachtige witte huis vakantie te vieren. In de lente genieten van de ontluikende groene blaadjes, in de zomer lekker beschut onder een groen dak, in het najaar (zoals op deze foto) genieten van de verkleurende bladeren en in de winter heerlijk wandelen in de sneeuw.

Een trekkershut

Ken je de benaming trekkershut? Voor iedereen die niet zo bekend is met dit fenomeen even een kleine uitleg: een trekkershut is een alternatief voor een tent als mensen lopend of met de fiets er op uit gaan trekken. En dit is dan een prachtige variant om ’s avonds te kunnen genieten van een welverdiende nachtrust. Ook hier is het traditionele chalet weer als uitgangspunt gekozen en is een nostalgisch rustiek huisje ontstaan. Leuk is ook dat aan de verlichting extra aandacht is besteed.

Een modern tintje

Waarom zou je een woning in deze stijl niet van een modern randje voorzien? Precies, je kunt daar geen redenen voor bedenken en daarom laten we je ook een huis zien waar een modern randje aan het traditionele concept van de cottage is toegevoegd. Ziet er leuk uit toch?

Traditionele isolatie

We sluiten het overzicht af met een plaatje van de bouw van een chalet. Zie je de traditionele manier van isolatie in de vorm van stro? Ook leuk om te zien en dat zorgt dat je in de winter ook ideaal van een huis als dit kunt genieten. 

Heb je een beetje inspiratie en ideeën op kunnen doen voor je eigen vakantiehuis (of het type huis dat je wilt gaan boeken als je op vakantie gaat)? Voor nog meer leuke inspiratie op het gebied van vakantiewoningen verwijzen we je ook graag naar dit leuke Ideabook.

Welk project spreekt jou het meeste aan? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!