Kunstlicht: door Genia Prasolova | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kunstlicht: door Genia Prasolova

Stoa. Stoa.
van Genia Prasolova Minimalistisch
Loading admin actions …

In de negentiende eeuw ontstond het kunstlicht, met de uitvinding van de gloeilamp werd het gaslicht verdrongen. Kunstlicht, oftewel elektrisch licht, was veel veiliger dan gaslicht, dit laatste had het gevaar in brand te kunnen vliegen. De gloeilamp was een sprong vooruit, en was zo succesvol dat we pas heel recent afscheid hebben genomen van de grootschalige productie en het gebruik van de gloeilamp, de gloeilamp heeft een zeer slecht rendement, hetgeen natuurlijk nadelig is voor het milieu. In dit artikel gaan we je een bijzonder moderne lichtbron laten zien, gewoon om je te inspireren en enthousiasmeren. Het ontwerp is bijzonder en de sfeer van de lamp evenzeer. Kijk met ons mee naar de Yola-lamp van Genia Prasolova!

Oude Sfeer

Is het een oude fabriekspijp, een tijdcapsule of een mortier die opgegraven is? Nee, het is een industriële lamp die bijzonder ontworpen is, en waaruit een gedurfde creativiteit spreekt. We waren al wel een tijdje bekend met de industriële stijl, en zagen al het een en ander voorbij komen, maar dit werk spant de kroon op het gebied van industrieel design. Verbonden met het lichtnet via een eenvoudig snoer, hangt hij in je hedendaagse interieur. Kun jij dit bijzondere design weerstaan?

Onderkant

Hier hebben we een duidelijk beeld van de structuur van de lamp. We hebben niets te veel gezegd, dit design is volkomen uniek in zijn soort. Het is net alsof de lamp gemaakt is van een oud onderdeel uit een oude fabriek. Deze esthetiek is over komen waaien uit Berlijn, het is de esthetiek van leegstaande panden in Berlijn, aan de oostelijke zijde, net na de val van de muur. In die dagen stonden de oude DDR-gebouwen leeg, waardoor je ze als jongere voor het uitzoeken had. Nu zijn er wel wat zaken in de stad veranderd, maar deze esthetiek kom je nog steeds tegen en is zelfs onderdeel geworden van het interieurdesign.

Hout Leer Staal

Deze sfeerobjecten zorgen voor een ongekende industriële sfeer in je interieur. Het blanke hout en het rode leer passen gek genoeg erg goed bij elkaar, samen contrasteren ze met de ijzeren structuur, waardoor er een eigenaardige symbiose ontstaat. De lichtheid, en daardoor zachtheid, van het blanke hout steekt qua sfeer mooi af bij het robuuste staal van het ophangdeel van de lamp.

Zijkant

Hier zien we de lamp vanaf de zijkant. Het valt op dat de corrosie verschillende tinten heeft, deze gaat van rechts naar links over van rood naar zwart-bruin. Het is net alsof het materiaal jaren in de grond heeft gezeten, waardoor het een bijzondere kwaliteit krijgt. Het snoer is blauw-wit, een andere kleur dan het zwarte snoer dat we eerst zagen. Deze lamp heeft ook een andere kleur, maar is net zo gecorrodeerd als de eerste lamp die we lieten zien. Het blijft een bijzondere lamp.

Eenvoud

Als we naar de materialen kijken, dan valt het op dat ze zeer eenvoudig zijn. Het hout, het gecorrodeerde metaal en het snoer waaraan de lamp hangt. Let ook even op de muur achter de lamp die nu in soft focus is, deze geeft je interieur toch een fabriekssfeer! Het is niet moeilijk om je voor te stellen wat deze lamp qua sfeer voor je interieur kan doen en welke stijl er rond deze lamp gecreëerd kan worden. Ben je echt toe aan iets bijzonders, iets wat je interieur echt apart zet van de rest, dan is dit echt een lamp voor jou! 

Tot zover het bijzondere design van Genia Prasolova! Ben jij ook onder de indruk van het artistieke resultaat! Laat je inspireren! 

Wil je een zuiver minimalistisch interieur? Hier vind je de voorbeelden! 

Op ons forum kun je discussiëren, ideeën opdoen en vragen stellen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!