Van oude stal naar droomwoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Van oude stal naar droomwoning

Stoa. Stoa.
Stanhope Mews, South Kensington, London Minimalistische huizen van R+L Architect Minimalistisch
Loading admin actions …

Deze stallenwoning in South Kensington, Londen, wordt nieuw leven ingeblazen, door Ree+Lee Architecten. Ze wilden een open en licht familiehuis creëren dat warm zou ogen. Het pand werd gemoderniseerd, maar de originele kenmerken moesten bewaard blijven. Het authentieke karakter moest dus ten alle tijden zichtbaar zijn. Het project werd een succes, dit gaan we hieronder graag aan je laten zien. Het pand was echt in een slechte staat, waardoor het een aantal structurele wijzigingen moest ondergaan, waaronder het verwijderen van de eerste verdieping, het dak en het trappenhuis. Dit alles moest ruim baan geven aan een nieuw prachtig interieur. De inrichting alsmede het sanitair en de elektra moest volledig opnieuw worden aangelegd. Om veel daglicht binnen te laten komen werden er ook extra ramen aan het huis toegevoegd. Het witte kleurenschema van het huis reflecteert natuurlijk veel licht, de extra lichten in het dak, in het gewelfde plafond, zorgen voor een gastvrije sfeer.

Het is een tophuis geworden waaruit de Engelse geraffineerdheid spreekt. Laten we snel gaan kijken naar het resultaat.

Chaos

Construction images van R+L Architect
R+L Architect

Construction images

R+L Architect

Als je het plan hebt om je huis te strippen dan heb je dat snel uitgesproken. Maar het uitspreken van iets, is nog niet hetzelfde als het daadwerkelijk doen. Het is moeilijk je een totaal gestripte kamer voor te stellen, want als hij eenmaal gestript is, dan kun je een licht gevoel van paniek krijgen: ´hoe gaan we uit deze chaos een orde scheppen´! Gelukkig hebben de experts en bouwlieden voor hetere vuren gestaan, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken.

Aan het werk

Construction images van R+L Architect
R+L Architect

Construction images

R+L Architect

De verbouwing is gestart en de witte pleisterlaag en verf is van de muur gehaald. De hele woning wordt gestript om hem weer helemaal opnieuw van binnen op te bouwen. Een moderne inrichting is essentieel bij het moderne wonen, je moet dan denken aan inrichting van de ruimte, isolatie, sanitair, elektra en sfeer. Als je de zaken grondig aanpakt, dan is het resultaat verbluffend.

Het aanzicht

Front of refurbished mews house Minimalistische huizen van R+L Architect Minimalistisch
R+L Architect

Front of refurbished mews house

R+L Architect

Het huis was oorspronkelijk deel van een stallen complex, maar is uiteindelijk als woonhuis dienst gaan doen. Het heeft het aura van de typische Engelse huislijkheid, waardoor je je ogen er niet vanaf kan houden. Omdat het huis al deccenia niet op geknapt was, liep het achter bij de moderne ontwikkelingen op het gebied van binnenhuisarchitectuur. Daarom werd er door de eigenaar besloten dat het tijd was voor een grondige verbouwing.

Voor

Previous kitchen area van R+L Architect
R+L Architect

Previous kitchen area

R+L Architect

Het is goed om je even te laten zien hoe de situatie was, voordat het pand gestript en prachtige renoveert was. We kijken hier naar de keuken, een krappe en oubollige vertoning, die 4o jaar gelden wellicht erg mooi was, maar waar men tegenwoordig op een meubelboulevard met een grote boog omheen zou lopen. Krap is niet per definitie knus, en ruim staat niet gelijk aan ongezellig. Een pand als dit verdient een grondige renovatie, waarbij het concept van ´openheid´ een belangrijke rol speelt! 

De entree

Previous living area van R+L Architect
R+L Architect

Previous living area

R+L Architect

Zie je hoe dicht alles op elkaar zit. De woonkamer kunnen we zo'n beetje gelijkstellen aan de hal, waar je met de achterpoten van je stoel in staat, als je in de eetzone zit te eten. Het gaat er niet eens om dat de ruimte te klein is, er schort iets aan de indeling. Gelukkig hebben onze experts kijk op dit soort zaken, waardoor ze uit chaos, na het strippen van het interieur, een top ambiance wisten te creëren!

De keuken en woonkamer

Open plan living/dining/kitchen Moderne woonkamers van R+L Architect Modern
R+L Architect

Open plan living/dining/kitchen

R+L Architect

Hebben we teveel gezegd? De metamorfose is geslaagd, de woning is nu helemaal aangepast aan de 21ste eeuw. Je weet niet waar je moet kijken. Het keukenblok is modern en prachtig minimalistisch en wordt door de afzuigkap op het plafond als het ware qua vorm gespiegeld. De gezellige eetzone ligt net achter het keukenblok, waar je heerlijk met je gezin, familie of vrienden van een maaltijd kunt genieten. De woonkamer bevindt zich op de achtergrond van de foto, hier staat de tv op een centrale plek en de twee comfortabele sofa's staan er aan weerskanten naast. Links op de achtergrond zien we de nieuwe trap, die leidt ons naar boven.

Andere hoek

Open plan living/dining/kitchen Moderne keukens van R+L Architect Modern
R+L Architect

Open plan living/dining/kitchen

R+L Architect

Hier zien we de ruimte vanuit het woongedeelte. Het valt op hoe helder, transparant en open alles is. Links en rechts zijn de authentieke elementen en de stenen door de witte muur zichtbaar, hierdoor behoudt het huis zijn authentieke historische karakter. Deze ramen naar het verleden doen tegelijkertijd dienst als muurversiering of muurkunst. Een bijzondere vondst van de ontwerper! 

Rustiek en rustig

Bedroom with exposed roof timbers and vaulted ceilings Moderne slaapkamers van R+L Architect Modern
R+L Architect

Bedroom with exposed roof timbers and vaulted ceilings

R+L Architect

Hier staan we in het pareltje van het huis. De prachtige slaapkamer. Het plafond wordt gesierd door prachtige authentieke rustieke balken, die natuurlijk niet gemist kunnen worden. Op deze manier wordt eer betoond aan de geschiedenis en persoonlijkheid van het huis. De balken hebben een strakke afwerking, waardoor ze perfect passen in het overwegend moderne monochrome interieur. Het bed geeft je de ontspanning en het comfort dat je nodig hebt, waardoor je nachtrust altijd heerlijk en heilzaam is. Natuurlijk is het daglicht belangrijk bij het opstaan. Het sfeervolle authentieke raam biedt je een opening naar de buitenwereld. Wat een heerlijke kamer is dit! 

Tot zover de tour door het Engelse huis, dat van stal uitgroeide tot droompaleis. Blijf ons volgen, dan houden wij je op de hoogte van de nieuwste trends! 

Nederlandse architectuur is ook meesterlijk. Klik hier voor een tour door het schitterende huis in Breda door Leonardus interieurarchitecten

Het forum is onze plaats van discussie en kennis. Raadpleeg onze experts!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!