Het zwevende huis met prachtuitzicht | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het zwevende huis met prachtuitzicht

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van hyunjoonyoo architects Modern
Loading admin actions …

Je hebt bijzondere bouwkunst en je hebt top-bouwkunst. In dit artikel gaan we je het beste van Korea laten zien, op het gebied van de bouwkunst. Het zwevende huis in Korea is een begrip en doet je verstelt staan. De ambiance in en rond het gebouw beneemt je de adem. We kijken naar een bouwkundig staaltje toekomst voorspellen, want deze stijl zou wel eens de toekomst van de Koreaanse architectuur aanzienlijk kunnen bepalen. homify houdt ervan om je de mooiste bouwkundige meesterwerken van over de hele wereld te laten zien. Daarom zijn we trots om je mee te kunnen nemen op een tour door het zwevende huis. Kom dus met ons mee, kijk je ogen uit en laat je inspireren door de nieuwe bouwkunst van Korea.

Het aanzicht

We komen aan bij het gigantische zwevende huis. Het wordt direct duidelijk waarom het pand deze naam draagt. Hij lijkt als een enorme komodovaraan in het landschap te staan. De prachtig bomen staan in een drietal voor de bijzondere structuur. Het tegelpad leidt over het egale grasveld naar de ingang van het huis. In dit huis ben je veilig en je voelt je er vrij. Laten we het huis eens van dichterbij bekijken.

Lang

Het huis is erg lang en heeft een prachtige symbiose met het landschap. De verschillende vlakken, gras, grijs beton en de witte vloer onder het huis, vormen een prachtig vlakkenspel. We staan er vaak niet bij stil maar de architect tekent dit alles eerst in zijn studio uit, waardoor architectuur met recht abstracte kunst in 3D mag heten. Het glas geeft de gevel een mooie transparante en heldere sfeer, waardoor je direct gaat houden van dit gebouw.

Tuin

Het huis heeft een tuin/aanmeerplaats, waarin je kunt genieten van het goede klimaat en het prachtige heilzame water. Tussen alle minimalistische elementen prijkt het groen, dat zo nodig is voor ons welzijn. We voelen ons erg verbonden met de natuur in deze tuin.

Het balkon

Het balkon loopt langs de gevel van het gebouw en biedt de bewoner een geweldig uitzicht. In de verte zie je de bergen, op de voorgrond het water en het groen. Je hebt het gevoel dat je in een verborgen oosters paleis beland bent. Eigenlijk is dat ook wel zo, maar dan wel in een hypermodern paleis.

In de avond

Deze zonsondergang wilden we je niet onthouden. Wat een schitterend gezicht! Ook hier weer biedt het uitgerekte balkon je de mogelijkheid om van de schoonheid van de natuur te genieten. Geniet van je avondthee, terwijl de zon achter de bergen zakt om te gaan slapen.

Binnen

Vanuit het zwevende huis is het uitzicht al even prachtig. De gigantische ramen geven je een panoramisch uitzicht. Het interieur traditioneel, te zien aan de meubels, maar de wanden en de vloer zijn duidelijk minimalistisch in de stijl van het Oosten. De monochrome wanden gaan een symbiose aan met de taditionele houten meubels, waardoor oud en nieuw samen komen in deze hemels witte kamer.

Zicht bij avond

Het zou een goed ontwerp voor een olieverfschilderij zijn. Zicht op het huis bij avond. De Aziatische hemel gaat van blauw, naar paars, naar zwart, terwijl het kunstlicht de structuur van het huis tekent in de vallende avond. Een huis als dit geeft je de mogelijkheid om veel vrienden en familie uit te nodigen, samen met hen te genieten van het leven, er is ruimte genoeg! Wat een schitterende sfeer.

Badkamer

Na een avond vol feest gaan we ons gereedmaken voor de nacht. Waar kun je dat beter doen dan in deze badkamer? De douche is heerlijk en mooi, de spiegel met daarvoor een minimalistische wastafel geeft je het comfort dat je zoekt en het prachtige bad maakt ontspannen in deze badkamer een fluitje van een cent. Let op het schitterende licht dat uit het plafond de badkamer invalt!

De woonkamer

Met een uitzicht als dit heb je geen televisie nodig. We kijken over de bomen en de bergen rond het huis. Transparantie, openheid en daglicht zijn de begrippen die in deze kamer een rol spelen. Er is een duidelijke connectie tussen binnen en buiten voelbaar, die je helemaal in tune met de omgeving brengt! De grote bank is comfortabel en biedt ruimte aan veel mensen. In Korea verzameld de hele familie zich vaak in één woning, dat is in deze woonkamer absoluut geen probleem!

Eetkamer

We kijken hier naar de bescheiden eetkamer. Nou ja, bescheiden… De luxe tafel en stoelen zijn het neusje van de zalm, het monochrome wit is present en de wanddecoratie geeft deze kamer een royale sfeer. We wanen ons in een paleis. Ook in deze ruimte is het daglicht aanwezig. Wat een heerlijke helderheid!

Slaapkamer

Het grote bed biedt ultiem comfort. De kleden op de grond, de comfortabele zwarte bank op de voorgrond, en het prachtige uitzicht, maken van deze slaapkamer een droomkamer. De kroonluchter aan het plafond ziet er mooi en een tikkeltje eclectisch uit, waardoor de kamer een moderne twist krijgt. Deze slaapkamer heeft door de verschillende houten meubels een warme sfeer, ook de gordijnen helpen mee deze sfeer te creëren.

Doorkijk

Op verschillende plekken in het huis kunnen we door de vloer kijken, met behulp van kijkgaten met glas. Dit bevordert de transparantie van het huis en geeft je ook een goed gevoel. Als je kinderen hebt is het ook handig, want dan kun je een oogje in het zeil houden. 

Tot zover de tour door het zwevende huis in Korea. Wij hopen dat jij prachtige ideeën opgedaan hebt. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van (binnenhuis) architectuur! Dus blijf ons volgen! 

Neem hier een tour naar een bijzonder vliegveld in China. 

Op het forum kun je sparren met liefhebbers en experts over je ideeën en verbouwingsplannen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!