Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Beijing: Het Grootste Vliegveld ter Wereld door Zaha Hadid Architects

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Vandaag presenteren wij aan jullie de eerste foto's van het project dat in de nabije toekomst het grootste vliegveld ter wereld zal worden: de internationale luchthaven in Daxing, Beijing. Hier zullen de nu 45 miljoen passagiers uit kunnen groeien tot het voorspelde aantal van 100 miljoen mensen die ieder jaar van, naar en via Beijing zullen reizen. Gezien de gestage groei van de Chinese bevolking, inclusief het toenemende aantal reizigers uit China, is het niet verwonderlijk dat de bestaande luchthaven in de Chinese hoofdstad de groei van passagiers niet kan bijbenen. Daarom werd besloten plannen op te stellen voor een geheel nieuwe luchthaven die na voltooiing de grootste ter wereld zal zijn.

In 2011 werd de internationale competitie voor het ontwerp van dit spectaculaire project gewonnen door architectenbureau Zaha Hadid Architects – opgericht door dezelfde Zaha Hadid die op dit moment de titel van de beroemdste vrouw in de wereld van de architectuur bezit. Haar ontwerpen onderscheiden zich op het wereldtoneel door haar unieke stijl en zijn te herkennen aan de kenmerkende golvend vormen, gebogen horens en gelaagde en overlappende vormen. Dit alles vinden we ook in dit nieuwste, indrukwekkende ontwerp – ontdek het hier:

Katalysator

 Vliegvelden door Zaha Hadid Architects
Zaha Hadid Architects

Beijing Daxing International Airport

Zaha Hadid Architects

Als een zeester spreidt het ontwerp hier zijn zes elegante punten uit naar iedere richting en symboliseren het belang van de nieuwe luchthaven als katalysator voor de ontwikkeling van luchtverbindingen tussen Beijing en 's werelds grootste centra op het gebied van politiek, economie en cultuur. De Chinese hoofdstad staat zo klaar om een centrale plaats in te nemen in de wereldeconomie en het grootse ontwerp van de toekomstige grootste luchthaven bereidt ons hierop voor.

As

 Vliegvelden door Zaha Hadid Architects
Zaha Hadid Architects

Beijing Daxing International Airport

Zaha Hadid Architects

Naast de ambities als het grootste luchtvervoerscentrum ter wereld bereidt de Beijing Daxing International Airport zich er ook op voor niet slechts als een spaak maar als de as in het wiel te fungeren voor transport op een meer lokaal niveau. Snelwegen, treinverbindingen, bustransport, de Gaotie speed rail en vrachttransport zullen in de toekomst allemaal in dit centrum samenkomen en zo de spil vormen waarop de Chinese economie en samenleving op zullen draaien. Denk je in het jaar 2017 aan China, dan denk je aan de Daxing International Terminal.

Design

 Vliegvelden door Zaha Hadid Architects
Zaha Hadid Architects

Beijing Daxing International Airport

Zaha Hadid Architects

Het huidige concept van het ontwerp door ZHA is geheel gebaseerd op het doel de kwaliteit van openbare dienstverlening te verhogen. De prioriteit in het design was dan ook om te concentreren op gebruikerservaring en het creëren van een functionele openbare ruimte. Daarom is er gekozen voor een zeskantige oplossing die het gebruik van de gigantische luchthaven voor de reiziger handig, praktisch, snel en eenvoudig zullen maken. Het interieur van de terminal vormt opnieuw een handtekening van Zaha Hadid – gebaseerd op golvende bogen, afgeronde muren, overlappende gebieden en een subtiel spel van licht. We kunnen haast niet wachten om het resultaat van dit spectaculaire project te zien! Ondertussen kun je vast kijken naar eerder werk van ZHA, of ontdek de beroemde architectuurprojecten in Beijing en elders van de hand van de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Wat vind jij van dit concept? Deel je mening bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!