Voor & Na: De Renovatie van een Eengezins-ruïne

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Het Voor & Na-project dat we vandaag aan jullie willen vertonen is een eengezinswoning in Vigo, Spanje. Dit huis was compleet verwaarloosd en vervallen en had een complete renovatie dus hard nodig. Bij het zien van de beelden kun je je haast niet voorstellen dat onze experts van T Estudio de Diseño zo'n grote verbetering in de ruimte heeft kunnen uitwerken.

Het huis is het eigendom van een jong, kinderloos echtpaar dat met de renovatie niet alleen de algemene staat van het huis wilden verbeteren, maar tegelijk ook de ruimte wilden aanpassen aan hun persoonlijke smaak en levensstijl. Daarnaast moesten een aantal van de karakteristieke elementen van het oude huis in het ontwerp behouden blijven. Dit hield niet alleen het budget laag, ook werd de oorspronkelijke charme van de oude woning zo behouden. Hoe dit allemaal in zijn werk ging vind je in de collectie afbeeldingen hieronder.

De woonkamer: voor de verbouwing…

Voor de verbouwing was het interieur van deze gezinswoning extreem verwaarloosd en amper functioneel te noemen. Daarom werd tot doel van de renovatie gesteld de begane grond opener vorm te geven tot het interieur grootte, lichtheid en vriendelijkheid uitstraalde. Om dit waar te kunnen maken werden een aantal muren verwijderd. Hier zien we de oude woonkamer dat voor de verbouwing een kleine, donkere ruimte voorstelde.

… en erna!

Nu is de begane grond geheel opengelegd en bevinden de woonkamer, eetkamer en keuken zich in dezelfde open en lichte ruimte die niet alleen optisch maar ook praktisch veel meer ruimte biedt. Door ieder gebied een eigen kleurenschema mee te geven zorgt het interieur zelf voor een afscheiding van de functionele ruimten.

Het nieuwe interieur

Vanuit dit perspectief ontdekken we meer prachtige veranderingen aan het interieur. Zo is bijvoorbeeld de keukenmuur met een collage van afbeeldingen gedecoreerd om een warme en huiselijke sfeer te creëren. Voor de elegante grijze bank vinden we een fris wit gelakte salontafel dat het interieur samen met de overige witte accenten optimaal oplicht en door de contrasten wat onschuldige spanning aan de ruimte toevoegen.

De nieuwe keuken

De nieuwe keuken herinnert gelukkig in geen enkel opzicht meer aan de oude toestand van de woning. Verdwenen zijn de gebarsten tegels en het vervuilde meubilair. Dankzij een vernieuwing van alle oppervlakken, lichte meubels en een moderne vormgeving straalt deze ruimte in een heel nieuw licht.

De badkamer: voor de verbouwing…

De badkamer was, zoals we hier kunnen zien, oorspronkelijk in weerzinwekkende toestand. Vuil, schade, veroudering en verloedering dragen allemaal bij aan deze treurige toestand. Bijna niet te geloven wat onze experts hieruit tevoorschijn hebben weten te toveren…

… en erna!

Bij de eerste snelle blik herkent alleen de oplettende kijker het raam dat na de verbouwing een compleet ander aanzien heeft gekregen. De verdere badkamer heeft een complete gedaanteverwisseling ondergaan en is nu een hygiënisch, elegant en moderne ruimte geworden die in plaats van huivering nu bewondering opwekt. De moderne, met glas afgeschermde douche, het nieuwe toilet en de prachtige houten wastafel zorgen nu voor een warm, fris en modern geheel dat een waardig onderdeel vormt van deze spectaculaire verbouwing.

Voor meer spectaculaire renovaties kun je hier de vernieuwing van een bungalow door een home staging expert meemaken. Of blader eens door de duizenden nieuwe, trendy en stijlvolle badkamerdesigns in onze database.

Zou jij deze verbouwing anders aangepakt hebben? Vertel het ons en laat hieronder een bericht achter. 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!