Designed by David: Prachtige Nederlandse badkamers | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Designed by David: Prachtige Nederlandse badkamers

Stoa. Stoa.
Badkamers Moderne badkamers van Designed By David Modern
Loading admin actions …

De Nederlandse ontwerpstudio Designed by David ontwerpt en realiseert interieur op maat. Dat betekent dat jezelf inspraak hebt in het uiteindelijke ontwerp. DBD maakt vooral vaste meubels voor diverse ruimtes in huis zoals: keukens, kledingkasten, boekenkasten, badkamermeubels etc. Ze ontwerpen en leveren ook voor winkels-, kantoren- of horecaruimtes. De stijl die ze hanteren is geheel afhankelijk van het type pand, de omgeving en uiteraard je eigen wensen en ideeën. Het grote voordeel van maatwerk is dat de ruimte altijd optimaal benut wordt en dat praktisch alle wensen uitvoerbaar zijn. Desgewenst kan DBD ook zorg dragen voor allerlei aanverwante zaken zoals: het regelen van een stukadoor-, leiding-, schilder- en tegelwerk. Ook hiervoor geldt dat Designed by David uitsluitend met vaklieden werkt waarmee zij al vele jaren ervaring hebben. Maatwerk is vakwerk en vakwerk is hoogwaardig werk. 

De experts van homify hebben een selectie uit het assortiment van DBD gemaakt en hebben hieronder voor jou een aantal prachtige badkamers op een rijtje gezet. Gewoon om je bekend te maken met de ontwerpen van DBD. Laat je inspireren en overtuigen van de schoonheid van het Nederlandse design!

Wit en hout

Het natuurlijke en het kunstmatige zijn in deze badkamer in balans. Het monochrome wit zorgt ervoor dat deze badkamer een heldere haast transparante sfeer krijgt, die we associëren met rust, schoonheid en helderheid. We denken aan de Griekse badhuizen van marmer en we hebben direct de juiste sfeer te pakken. Maar er is een balans in deze badkamer die de dominantie van het wit breekt, dat is het natuurlijke warme hout. Het warme timbre van het hout geeft je een huiselijk gevoel, waardoor deze badkamer echt een thuissfeer krijgt. Ook is het fijn om wat groen in de ruimte te hebben, waardoor je jezelf echt in tune met de natuur voelt. Hout en zuiver wit: het is een prachtige combinatie. Let ook op het grote bad rechts en het prachtige keukenmeubel links, die zorgen ervoor dat deze badkamer een oord van comfort en ontspanning is. Stel je voor, dat je heerlijk in het water geniet van de heilzame ontspannen sfeer. Die ontspanning hebben we nodig, om de hectiek van het leven in de 21ste eeuw even te ontvluchten! De douche bevindt zich achter de witte muur, naast de decoratieve trap, dit laatste is ook al zo'n innovatie vondst van DBD!

Zacht

Het zachte licht valt deze badkamer binnen en drukt onmiskenbaar een mooie stempel op de ruimte. De spiegel en het badkamermeubel eronder zorgen er voor dat jij in de ochtend en avond de noodzakelijk rituelen kunt uitvoeren. Je wilt toch niet meer weg uit deze badkamer! Natuurlijk heeft DBD gedacht aan voldoende opbergruimte, rechts op de foto zien we de planken waar handdoeken en andere badkamer artikelen bewaard kunnen worden. Links van de foto, op de achtergrond zien we het bad, waarin jij heerlijk kunt genieten van je vrije tijd. Steek wat kaarsen aan, neem een goed boek mee in bad en jouw avond kan niet meer stuk. En misschien kan iemand je zelfs een wijntje brengen!

Temperamentvol

Deze badkamer heeft veel temperament. De kamer heeft relatief weinig oppervlakte, maar desondanks voelt hij zeer ruimtelijk en luxe aan. Dit komt door de minimalistische indeling van de ruimte, en natuurlijk door de grote spiegel die de badkamer zijn luxe 4-sterren-hotel-sfeer geeft. Rechts bevindt zich het bad waarin je kunt relaxen en links zien we het luxe wastafelmeubel, waarin we twee wastafels kunnen onderscheiden: het zogenaamde hem/haar concept, een voor hem en een voor haar. Deze indeling is erg sfeervol, want zo kun je samen genieten van de ochtend- en avondrituelen, dat versterkt direct je band met je partner! 

Eenvoud en rust

Als we het nu over eenvoud en rust hebben, dan komt deze badkamer direct in onze gedachten naar voren. De twee wastafels staan als Japanse rijstkommen op het blanke hout. Er zijn maar weinig designs die aan de eenvoud en rust van deze badkamer kunnen tippen. De kraantjes boven de wastafels komen subtiel uit de muur en hebben een schitterende symbiose met de bescheiden spiegels erboven. Een sfeerverhogend element in deze badkamer is natuurlijk het cirkelvormige raam, dat de kamer een bijzonder luxe sfeer geeft. Het doet denken aan het pantheon in Rome, of Chateau de Versailles in Frankrijk. Het blijkt dus een badkamer te zijn met meerdere culturele invloeden. Maar boven alles is het een badkamer waarin een nuchtere Nederlandse poëtisch vormtaal de boventoon voert.

Historisch

Deze badkamer heeft een historisch thema en zoekt de luxe in de oude vormgeving, zoals te zien is op de prachtige prenten achter de waskommen. Waskommen, omdat we ze eigenlijk geen wastafels meer kunnen noemen. De laatsten hebben een prachtige minimalistische vormgeving die het interieur van de badkamer een bepaalde heilzame sfeer geeft. Een eenvoudig design geeft ons rust op een visuele wijze, waardoor we heerlijk kunnen onthaasten en even de boel de boel laten.

Warm hout

In deze badkamer is hout een dominate factor. Het is een schitterend materiaal dat een bijzondere sfeer brengt, waarin elk ritueel in deze douche bijzonder wordt. Natuurlijk is de waskom weer present, we zijn al aan het idee gewent geraakt dat de ouderwetse wastafel niet meer in elke badkamer aanwezig is. De decoratieve ladder valt ook op in deze kamer. De ladder was eeuwen land een hulpje van de werklieden, maar nu heeft hij steeds vaker een decoratieve functie. En zeg nou zelf, hij staat toch fantastisch in deze badkamer. Het warme hout heeft een mooi contrast met de koele marmeren vloer en de beeldige waskom. DBD heeft met deze kamer de lat voor de moderne badkamer weer een beetje hoger gelegd! 

Tot zover het waanzinnig mooie design van Designed by David. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij! 

Voor tips en advies kun je terecht op ons handige forum, waar onze experts op je wachten! 

Het Nederlandse eclectische design is helemaal hip en happening! Hier vind je het prachtige werk van designstudio Anny&!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!