Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De Moderne Tuin – Eigentijds Ontwerp

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Nu de voorjaarsvakantie in zicht is en de lentekriebels al bijna verwacht kunnen worden, willen we jullie inspireren met onze mooiste moderne tuindesigns. De lente is tenslotte de beste tijd om een nieuwe tuin aan te leggen of de huidige op te knappen en dus is de voorjaarsvakantie een perfecte gelegenheid om hier serieus aan te beginnen. Daarnaast is iedere reden om vast over zomerse avonden in de tuin en speelse middagen in de zon na te denken natuurlijk van harte welkom! Om de lenteblues vast op een afstand te houden willen we je dan ook opfleuren met deze prachtige moderne tuin ideeën die je op de hoogte houden van de laatste trends op het gebied van tuinontwerp en je inspiratie zullen geven voor jouw nieuwe tuin of terras.

Wellnesstuin

Wellnesstuin verbonden met het omliggende landschap:  Zwembad door Studio REDD exclusieve tuinen
Studio REDD exclusieve tuinen

Wellnesstuin verbonden met het omliggende landschap

Studio REDD exclusieve tuinen

De eerste tuintrend die we vandaag willen laten zien is er een die inmiddels het gehele domein van design, interieurontwerp en architectuur heeft weten te veroveren: wellness. Schoonheid, gezondheid, fitness en comfort staan hierbij centraal en is dan ook niet voor niks een belangrijk aspect geworden van ons dagelijks leven: ook thuis. Studio Redd speelt hierop in door exclusieve tuinen met aandacht voor wellness te ontwerpen. Hier vinden we een stoere villa in Groningen die niet alleen qua architectuur maar ook door het ontwerp van de tuin een eenheid vormt met de Groningse weilanden. Minder goed zichtbaar maar niet minder spectaculair zijn de geïntegreerde geluids- en lichtsystemen die voor sfeer en entertainment zorgen.

Poldertuin

Grote vlakken en lange lijnen sluiten maken koppeling met polderlandschap:  Tuin door Andrew van Egmond (ontwerp van tuin en landschap)
Andrew van Egmond (ontwerp van tuin en landschap)

Grote vlakken en lange lijnen sluiten maken koppeling met polderlandschap

Andrew van Egmond (ontwerp van tuin en landschap)

In de polder van Midden-Delfland vinden we van de hand van Andrew van Egmond dit tuinontwerp dat zowel de karakteristieken van de polder als een moderne herinterpretatie van de omgeving integreert in dit stijlvolle geheel. Het grasland en de sloot worden weerspiegeld in het gazon, het siergras en het zwembad, afgebakend aan twee kanten door een zowel elegant als eenvoudig houten terras. Natuur en moderne sfeer wisselen elkaar hier af in een aangenaam sereen ontwerp.

Villatuin

In Rotterdam, vlakbij de prachtige Bergse plassen en het Lage Bergse Bos, vinden we een villa met een riante tuin naar modern ontwerp. Tuinarchitect Erik van Gelder heeft hier de ruimte uit de schaduw van de villa gehaald en een passend ontwerp boordevol stijl gecreëerd. De tuin is optisch verdeeld in verschillende gebieden, van elkaar gescheiden door strakke betonnen scheidingsmuren, nette borders en rijke beplanting. Ondanks de riante afmetingen is een intieme terrassfeer ontstaan dat, subtiel afgebakend, plaatsmaakt voor een spectaculair overloopzwembad en zonneterras. De ruime paden en het grote grasveld bieden daarnaast de ruimte voor rennen, spelen, wandelen en een prachtig uitzicht over de gehele tuin.

Karaktervol

Tuin met karakter:  Tuin door De Rooy Hoveniers
De Rooy Hoveniers

Tuin met karakter

De Rooy Hoveniers

Naast geometrische lijnen, eenheid met de omgeving en aandacht voor wellness, wordt de moderne tuin ook gekenmerkt door het gebruik van hout. Waar we bij de poldertuin al prachtig uitgestrekte houten terrassen vonden, ontdekken we in deze kleinere stadstuin de verdere aantrekkingskracht van hout. De Rooy Hoveniers heeft hier namelijk gekozen voor houten vlonders als basis voor de gehele tuin. Niet beperkt tot het terras of tot detail vormen deze licht ruwe houten lijnen een prachtig contrast met het organische groen dat gul door deze tuin verspreid staat. Het verweerde oppervlak van het hout voegt daarnaast een warm en levendig karakter toe aan het verder strak moderne ontwerp.

Loungen

Wellness tuin met overkapping, spa, sauna en zwembad:  Tuin door Stam Hoveniers
Stam Hoveniers

Wellness tuin met overkapping, spa, sauna en zwembad

Stam Hoveniers

Wat we in ieder van bovenstaande afbeeldingen al hebben kunnen zien maar nog geen aandacht aan besteed hebben is het terras. Die plek in de tuin waar alles en iedereen samenkomt – voor een ontbijtje in de open lucht, een middagje zonnen of een tuinfeest 's avonds met vrienden. Stam Hoveniers laat hier zien hoe het terras bijna het hele jaar door deze functie kan uitoefenen: met een overkapping met verlichting, comfortabel buitenmeubilair en zelfs een open haard. Dicht genoeg bij het zwembad voor het gemak, maar tegelijk ook een onderdeel van het huis, vormt dit overdekte terras de perfecte plaats om hele dagen in door te brengen – ongeacht het weer. Met een lichte landelijke sfeer, gecombineerd met duidelijke moderne invloeden, zijn al deze elementen in de tuin geïntegreerd tot een prachtig idyllisch geheel met alle luxe van een echte wellnesstuin.

Buitenkeuken

WWOO Concrete Outdoor Kitchen:  Tuin door NewLook Brasschaat Keukens
NewLook Brasschaat Keukens

WWOO Concrete Outdoor Kitchen

NewLook Brasschaat Keukens

Tot slot laten we hier een trend zien die we in dit overzicht niet achterwege kunnen laten: de buitenkeuken. Hoewel de barbecue al lange tijd een gevestigd tuinmeubel is vinden we steeds vaker alle gemakken van de keuken ook buiten – inclusief gootsteen, aanrecht, open haard en meer. Hoe dit er in de tuin uitziet vinden we in deze buitenkeuken door NewLook Keukenstudio, waar het natuurlijke terras is aangevuld met een compleet uitgevoerde keuken. Niet alleen is dit een prachtige toevoeging aan de tuin, je kunt je het gemak, comfort en genot van een buitenkeuken wel voorstellen…

De moderne tuin wordt dus gekenmerkt door verwenning, luxe, gemak, comfort en stijl – meer aandacht voor functionele eigenschappen en het design van de tuin in één, met oog voor de omgeving en de lokale natuur. Het resultaat? Uniek Hollands tuinontwerp dat het oog en het landschap met stijl streelt.

Voor meer inspiratie voor buitenkeukens kun je hier verder lezen over koken in de tuin, of lees hier verder voor prachtige houten terras ideeën.

Hoe ziet jouw ideale tuin eruit? Deel je mening bij de berichten hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!