5 schitterende keukenrenovaties die je een schat aan nieuwe ideeën opleveren! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 schitterende keukenrenovaties die je een schat aan nieuwe ideeën opleveren!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne keukens van Germano de Castro Pinheiro, Lda Modern
Loading admin actions …

Foto's voor en na zijn altijd leuk als inspiratiebron. Maar nog interessanter is het om de recycling van een oude keuken te zien. Nee, inderdaad: geen complete nieuwe keuken maar zoveel mogelijk hergebruik van de aanwezige materialen. En het resultaat is zeer zeker verrassend te noemen! Bovendien goed voor het milieu…

In ideeënboek van vandaag reizen we langs 5 oude en groezelige keukens en zien we de daaropvolgende renovatie en verbouwing. En slechts met enkele kleine wijzigingen in het ontwerp werden grote structurele veranderingen gerealiseerd; allemaal met prachtige resultaten. Kijk mee en doe ideeën op!

1. Voor: oud en verlaten

Deze keuken ziet er oud en verlaten uit en verwijst naar het interieur van een oud huis dat al meerdere jaren niet in gebruik is. En hoewel er geen tekenen van totale verwoesting zijn, heeft deze keuken dringend behoefte aan een renovatie. 

Na: de resultaten van de renovatie

Er is warmte binnengebracht met een veel gezelliger sfeer. De blauwe rand tegeltjes is vervangen door een mooie houten strip van hetzelfde hout als het nieuwe aanrechtblad en de rest van de tegels is hergebruikt. Ook de vloertegels zijn er nog steeds en de onderkasten zijn voorzien van nieuwe panelen en handgrepen. In plaats van de kastjes boven het aanrecht zijn twee praktische, comfortabele en functionele planken geplaatst.

2. Vóór: revival van de jaren 70

Moderne keukens van homify Modern

Een duidelijk oude keuken zoals we deze zagen vanaf de jaren 70: zeer rommelig en zeer functioneel. Overvol met weinig werkruimte en een algeheel decor dat weinig smaakvol is.

Na: een radicale en extreme verandering

Moderne keukens van homify Modern

Van vol naar leeg. We zien hier hoe praktisch de U-vorm in de keuken is. Zo ontstaat een werkruimte en eetgelegenheid ineen. Donkerbruin met zwart en chroomaccenten zorgt voor luxe, elegantie en sfeer. De koelkast is ingebouwd en de rest van de ruimte in in heldere lichte tinten geschilderd om meer licht via de ramen binnen te brengen. Een ingrijpende en inspirerende renovatie.

3. Voor: een vreemde en oncharmante keuken

Deze keuken is zeldzaam: niet alleen vanwege de verschillende materialen en kleur van de meubelen (kasten, werkbladen en tafel), maar ook vanwege het totale ontwerp dat onduidelijk, smakeloos en rommelig is.

Na: een modern, frisse en jonge keuken

Wow, een totaal andere sfeer! De vloer is behouden en de hele ruimte is voorzien van stucwerk en fris wit geschilderd en de radiator is weggewerkt. De rest is radicaal veranderd. De keuken is nu fris, jong en minimalistisch. De houten vloer, verlichting en het houten aanrechtblad zorgen voor een vleugje warmte. We bevelen ook dit artikel aan: Hoe geef je je keuken die ruime look?

4. Voor: oud en saai

Deze oude keuken kent een typische esthetiek uit de jaren '80 met een verloren charme en schoonheid. Het patroon van de tegels in de kleuren bruin en beige zorgt voor een opgesloten gevoel. De slechte verlichting helpt niet en daardoor wordt het een trieste en donkere keuken.

Volgende: stralend en lichtgevend

Een radicale en prachtige verandering. Wit in overvloed en heldere verlichting die zorgt voor een frisse en heldere sfeer en een ruimtelijker gevoel. Door de strakke, rechte lijnen ontstaat een minimalistische en netjes ingerichte ruimte. De subtiele details die hier opvallen worden onder andere gevormd door het keukengerei dat langs de muur hangt, klaar voor gebruik. Een nieuw all-black aanrecht contrasteert met de algemene witte sfeer en de nieuwe apparatuur.

5. Voor: oud en versleten

Een keuken met een L-vormig ontwerp waarmee je een overvloed aan ruimte zou kunnen besparen en de algehele kleur is enigszins flauw. Over het algemeen is deze keuken niet heel slecht, maar outdated en toe aan een opfrisbeurt.

Na: verlicht en vernieuwd

Een ruimte met een smaakvol ontwerp waarbij alles helemaal is getransformeerd. De keuken werd herbouwd vanaf nul. De L-vorm is behouden gebleven en werd een praktische bar geplaatst met sfeervolle lampen erboven. Ook hier zien we dat gekozen is voor veel wit maar met een aantal mooie accenten zoals de blauwe tegelmuur, ingebouwde koelkast en het prachtige natuurstenen aanrechtblad.

De keuken bekeken vanuit een andere hoek.

Recycle je oude keuken.. geweldig!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!