Pak je Rust in de Klassieke Zentuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Pak je Rust in de Klassieke Zentuin

Stoa. Stoa.
Aziatische tuinen van ROJI Japanische Gärten Aziatisch
Loading admin actions …

De wereld draait door, 24 uur per dag en 7 dagen per week maken economische principes de dienst uit. Flexibiliteit is een modewoord, maar vaak voel jij je als het elastiekje waar de rek uit is. Om te kunnen voldoen aan de eisen van je omgeving, moet je je kunnen opladen in een vertrouwde omgeving. Sfeer, orde en verstilde momenten zijn dan essentieel. In het Oosten is onthaasten deel van de cultuur, alle rituelen in Japan zijn gericht op perfectie, orde en uiterste rust. Als jouw omgeving om perfectie vraagt, dan kun jij je gesteund voelen door de eeuwenoude Japanse cultuur. De zentuin is een voorbeeld van de oude wijsheid dat perfectie in de eenvoud schuilt, maar die is alleen via uiterste rust en ontspanning te bereiken. Hoe toepasbaar is deze manier van denken in onze vaak overhaaste cultuur. We lijken wel vergeten dat perfectie en kwaliteit alleen door bekwame en rustige handen te bereiken zijn. In de zentuin kom je tot rust en vind je jouw authentieke centrum en kracht terug. Kijk met ons mee naar mooie ideeën voor de authentieke klassieke zentuin.

Privacy

Deze tuin is omsloten door groen, waardoor je veel privacy hebt. In de wereld van de zentuin vind je de meest bijzondere Japanse planten. Ook sfeervolle stenen spelen een rol in deze authentieke tuin. Tussen het groen vinden we een Japanse structuur die zeer mooi en rustgevend oogt, dit laatste is natuurlijk de focus van deze klassieke tuin, waarin je tot jezelf komt. Deze tuin herbergt nog meer verassingen… .

Andere Deel

Een ander gedeelte van de tuin heeft een open karakter. Het bankje met de twee keien erop biedt jou de mogelijkheid om rustig te zitten en te genieten van het uitzicht. Het kan niet anders of de sfeer van deze tuin slaat over op je gemoedstoestand, waardoor rust en helderheid over je heen komen. Rechts zien we prachtige stenen, struiken en bomen, en dit alles in een minimalistisch ontwerp, gewoon zoals we verwachten bij een klassieke Japanse zentuin.

Mooie Bloemen

Deze prachtige Irissen geven de tuin een weergaloos mooie sfeer. Wat staan ze mooi bij het frisse groen. Deze klassieke zentuin mag met recht revitaliserend genoemd worden.

Splitsing

We zien hier een splitsing der paden, beiden leiden ze ons naar de wonderen van deze tuin. Wat eens sfeer kun je creëren met deze geweldige splitsing, waarop oeroude stenen prijken. Het aanzicht dat we hier hebben heeft een schilderachtige kwaliteit. Is dit een schilderij van Monet?

Zen

Alles aan deze tuin is zen. Maar deze grindpatronen en prachtige stenen vormen het decor dat we vooral met zentuinen associëren. De eenvoud, harmonie en de rust die we ervaren bij het zien van deze patronen, maakt deze tuin uitermate geschikt om in te mediteren. In deze omgeving wordt je niet afgeleid; je hoeft je alleen maar op je ademhaling te concentreren. Je gedachten komen op en gaan weer onder, hecht niet aan ze, becommentarieer ze niet, ze komen op en gaan weer onder. Wat een prachtige sfeervolle tuin. Dit zijn de klassieke zentuinideeën die er toe doen.

Water

De wegen kruizen elkaar in deze tuin niet, want het neutrale water neemt de plek van deze kruising in. Dit laatste is een spiritueel zenprincipe, waaruit een verstilling van beweging (het kruisen) van gedachten en handelingen spreekt. De rotsen links stralen een tijdloze rust en verlichting uit. De waterplanten geven een fijne groene kleur aan deze prachtige vijver. Voel jij ook de natuurlijk energie stromen?

Tot zover de zentuinideeën we hopen dat je inspiratie opgedaan hebt. Creëer je eigen tuin waarin je heerlijk tot rust komt! 

Zoek je tips, advies en ideeën? Vraag het de experts op ons fijne forum!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!