Restauratie van een Rijksmonument in Utrecht | homify

Restauratie van een Rijksmonument in Utrecht

Stoa. Stoa.
Restauratie Bemuurde Weerd Oostzijde 14, Utrecht ABC-Idee Klassieke huizen
Loading admin actions …

Een historisch pand is de droom van veel mensen. Vaak zijn deze panden best prijzig en kunnen pas door een enkeling na een geslaagde huizencarrière (goedkoop kopen, opknappen en met winst verkopen) aangekocht worden. Maar het belangrijkste is dat ze niet onbereikbaar zijn. Als je er een te pakken hebt moet je hem laten restaureren, waardoor zo'n historisch pand comfortabel en mooi wordt. Een oud pand kan een heerlijke moderne leefwereld zijn, als je er moeite in steekt! Goede raad in deze is zeer belangrijk, daarom laten we je dit pand zien dat prachtig gerenoveerd is door ABC-Idee. Deze experts weten hoe ze een pand als dit onder handen moeten nemen. Ze wist van dit historische pand een hedendaagse topwoning te maken! Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Aanzicht

De voorgevel ABC-Idee Klassieke huizen
ABC-Idee

De voorgevel

ABC-Idee

We staan in de straat en kijken naar tegen de gevel van het huis aan. We kunnen nu nog niet vermoeden hoe modern het binnen is. De gevel straalt juist het historische karakter van het huis uit. De karakteristieke rode bakstenen zijn natuurlijk op en top Nederlands. Dit huis is een Rijksmonument, dus aan de buitenkant zal de komende eeuwen niet veel gaan gebeuren, want historiciteit is een belangrijk goed binnen ons Nederlandse erfgoed. Laten we naar binnen gaan… ..

De entree

De entree ABC-Idee Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen
ABC-Idee

De entree

ABC-Idee

We zijn de entree binnen gelopen en zien de prachtige houten deur aan het begin van de hal. Deze deur staat natuurlijk geweldig in combinatie met de witte wanden met hun decoratieve elementen. Je waant je terug in de tijd. De hal is smal, dus veel plaats voor meubilair is er niet, maar dat geeft niet, want deze hal hoort minimaal gevuld te zijn. Wel is er plaats voor een kastje en een stoeltje, om je schoenen in op te bergen en om te zitten als je ze aan wilt trekken.

Fontein

Wastafeltje in gang ABC-Idee Gang, hal & trappenhuisAccessoires & decoratie
ABC-Idee

Wastafeltje in gang

ABC-Idee

In de entree vinden we ook een moderne toevoeging, dit eenvoudige fonteintje, waar de handen gewassen kunnen worden. Deze minimalistische toevoeging heeft een luxe uitstraling. Deze entree is een zeer goede binnenkomer en zorgt ervoor dat jij direct een goede indruk maakt.

De eetkamer

Het gerestaureerde plafond eetkamer ABC-Idee Eclectische eetkamers
ABC-Idee

Het gerestaureerde plafond eetkamer

ABC-Idee

Het plafond van de eetkamer heeft een bijzondere versiering. We kennen dit type plafonddecoratie van de burchten, paleizen en kastelen van weleer. Het is een pronkstuk, dat voor een luxe en royale sfeer in de eetkamer zorgt. Vrienden en familie zullen verrukt zijn bij het zien van dit bijzondere historische ornament. ABC-Idee heeft deze decoratie uitmuntend gerestaureerd, waardoor toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.

Woonkamer

Zitkamer voor ABC-Idee Eclectische woonkamers
ABC-Idee

Zitkamer voor

ABC-Idee

Het gezinsleven centreert zich in deze prachtige woonkamer. Hij is nog helemaal authentiek, maar toch zijn er een aantal nieuwe toevoegingen te zien, zoals de bank, de stoelen en de planten op de vensterbank. Let ook even op de prachtige moderne lamp en het art deco tafeltje. In deze kamer, met de mooie houten vloer, beleef je fijne momenten met je gezin. Het uitzicht is fenomenaal en het daglicht stroomt het interieur binnen.

De open haard

Open haar zitkamer voor ABC-Idee WoonkamerOpen haarden & accessoires
ABC-Idee

Open haar zitkamer voor

ABC-Idee

In een monumentaal pand mag de oude vertrouwde open haard natuurlijk niet ontbreken. Deze marmeren haard zorgt voor een sfeer waarin het verleden weer tot leven komt. Stel je voor, dat je op een winteravond geniet van het knisperende vuur, terwijl het buiten vriest. Dat zijn van die momenten waarop je extra kunt genieten van het comfort van je huis.

Moderne kunst

2e deel zitkamer voor ABC-Idee Eclectische woonkamers
ABC-Idee

2e deel zitkamer voor

ABC-Idee

Ook in een historisch pand als dit is er ruimte voor moderne kunst. Deze bronzen miniatuur sculptuur staat op een bijzondere stellage. De kleine figuur op de lange rechthoek heeft een bijzondere conceptuele lading. Maar wat betekent dit beeld, wat houdt het in? Dat ondervind je pas als je het werk een tijdje op je laat inwerken.

Trapje naar de Badkamer

De badkamer ABC-Idee Eclectische badkamers
ABC-Idee

De badkamer

ABC-Idee

Wat een geweldig ontwerp is dit. Het is net alsof je door de tijd gereisd bent. De kamers van zojuist waren nog sterk traditioneel qua sfeer, maar we lijken hier wel in een moderne spa terecht gekomen te zijn. We nemen de trap naar beneden en komen in deze badkamer terecht. We wanen ons hier in Marrakesh! Wat een enorm bad en wat een schitterende kleuren. Helemaal van onze eeuw dit design!

Douche

De douchehoek ABC-Idee Moderne badkamers
ABC-Idee

De douchehoek

ABC-Idee

Een moderne badkamer heeft een douche. Deze top badkamer heeft een top douche. De luxe wanden houden het water in zone waar het hoort, zodat je badkamer niet helemaal onder water komt te staan. Let ook op het prachtige zwevende toilet. De tegeltjes op de wanden en de grote tegels op de vloer zorgen voor een heerlijke sfeer, waarin je graag geniet van het heilzame water. Het ontwerp is eenvoudig en helemaal modern. Dit hadden we niet kunnen bedenken toen we voor het huis stonden!

Slaapkamer

Vanuit slaapkamer naar badkamer ABC-Idee Moderne slaapkamers
ABC-Idee

Vanuit slaapkamer naar badkamer

ABC-Idee

Nu weet je waar we vandaan kwamen toen we in de badkamer afdaalden. De badkamer grenst gewoon aan de slaapkamer! Wat een luxe. Het is erg handig om zo uit de badkamer de slaapkamer in te kunnen lopen. De slaapkamer steekt qua kleur mooi af bij het blauw van de badkamer, maar past er ook prachtig bij; uit deze symbiose ontstaat een fijne mediterraanse sfeer. En dat in een rijksmonument! Wat een creativiteit! ABC-Idee blinkt uit met deze uitmuntende restauratie van een authentiek rijksmonument. 

Tot zover onze tour, we hopen dat ook jij onder de indruk bent van dit geweldige pand. 

Kun je geen genoeg krijgen van restauraties, neem dan een kijkje in dit prachtige gerestaureerde 17e-eeuwse grachtenpand. Uitgevoerd door Studio RUIM.

Voor vragen en advies raadpleeg je onze experts op het forum!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!